Hrvatska

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Re: Hrvatska

Post od LAV-LAV »

Sinisa G. napisao:Apartman, 130e noc
To je čak i ok.Teško ide ispod toga.
Koliko kvadrata ima AP? Jesi li zadovoljan smještajem? Imaš osiguran parking?

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

LAV-LAV napisao: 04 Avg 2024, 19:42 Valjda svi vide da sam dobar čovjek, ali forumi su ponekad skup nesporazuma.
U principu, čim mi ovde samo pišemo jedni drugima, lako dođe do nesporazuma. Ako sam pogrešio izvini, mada i nisam hteo da te kritikujem. Samo sam hteo da ti kažem nešto pozitivno za slučaj da je potrebno (mada ni moja poruka verovatno ne zvuči tako). I ako je to što sam rekao suvišno, onda molim te zanemari.🙃 I zato sam i pisao poruku samo tebi. To sa gorčinom što sam pomenuo, to je nešto što sam zapazio kod ponekog, i zato mi je palo na pamet.

Treba biti realističan, ali je važno biti i pozitivan. Može i jedno i drugo. (Ovo nije prozivka, već samo kažem kako mislim da treba!😀) I ne treba generalizovati kad pričamo o narodima.

Ja mislim da smo se sad sporazumeli, i što se mene tiče možemo neki put i na pivo!😎
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

@Gazu

Ne sekirj se ništa.

Prepiska je bila sadržajna, slobodno nastavi sa zapažanjima , mene to veseli

Nego, jel dolazis ti nekad u HR na more ? A i ne mora biti more.

Pivo , naravno (u jednom postu sam naveo i koje, čak i količine )

Koje pivo je tebi omiljeno?

Gazu živio !

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

TO!😁💪

Ove godine mislim da preskačem more. Plan je bio Grčka, ali malo su se pomrsili planovi.

Od mora u HR, Istra me privlači.😁 Pre svega zbog ovih pominjanih stvari na Dalmaciji, na Istri bi se osećao dobrodišao.😅 Do sad sam bio u SLO na moru, to je bilo poslom, al se koristilo i za kupanje.😎 Tako da ugl. znam šta bi mogao i na Istri da očekujem - i po pitanju ljudi, i po pitanju plaže.

Za mene pivo uglavnom da je tamno, i ja zadovoljan!🍺

BTW, gde si ti u Hrvatskoj?
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Gdje si bio u SLO na moru ???
Ako si našao mjesto u Portorožu onda imaš diplomatski imunitet da nađeš mjesto ,a ako si se kupao u Kopru onda imaš neku vezu , možda si ministar? Piran...hm. jesi li to ti?

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Heinz napisao: 04 Avg 2024, 21:21 Zaključak: neće praviti probleme oni koji idu Prijovićki na koncert, već oni koji slušaju Tompsona.
Pa na koga naletite.
Možda naletite i na aktuelnog gradonačelnika Dubrovnika:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/dor ... 84640.aspx

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zas ... 88035.aspx
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

@pedalaš

A ja sam zločest i pričam gluposti .

Svi koji idu u Dalmaciju S RAZUMIJEVANJEM bi vidjeli spomenike u spomen mještanima koje su talijanski fašisti pobili.
I Njemci,ali Dalmaciju su poklali uglavnom Talijani.

Doduše, znakovi gdje se nalaze za ta stratišta i logori su kamuflirani ( ili minirani) jer pare su pare pa piše tabla u stilu:spomen groblje umjesto logor itd...

To je dobro objašnjeno u seriji Malom i Velom Mistu

Pa pogledajte Slika

Poslednja izmena od LAV-LAV u 05 Avg 2024, 00:48, izmenjeno 2 puta ukupno.
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Nadam se da ste pogledali video...

Ima još...

LAV-LAV
Reactions:

Hrvatska

Post od LAV-LAV »

Jbg, sad ću ja opet ispasti zločest da pišem ružno pa ću reći da je ono što je @pedalaš postao za dubrovačkog gradonačelnika to reklama za domaći sladoled (home sladoled - HOS)

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja sam rođen u HR. Celo detinjstvo sam leto provodio na Krku, u Selcu, Crikvenici. Žena isto tako.

Rodbine nemam, imamo tamo dosta prijatelja. Od 2011. sam redovno išao na Krk na letovanje, autom da BG tablicama. I to najčešće juna ili septembra. U Zagreb obavezno svraćanje. Oprez nikad nije na odmet ali nikad nismo imali problema. Ako je i bilo nekih komentara bili su pozitivni.

Poslednji put smo bili 2019. Pauza zbog korone 2 godine pa smo od 2022. u Grčkoj. Malo za promenu. O razlikama kada je u pitanju boravak na moru može se pisati naširoko. No, preskočiću to ovaj put.

Ono što je uvek bilo prisutno u HR i biće verovatno zauvek, je ta politika da su Srbi krivi za sve i to se svakodnevno provlači kroz sve medije. Spominjalo se to u ranijim poslovima.
Prosto ti nije prijatno da gledaš i slušaš takve vesti na televiziji, čitaš takve članke u novinama. A neizbežno je osim ako se ne isključiš potpuno. Ja se vodim time da narod tamo nije zadovoljan kako živi i puno toga nije kako su maštali, odnosno kako je neko obećao. A neko mora biti kriv za sve pa ajmo kriviti Srbe. Zato nikad neće biti normalna situacija.

Sa druge strane narod ko narod, većinom ljudi su normalni i prihvate te kao i svakog, a mnogima smo i draži od nekih drugih stranaca. Ako ništa drugo lakše se sporazumemo. A da se može naleteti ma budalu, uvek može.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

LAV-LAV napisao: 04 Avg 2024, 22:15
Sinisa G. napisao:Apartman, 130e noc
To je čak i ok.Teško ide ispod toga.
Koliko kvadrata ima AP? Jesi li zadovoljan smještajem? Imaš osiguran parking?

Sasvim pristojan, imam parking, oko 40m2.
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Stanje u HR je opevao i Vojko

Moglo bi se sve i na nas prepisati, ali izdvajam deo

Ko je kriv za sve što čoveka zadesi?
"Da li je Vlada, da li su Srbi?" Krivci su jasni :D

-

Svako ima pravo na svoje mišljenje, kao i da donosi odluke za sebe.

To je kao polovan auto iz uvoza:
Znam da ovaj lik vraća km, Ali moj ima pravih 123000km...

Moj je stvarno vozila baba na pijacu, a i bila joj kraća leva noga. Neverovatno, ali istinito.

Znaš li zašto je taj model sa X motorom drastično jeftiniji od verzije sa Y motorom? Zato što zvekne u 8/10 slučajeva. Ma, neće to mene, moj je proveren...

Verujte u šta hoćete.

Za sve postoji šansa, može ti neko polomiti nos i u BGu, a da ne pričamo o krađama po Grčkoj, kako automobila, stvari iz istih, ili upadanja u apartmane

Doduše, u BGu i Grčkoj se ne osećaš potencijalno nesigurno na svakom koraku, te moraš ponekad da razmišljaš gde ćeš šta reći i sl. Eto, neki kokarde (figurativno) nose i ništa, osećaju se kao kod svoje kuće. Super.

Ljudi sebe ubede u neke stvari, uz svesrdnu pomoć politike, društva ili marketinga. Svi smo mi mišljenje o nečemu formirali iz miksa dostupnih informacija (koje nisu svakom dostupne u istoj meri i sadržaju, jer se ljudi kreću u različitm krugovima) i sopstvenog iskustva i rasuđivanja (a tu se svi razlikujemo)

Evo, i ovde masa ljudi vrti istu priču. Jedni druge smatraju malo blesavim i svi misle da su u pravu.

Ja Hrvatsku ne vidim kao zemlju u kojoj bih trebao ostavljati svoj novac, na stranu potencijalne neprijatnosti.

Ipak, neću nikoga ubeđivati da je to ispravno, niti ću nekoga odvraćati od odlaska.

Hrvatsko/Slovenačko more nam je najbliže (vremenski), a narod je uvek spreman za kompromise.

TapaT

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Malo pre prodjem bajsom (magistralom) iz smera Meljina ka Herceg Novom. Uobičajeno za radni dan pre podne u to vreme, iz kontra smera je bila jeziva kolona, duga skoro 1,5 km, išla je brzinom pešaka.
Obratih pažnju na HR reg. tablice. Bez preterivanja, u koloni je bio bar 15-ak vozila sa HR tablicama.
Najviše dubrovačkih, od čega bar 5-6 komada lux kombija za prevoz putnika ( pretpostavljam redovan transfer gostiju sa aerodroma Čilipi do ovdašnjih lux hotela ), par putničkih automobila sa DU tablicama, toliko i sa ZG registracijama, te po jedan sa registracijom Split i Daruvar.

Po HN vozila sa HR reg. tablicama ima "kao blata", pa i po javnim parkinzima. A vidjam ih u svako doba dana i noći.

Ja se nadam da će doći dan kada ću i ja moći tako opušteno da odem svojim kolima sa BG tablicama do Dubrovnika i da parkiram kola bilo gde na ulici na javnom parkingu ( pa i preko noći ), a da "ne moram" da pokrivam kola ceradom ... :)

Što se tiče gornjeg muzičkog spota, "na dupe sam pao" :) Odlična pesma. Genijalna. Da, naravno da su za sve probleme u HR "krivi Srbi" :) Uvek je tako bilo. Sećam se, "pre onog rata", studirao sam u ZG i profesor (mislim) političke ekonomije na Pravnom fakultetu ( Dr. Mladen Puškarić ) je maltene na svakom predavanju "morao" na neki način da nam provuče baš onu misao o kojoj govori gornja pesma. Meni i nekim kolegama je to bukvano bilo smešno i često smo se pitali "Koji mu je više?" I ima li taj čovek nešto novo i pameto da kaže, a ne sam kao papagaj da ponavlja misao o Srbima kao uzroku apsolutno svih problema u HR.
Ali, mnogi od mojih kolega su to prihvatali kao "aksiom". I "kraj priče".
Prikačeni fajlovi
viber_image_2024-08-05_11-27-43-071.jpg
viber_image_2024-08-05_11-27-41-072.jpg
viber_image_2024-08-05_11-27-37-835.jpg
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

trojanac napisao: 05 Avg 2024, 08:40O razlikama kada je u pitanju boravak na moru može se pisati naširoko. No, preskočiću to ovaj put.
Ako te ne mrzi, napiši nešto o poređenju HR i GR. Ne mislim na omalovažavanje bilo koje destinacije, nego može biti interesantno poređenje, naravno iz tvog ugla.
Odgovori