Hrvatska

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Hrvatska

Post od maniaxxx »

trojanac napisao: 05 Avg 2024, 08:40 Ja sam rođen u HR. Celo detinjstvo sam leto provodio na Krku, u Selcu, Crikvenici. Žena isto tako.

Rodbine nemam, imamo tamo dosta prijatelja. Od 2011. sam redovno išao na Krk na letovanje, autom da BG tablicama. I to najčešće juna ili septembra. U Zagreb obavezno svraćanje. Oprez nikad nije na odmet ali nikad nismo imali problema. Ako je i bilo nekih komentara bili su pozitivni.

Poslednji put smo bili 2019. Pauza zbog korone 2 godine pa smo od 2022. u Grčkoj. Malo za promenu. O razlikama kada je u pitanju boravak na moru može se pisati naširoko. No, preskočiću to ovaj put.

Ono što je uvek bilo prisutno u HR i biće verovatno zauvek, je ta politika da su Srbi krivi za sve i to se svakodnevno provlači kroz sve medije. Spominjalo se to u ranijim poslovima.
Prosto ti nije prijatno da gledaš i slušaš takve vesti na televiziji, čitaš takve članke u novinama. A neizbežno je osim ako se ne isključiš potpuno. Ja se vodim time da narod tamo nije zadovoljan kako živi i puno toga nije kako su maštali, odnosno kako je neko obećao. A neko mora biti kriv za sve pa ajmo kriviti Srbe. Zato nikad neće biti normalna situacija.

Sa druge strane narod ko narod, većinom ljudi su normalni i prihvate te kao i svakog, a mnogima smo i draži od nekih drugih stranaca. Ako ništa drugo lakše se sporazumemo. A da se može naleteti ma budalu, uvek može.
Mozda smo kao deca zajedno bili u Crikvenici, i ja sam tamo bio non stop.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

@pedalaš najveći broj Dubrovnik/Daruvar tablica su renta. Dosta turista u CG dolazi putem komšijskog aerodroma, a tu su i izleti...

Inače, u Daruvaru je valjda najjeftinija regaistracija u Hrvatskoj.

TapaT

Poslednja izmena od pedja u 05 Avg 2024, 12:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

@maniaxxx Čuveno školsko odmaralište. Lepe uspomene, prve ljubavi. Selce nam je bila baza sa roditeljima. Ali u ono vreme dve nedelje dođeš na more sa školom, pa te onda matorci preuzmu i ostaneš još dve nedelje. Nestvarno za današnje pojmove.

@mix024 važi, napisaću kad nađem vremena.
Posetite www.garaza.rs !
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

Mene zanimaju i cijene noćenja , možda neka slika plaže.

Da li je u cijenu noćenja uključeno ono završno čišćenje apartmana i pranje posteljine što naknadno naplaćuju u većini Italije i u nekim objektima u Istri.

To je čisti bezobrazluk kao i ograničeno korištenje klime ili posebna naplata klime.

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

@pedalaš Meni to liči da su većina stranci, koji idu na ekskurzije, bilo renta-karom, bilo ti minibusevi.
Ne znam zasto bi se neko sad patio u sezoni iz Hrvatske da prelazi u prepunu CG.
Sad videh, pedja napisao isto.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Poslednja izmena od lami u 05 Avg 2024, 12:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

trojanac napisao: 05 Avg 2024, 12:02 @maniaxxx Čuveno školsko odmaralište. Lepe uspomene, prve ljubavi. Selce nam je bila baza sa roditeljima. Ali u ono vreme dve nedelje dođeš na more sa školom, pa te onda matorci preuzmu i ostaneš još dve nedelje. Nestvarno za današnje pojmove.
Moja generacija je išla nekada u Prvić Luku... :D
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Evo jednog svjezeg iskustva u linku ispod. Vrijedi pročitati.

https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... ih/226790/

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

@LAV-LAV

Nisam video, možda si negde pisao, ti si Hrvat ili sticajem okolnosti živiš u Hrvatskoj?

Izvini ukoliko je pitanje nepristojno.

Mi od 2013. god imamo predstavništvo u Hrvatskoj, u Slavonskom Brodu, odatle ide distribucija naših proizvoda, nije lako prodati danas bilo šta, a kamoli srpsku robu, ali svaka čast tim našim ženama tamo, bore se i nekako sve to ide.
Poslom sam malo obilazio sve te teritorije, BiH nam je recimo najveće tržište, tako da ima svega i kao što je neko iznad već napisao, svi su uglavnom u pravu, istina je tamo negde.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

123456 napisao: 04 Avg 2024, 20:41
Kakav je generalno odnos prema strancima koji na moru imaju nekretnine? Negde sam našao podatak da skoro 30% nekretnina u Istri imaju Slovenci...ne znam koliko je tačan. Poznajem više njih i niko nije imao problema, a već su vlasnici dugi niz godina.

Ja imam nekretninu, a verovatno si čitao moja iskustva. Nikakvih problema.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

LAV-LAV napisao:Mene zanimaju i cijene noćenja , možda neka slika plaže.

Da li je u cijenu noćenja uključeno ono završno čišćenje apartmana i pranje posteljine što naknadno naplaćuju u većini Italije i u nekim objektima u Istri.

To je čisti bezobrazluk kao i ograničeno korištenje klime ili posebna naplata klime.

Dovoljno je da se malo ulozi u elektriku da gasi sve potrosace kad nema nikog u sobi i sl. smart sistemi. Ali dobro, ljudi ionako nemaju sta da rade pa spijuniraju goste kad i koliko pale klimu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

LAV-LAV napisao:Gdje si bio u SLO na moru ???
Ako si našao mjesto u Portorožu onda imaš diplomatski imunitet da nađeš mjesto ,a ako si se kupao u Kopru onda imaš neku vezu , možda si ministar? Piran...hm. jesi li to ti?

U Kopru, fino je bilo, a nisam ministar.Slika

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

@carov2

Živim u HR

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Evo opet obećanja da se naplatne kućice ukidaju... ćemo vidimo ovaj put da li će biti tako.

https://danica.hr/gotovo-je-micu-se-sve ... tama-u-rh/

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Gazu napisao: 05 Avg 2024, 14:55
U Kopru, fino je bilo, a nisam ministar.Slika

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Koper je ok za prosetati ali nije nikako za kupanje. Lucki grad. Jedina lepa plaza u Slo je u izoli. Sljunkovita plaza i more je uglavnom cisto.
Portoroz je odlican za setnju, kafiće. On mi je uglavnom destinacija van sezone jer ima dosta hotela sa Spa i bazenima sa morskom vodom po prihvatljivim cenama. idealno npr april/oktobar.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Odgovori