Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Grčka

Post od ftj »

To je mozda bilo dok se put do mateseva radio, sad kad je uradjen lako se stize i nema nikakve dileme gde je lakse ici sve i da je 0 vozila preko morace.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Grčka

Post od grujicd »

Više sam naveo kao primer da ne može da se poredi nekad i sad na starom putu. A nisam znao da je gotov put do Mateševa. I još sad radi naš tag... Eto još mrvu lakši put.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Juče ujutru krenemo u 03:45 iz Zemun Polja, pravac autoput do Vranja i onda na Prohor Pčinjski.

Ako se dobro sećam nekih 3.5 sata mi je trebalo do graničnog prelaza, tamo nigde žive duše sem granične policije. Super, vozi dalje.

Vratim se na Kumanovo na autoput i do Gevgelije pa okrenem na Dojran, iz više razloga mi tako odgovaralo.

Tamo već gužva ali ok, čekamo. Sat vremena za izlazak iz Makedonije i dva i po sata čekali ulazak u Grčku iako su radila dva terminala i dve kolone ali Grci spori užas. Tako da ukupno 3 i po sata čekanja, nisam baš očekivao.

Na Fejsbuku su ljudi javljali da je kilometarske kolona i na Evzoniju za ulazak. Nešto oko 13h. Tako da se ni tamo ne bi bolje proveli.

Okreni obrni 12 sati puta. Ja sam računao oko 10. Al nemam sreće sa tim granicama. Prošle godine čekao 4 i po sata na Evzoniju.

Sreća pa klima u Ceed-u radi odlično tako da je bilo podnošljivo.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Kad si bio na Dojranu? Izmedju 10 i 11?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Oko 11 sam stigao.

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

trojanac napisao: 02 Avg 2024, 06:03 Juče ujutru krenemo u 03:45 iz Zemun Polja, pravac autoput do Vranja i onda na Prohor Pčinjski.

Ako se dobro sećam nekih 3.5 sata mi je trebalo do graničnog prelaza, tamo nigde žive duše sem granične policije. Super, vozi dalje.

Vratim se na Kumanovo na autoput i do Gevgelije pa okrenem na Dojran, iz više razloga mi tako odgovaralo.

Tamo već gužva ali ok, čekamo. Sat vremena za izlazak iz Makedonije i dva i po sata čekali ulazak u Grčku iako su radila dva terminala i dve kolone ali Grci spori užas. Tako da ukupno 3 i po sata čekanja, nisam baš očekivao.

Na Fejsbuku su ljudi javljali da je kilometarske kolona i na Evzoniju za ulazak. Nešto oko 13h. Tako da se ni tamo ne bi bolje proveli.

Okreni obrni 12 sati puta. Ja sam računao oko 10. Al nemam sreće sa tim granicama. Prošle godine čekao 4 i po sata na Evzoniju.

Sreća pa klima u Ceed-u radi odlično tako da je bilo podnošljivo.

Računaj da je avgust u pitanju, tako da nisi ni loše prošao.
programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Post od programer »

Kakva su vam iskustva sa putovanjem nedeljom što se tiče granica? Do sad smo uvek tempirali da izbegnemo vikend zbog gužvi, međutim sad se pogodila smena u ponedeljak, znači putovanje u nedelju.

Pošto idemo na jonsku stranu, razmišljam da li ići na Niki. Sad gledam po navigaciji pokazuje sat vremena duže. Prošle godine smo išli na Niki takođe, ali se uopšte ne sećam da li je bilo toliko duže vremenski.

Verovatno spavamo ili u Đevđeliji ili Bitoli, pa ne znam isplati li se ići na Niki. Tu drugu granicu svakako prelazimo u ponedeljak jutro.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kako duže 1h, odakle?
Ako spavaš u Đevđeliji ne ideš na Niki nego na Evzoni.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

mix024 napisao: Računaj da je avgust u pitanju, tako da nisi ni loše prošao.
Apsolutno se slažem. Inače kad god mogu gađan radni dan za putovanje. Povratak pada u nedelju ali mislim da ujutru neće biti veće gužve ka Srbiji.

Posetite www.garaza.rs !
programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Post od programer »

Heinz napisao:Kako duže 1h, odakle?
Greška, jer su i sygic i maps pokazivali sat duže kad se ide preko Niki prelaza, ali na telefonu gde sam gledao, zumirana mi je bila Makedonija, pa su obe navigacije promenile i rutu u Srbiji, da se ide preko Kosova.

Koliko vidim, ne bi trebalo da pravi značajnu vremensku razliku koji god granični prelaz odaberemo (ne računajući gužve), pa sad tek ne znam za koji se odlučiti.
Heinz napisao:Ako spavaš u Đevđeliji ne ideš na Niki nego na Evzoni.

Naravno. Mislio sam u zavisnosti od toga gde odaberemo da prenoćimo. Đev. -> Evzoni, Bitola -> Niki. S tim što iskreno sad ni sam ne znam šta može biti bolja opcija za ponedeljak jutro.
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

A jel' ima neko da okači neku sliku sa mora?

Neku dobru plažu, hranu?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ponedeljkom ujutro je guzva na svim prelazima, bar je tako bilo u zadnje vreme sto sam primetio ali opet to ne mora nista da znaci, bukvalno u sat vremena moze drasticno da se promeni situacija, ono sto je sigurno da kasno uvece i rano ujutro su mnogo manje sanse za guzvom pa sad ko kako hoce i moze.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Krećemo sutra u 21:30 iz Novog Sada. Planiram da pređem na Prohor Pčinjski, sem ako na auto putu ne bude gužve. Posle idemo na Niki preko Prilepa i Bitolja. Dalje na Kozani, uz pomoć taga i sve do Lefkade. Naravno, sve u cugu se vozi.
Javljam kako smo prošli.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

milekmilek
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29

Post od milekmilek »

Sam voziš sve vreme ili se menjaš sa još nekim od saputnika?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Do Lefkade imaš 2 puta od Egnatia Odos. Možeš na Nea Odos (putarine, prolazak kroz mesta do Preveze čini mi se), a možeš i Egnatiom sve do isključenja za Pargu i Prevezu. Ovaj drugi je laganica, mislim da je i Alvirko pravio reportažu ove godine za taj deo.

Odgovori