Grčka
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Re: Grčka
@milekmilek Sam.
@Heinz Hvala na informacijama. Ja sam baš posvađan sa tim grčkim terminama. Preveza, Filipijada, Janjina, Polihrono, Polifono. Meni je sve to jedan Kozani.
Šalim se malo.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
@Heinz Hvala na informacijama. Ja sam baš posvađan sa tim grčkim terminama. Preveza, Filipijada, Janjina, Polihrono, Polifono. Meni je sve to jedan Kozani.
Šalim se malo.
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Svaka čast, ja ne bih mogao toliko voziti u cugu.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ja sam jednom bio lud i pokajao se. Zdravlje i zivot vrede vise od jednog nocenja usput.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- Day Walker
Mi tad s Kefalonije na Lefkadu. Pa sat vremena cekao onaj pokretni most da se spusti s izlaska Legkade. Zatim guzve na granici… pakaooooo. Prvi put sam tad iskusio da od umora ne raspoznajem tablice, ne vidim sta pise na tablama itd.
Brzine idu u H-a !!!

- Day Walker

Evo jedne live fotke da razbijemo monotoniju.
Brzine idu u H-a !!!

Ja 2021 u 11 uvece krenuo bio iz Smedereva, po guglu u 9.30 bio u Lefkadi, rekao bih po grckom vremenu. Znaci nesto manje od 10 sati, minimalno cekanje na granicama. Nqjgore mi onaj njihov AP ka Lefkadi, prazan, a dosta deonica 80 ogranicenje, plus nema ni pumpi, bukvalno vukoj...
Моја искуство са ноћном вожњом је прилично добро. Прошле године, тамо са почетком августа запутио сам се на Лефкаду, кренуо око 22ч, на граници био за сат и 10 минута, кренуо из Ниша. Чекање на граници није било дугачко, негде око 50минута, након тога сам наставио кроз Македонују, тада су још били у току радови, па је било незгодно на почетку, кад се прође тај чеп буде мало боље, много су умарали фарови ових неодговорних са друге стране. Зачудио ме је ноћни радар негде код скретања за Битолу, тј на оном делу где се поново спајају аутопутеви, срећа па је један кренуо у претицаање камиона пре мене и ту ме је спасио иначе бих улетео у кадар као никад до сада.
У наставку је све било уреду, на наплатним станицама сам користио ону македонску картицу за путарину и нисам имао дужег задржавања од 10,15 секунди, ту ми је достало скратило време на оној последноњ рампи пре границе. На мкд граници чекао сам 7-8 минута, на Грчкој око 15мин, све у свему пролазно време кроз Македонију одлично, два сата. Након границе сам протегао ноге и прошетао унаоколо, па сам следећу већу паузу направио на Олимпус плази, након скретања за Игуменицу и одвајање ка Јонском аутопуту, ту сам убио једно пола сата и пријало ми је да се искулирам од седења у увек неудобној Астри.
Након тога нисам нигде стајао, тамо око 4,5 изјутра, кад се ноћ ломила, а дан рађао, имао сам најтеже искушење до тада. То се поклопило са оним делом где су ваздан везани тунели, те уђеш па радио шушти, те изађеш па неко запева, и све тако у круг неколико десетина километара. Кад се ту нисам успавао никад нећу, међутим чим је сунце изашло, одмах ми се очи отворише, не знам како, али тако је било.
Наредну паузу, сам направио код места Епископико, односон након скретања за Јонски аутопут, правац према Лефкади. Ту сам попио кафу, доручковао, пробудио сапутнике и мало прошетао, све у свему, знао сам да се крај пута "ближи". Овај део пута је јако добар, али проблем у дозвољеној брзини која је 100 кмч и јако је достадно возити на онаквом аутопуту при тој брзини, смор, али издржао сам. Последњу велику паузу сам направио у месту Каламици, на плажи Каламици, где сам стигао око 9ч ујутру ( ваљда по Грчком ), доручковао, мало одремао на плажи и након тога наставио ка месту Цукаладес на самомом острву, пут ка острву је прилично једностава, тунел испод аеродрома, неколико кружних токова и тамо сте. П.С. У Лефкасу зна да буде таква гужветина, да вам преседне цео пут због самог краја, након понтона који пређете јер се ствара огромна колона, а неки би и да претиччу, углавном Румуни...
Надам се да сам некоме помогао, у сваком случају, срећан пут и леп провод.
За неку недељу иде извештај са пута према Тасосу али преко Бугарске.

У наставку је све било уреду, на наплатним станицама сам користио ону македонску картицу за путарину и нисам имао дужег задржавања од 10,15 секунди, ту ми је достало скратило време на оној последноњ рампи пре границе. На мкд граници чекао сам 7-8 минута, на Грчкој око 15мин, све у свему пролазно време кроз Македонију одлично, два сата. Након границе сам протегао ноге и прошетао унаоколо, па сам следећу већу паузу направио на Олимпус плази, након скретања за Игуменицу и одвајање ка Јонском аутопуту, ту сам убио једно пола сата и пријало ми је да се искулирам од седења у увек неудобној Астри.

Након тога нисам нигде стајао, тамо око 4,5 изјутра, кад се ноћ ломила, а дан рађао, имао сам најтеже искушење до тада. То се поклопило са оним делом где су ваздан везани тунели, те уђеш па радио шушти, те изађеш па неко запева, и све тако у круг неколико десетина километара. Кад се ту нисам успавао никад нећу, међутим чим је сунце изашло, одмах ми се очи отворише, не знам како, али тако је било.
Наредну паузу, сам направио код места Епископико, односон након скретања за Јонски аутопут, правац према Лефкади. Ту сам попио кафу, доручковао, пробудио сапутнике и мало прошетао, све у свему, знао сам да се крај пута "ближи". Овај део пута је јако добар, али проблем у дозвољеној брзини која је 100 кмч и јако је достадно возити на онаквом аутопуту при тој брзини, смор, али издржао сам. Последњу велику паузу сам направио у месту Каламици, на плажи Каламици, где сам стигао око 9ч ујутру ( ваљда по Грчком ), доручковао, мало одремао на плажи и након тога наставио ка месту Цукаладес на самомом острву, пут ка острву је прилично једностава, тунел испод аеродрома, неколико кружних токова и тамо сте. П.С. У Лефкасу зна да буде таква гужветина, да вам преседне цео пут због самог краја, након понтона који пређете јер се ствара огромна колона, а неки би и да претиччу, углавном Румуни...

Надам се да сам некоме помогао, у сваком случају, срећан пут и леп провод.
За неку недељу иде извештај са пута према Тасосу али преко Бугарске.

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Stigli u 14 po grčkom vremenu. 1100 km. Radovi pred Lefkadom, onda gužva pred pontoncem.
Preševo čekanje od 2:25 do 3:55. Mnogi se ubacuju, voze desnom trakom, većinom strane registracije. To baš jede živce. GP Medžitlija - GP Niki, 10 vozila i 15 minuta zadržavanja.
Tagovi rade.
Ukupno vreme vožnje blizu 12 i po sati.
Preševo čekanje od 2:25 do 3:55. Mnogi se ubacuju, voze desnom trakom, većinom strane registracije. To baš jede živce. GP Medžitlija - GP Niki, 10 vozila i 15 minuta zadržavanja.
Tagovi rade.
Ukupno vreme vožnje blizu 12 i po sati.
Svaka cast za tako dugu voznju iz cuga i uopste provedeno vreme na putu, ja se samo iz tog razloga ne odlucujem za te dalje destinacije jer ne volim da nocim negde uz put a ni da vozim toliko, zato i biram ove destinacije tu 600-650km od kuce.