Hrvatska

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Hrvatska

Post od Gazu »

Kakvo ponižavanje... Ne, nemoj odgovoriti, već hajde da prestanemo na tu temu da pričamo.

I ja ću da umuknem.
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

Gazu napisao:Kakvo ponižavanje... Ne, nemoj odgovoriti, već hajde da prestanemo na tu temu da pričamo.

I ja ću da umuknem.
Neće te nitko poštivati ako se sam ne cijeniš.
Ovako nešto da je napravio netko iz HR SVI mediji bi ga progutali i ispljunuli, a narod ga osudio.

Ali to nije ni moguće jer se znaju neke stvari, u HR se pazi kad i što treba kad su u pitanju takve stvari koje su od krunske važnosti HR državnosti.

Ne zezam se.

Evo šutim.

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

ljuba napisao: 02 Avg 2024, 17:33 Evo prošao granice za manje od 20 min sve u totalu. Porec Beograd 7h sve ukupno. Cekao pred Rijeku i Zagreb po 15-20min i po obilaznici Zagrebackoj bilo stani kreni. Krenuo koji minut pre 10 i stigao u Bg koji minut pre 5... Hvala svima na savetima...

Jedan savet. Ima dobra Shell pumpa sa super WCom i svim gorivom na zadnjem odvajanju sa Slavonski Brod (smer za Srbiju), jedino treba da se izadje sa auto puta, ali nema nikoga i onako

Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Imas li HR tag?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Nemam :(

Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

ljuba napisao: 02 Avg 2024, 17:33 Evo prošao granice za manje od 20 min sve u totalu. Porec Beograd 7h sve ukupno. Cekao pred Rijeku i Zagreb po 15-20min i po obilaznici Zagrebackoj bilo stani kreni. Krenuo koji minut pre 10 i stigao u Bg koji minut pre 5... Hvala svima na savetima...

Jedan savet. Ima dobra Shell pumpa sa super WCom i svim gorivom na zadnjem odvajanju sa Slavonski Brod (smer za Srbiju), jedino treba da se izadje sa auto puta, ali nema nikoga i onako

Pa gde si presao u Srb, Batrovci?

Ja od kad sam zaglavio jednom u mestu sat i po na Batrovcima, cim vidim vecu kolonu na kamerama, odaberem tih ~ sat vremena gubitka preko Tovarnika spram neizvesnosti.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

ljuba napisao: 03 Avg 2024, 07:29 Nemam :(

Trebao si da uzmes to, kad vec ides toliko cesto isplatilo bi se vec i u vremenu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

dragvorl napisao:
ljuba napisao: 03 Avg 2024, 07:29 Nemam :(

Trebao si da uzmes to, kad vec ides toliko cesto isplatilo bi se vec i u vremenu.
ENC je dobra stvar i 22% jeftinija cestarina , ali ima jedna caka.
U HR su trenutno 3 upravitelja (bila su 4) autocestama pa tako trebas imati i 3 ENC uređaja odnosno može jedan uređaj , ali da se svi moraju registrirati na njega.

@ljuba koliko vidim ide često u Istru pa mu treba od Bina-Istre ENC koji ima cake za naplatu odnosno više modela plaćanja (jeftiniji tunel, jeftinija cestarina, ali ovisi o modelu plaćanja), a HAC ima tih 22% i djeluje jednostavnije po pitanju izračuna.

Treći je onaj koncesionar Zagreb-Macelj (60 km) i kod njega opet njegova pravila.

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Da se ispravim, ne treba uređaj registrirati na sve koncesionare nego sam one koje ceste se koriste. Krivo sam se izrazio. Nebitno je od kojeg je koncesionara kupljen uređaj, važno ga je kodirati i to je to.

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Kako se ENC prilagodi drugim delovima autoputa, možeš malo da objasniš...

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

U principu je rasprava postala besmislena i stavovi se neće približiti međusobno. Ispod je moj post iz prošle godine, da se ne ponavljam mnogo.

Meni je ok da ljudi koji letuju u Hr ovde približe svoja iskustva ljudima koji bi eventualno otišli, a besmisleno mi je ubeđivanje u suprotno ljudi koji tamo ne idu i ne nameravaju da odu, a puni su mržnje kao i mnogi sa druge strane. Moguće je da bih se slično osećao da mi se desilo isto što i njima, ne sporim, ali ja jednostavno ne umem kolektivno da mrzim.

Čisto sumnjam da isti ti ne odlaze u zemlje koje su nam nanele stravične ljudske gubitke u I i II Svetskom ratu ili u neku od 32 Nato članice (1999. ih je bilo manje) koje su nas bombardovale. Malo licemerno, zar ne? :)

DukeNS napisao: 17 Jul 2023, 00:37 Iako sam vec pisao na tu temu, javicu se opet kao sto je Pedja predvideo.

Od 2004. godine ponovo letujem u Hrvatskoj. Dakle, skoro pa 20 godina (Pedja rece 10 :mrgreen: ) i nisam doziveo niti jednu neprijatnost (kuc, kuc, da ne ureknem). Ostrvo, Dalmacija. Ne krijem se odakle sam, u pekari trazim hleb, parkiram normalno, svi znaju da sam Srbin, da navijam za Vojvodinu (fudbal je uvek tema razgovora)…

Jedne godine sam isao sa garijem iz Torcide na Evropsku utakmicu Hajduka, bio u njihovom klubu navijaca u Splitu, pre i posle utakmice sa njima pio pivo i nista mi se nije desilo. Ok, imao sam “zastitu”, ali su me stvarno gospodski primili i ugostili.

I da nemam tamo kucu, verujem da bih svakako letovao na Hr ostrvima, jer za mene nema lepšeg mora i lepše prirode - ni u Turskoj, ni u Španiji, ni u Egiptu… Mogu joj parirati delovi Grčke. Ne znam odakle komentar da je more prljavo?! Jedino da neko pomisli da je isto kao u CG jer je Jadransko more i tamo i u Hr, ali nije ni za porediti.

Ono sto im zameram od ove godine su cene, a ponuda im je ista kao i ‘91., poslednje godine pred rat kad sam bio. U tom segmentu uopste ne napreduju i mislim da su to mnogi, prvenstveno Nemci, prepoznali i kaznili. Globalizacija je doprinela da su mnoge destinacije postale dostupne “obicnom” coveku i Hrvati su morali odavno shvatiti da im gosti vise nece po default-u dolaziti, vec se moraju potruditi i privuci ih sadrzajem i ponudom.

Ove godine sam cak video na rivi malca u zvezdinom dresu i pomislio kako ce ga neko ubaciti u more, medjutim, videh ga i sutradan na terenu sa hrvatskim vrsnjacima. Ne mož’š pobeći od ovih sektaša ni na moru… :mrgreen:

Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Mislim da mi ENC uredjaj ne bi mnogo skratio put zbog neorganizovanosti Hrvata. Prvo cekanje na izlasku iz tunela Ucka nije bilo zbog putarine nego zbog cuvenog ulivanja iz Opatije na putic koji nastaje od autoputa :) A drugo vece cekanje na Luckom kod Zagreba je bilo samo 15-20 min koliko su malte ne cekali i oni sa EMCom jel sam skrenuo desno za EMC i (platne)kartice a posto su samo 2 trake za to cekalo se 15-20min, a oni koji su zeznuli i nastavili pravo misleci da su zeznuli ostale ta traka ide normalno posle ostanu u guzvi od 45min… A na ostalim mestima nije bilo vecih guzvi na naplatnim rampama. Preso sam u Srbiju na glavnom prelazu…
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Hrvatska

Post od Saša »

[mention]DukeNS [/mention] Ako si mislio na mene (a verujem da nisi jer je bilo nekoliko mnogo oštrijih postova od mog) - ne mrzim nikoga ali ih iskreno govoreći niti ih volim, to itekako stoji. U Drugom svetskom ratu su mi pobili skoro celu porodicu i veći deo rodbine a u ovom nedavnom su nas isterali sa ognjišta (srećom pa niko od baš najbližih nije opet stradao) - zaista nemam razloga ni da ih volim.

Što se tiče odlaska u “zemlje koje su nas bombardovale i da je to licemerno” - promašio si gol potpuno. Nijedan Englez, Nemac ili Francuz nas ne mrzi (ili ne voli) baš toliko da bi nam vandalizovao automobil samo zato što je na njemu srpska tablica. A u Hrvatskoj takvih ima jako puno, veruj mi.

No dobro, bolje da ne pišemo više o tome, vas koji idete redovno tamo očigledno nećemo ubediti, niti ćete vi nas ubediti da ih zavolimo toliko da bi i mi godišnje odmore i teško zarađen novac trošili tamo. Slika

Over and aut što se mene tiče. :)
Poslednja izmena od Saša u 03 Avg 2024, 13:41, izmenjeno 1 put ukupno.
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

123456 napisao:Kako se ENC prilagodi drugim delovima autoputa, možeš malo da objasniš...

Ako si mislio na kodiranje... znači kupiš ENC uređaj i odmah ga napuniš s nekim najpovoljnijim iznosom kojeg nude za dobar popust.Raspitati se gdje sve ima prodaja uređaja, a nadopuna je moguća na svakoj pumpi.
Ako je kupljen na prodajnom mjestu HAC-a onda je automatski kodiran za njihov dio AC.
Kada dođeš na Bina -Istru odeš s tim ENC uređajem, oni ti zalijepe svoju naljepnicu i provedu njegov broj kroz svoj sistem i radi kod oba koncesionara.

Isti je postupak ako ga kupiš kod Bina-Istre, o da odeš do HAC-a...

I onda kad prođeš neku relaciju sustav prepozna čiji novac skida i sve ok.

Nešto su govorili da će povezati te uređaje sa autocestama FBIH i RS, ali ne znam da li je to zaživjelo.

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

LAV-LAV napisao:
123456 napisao:Kako se ENC prilagodi drugim delovima autoputa, možeš malo da objasniš...

Ako si mislio na kodiranje... znači kupiš ENC uređaj i odmah ga napuniš s nekim najpovoljnijim iznosom kojeg nude za dobar popust.Raspitati se gdje sve ima prodaja uređaja, a nadopuna je moguća na svakoj pumpi.
Ako je kupljen na prodajnom mjestu HAC-a onda je automatski kodiran za njihov dio AC.
Kada dođeš na Bina -Istru odeš s tim ENC uređajem, oni ti zalijepe svoju naljepnicu i provedu njegov broj kroz svoj sistem i radi kod oba koncesionara.

Isti je postupak ako ga kupiš kod Bina-Istre, o da odeš do HAC-a...

I onda kad prođeš neku relaciju sustav prepozna čiji novac skida i sve ok.

Nešto su govorili da će povezati te uređaje sa autocestama FBIH i RS, ali ne znam da li je to zaživjelo.

Aha, znači oni to iskodiraju.
Koristim ENC dosta dugo, ali samo na relaciji Zagreb - Bajakovo, nisam znao da može isti ENC i na Zagreb - Macelj.

Hvala.

Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Jel moze za Istru online da se doda enc?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori