Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Grčka

Post od OMP »

Kako procitah trenutno cekanje na Evzoni preko 6 sati a i na Dojranu nista bolje, ne znam da li to ima veze sa jutrosnjim pozarom gde se nedaleko od evzonia zapalio auto pa se vatra prenala na rastinje pored puta, put je bio zatvoren dosta vatrogasaca i helikopteri gasili a vozila preusmeravana na Dojran.
Inace jos jedan auto izgoreo negde pre Evzonia u MKD na auto putu, SRB tablica.
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Evo i nekog mog klasičnog puta do GR.

Odmah da napomenem, dosta vozim zbog posla, pa sam u nekoj solidnoj kondiciji za vožnju (još uvek).

Za duža putovanja generalno, a za godišnji odmor uvek volim da vozim noću. Caddy sa bixenonima svetli jako dobro, lagan je za vožnju, a noću je lakše i njemu i meni. Supruga pomalo zaspi, ja pustim sebi muziku i uživancija. Ćerka već odavno ne ide sa nama. Naravno de je sve to mnogo lakše izvesti bez (male) dece.

Ne jurim, namestim tempomat uglavnom na 125 km/h, to je za Caddy-ja optimalno napredovanje uz minimalnu potrošnju, a i noć je, pa ne volim da jurim.

Uglavnom krenemo između 21:00 – 22:00 iz Subotice, ove godine je to bilo 22:00, 15. juna.

Prva pauza mi je OMV u Vranju. Imam OMV karticu na firmu i to iskoristim da napunim rezervoar „do čepa“ i u odlasku i u povratku. Caddy je ona verzija N1, pa mi se odbija i PDV na gorivo, između ostalog.
Posle toga nastavak kroz NMK do posle Velesa, gde se odvajam za Prilep, a u Bitoli pauza na pumpi i dopuna rezervoara.

Meni je ovaj deo puta OK, razbije monotoniju autoputa, a taman malo pre odvajanja za Prilep počinje da sviće. Pored toga nema uopšte gužve, milina je da se opušteno vozi. Ima lošijih deonica, ali nikakva katastrofa za vožnju po ograničenjima.

Granični prelazi, bukvalno za oba nije trebalo 7 – 8 minuta.

Zatim sledeća pauza Metsovo, gde tradicionalno pojedemo pitu sa njihovim posebnim sirom i popijemo kafu. Kafu inače ne pijem uopšte, ali eto u Grčkoj popijem jednu ili dve.

Zatim preko Filipiade i Lourosa, kroz Prevezu do Nikiane na Lefkadi gde smo stigli oko 12:30 (po GR vremenu).

Da ne bude samo pisanje evo i neke slike.

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Darko napisao:Znaci 12:30 voznje, odnosno 17 sati od kuce do destinacije (sa cekanjima, pauzama)?
Da, tako otprilike.
OMP napisao:Svaka cast za tako dugu voznju iz cuga i uopste provedeno vreme na putu, ja se samo iz tog razloga ne odlucujem za te dalje destinacije jer ne volim da nocim negde uz put a ni da vozim toliko, zato i biram ove destinacije tu 600-650km od kuce.
Hvala. Volim da vozim. Ja sam profesionalni vozač i dizajner.
Skoro smo i Fabiji udahnuli novu mladost, pa je i vožnja bila bezbrižna.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Post od programer »

Mu juče oko 2 na Preševu, pola sata zadržavanja, a nedelja. Danas Niki 15tak min.

Neko govno sa BG tablama me skoro udari ubacujući se iz trake gde je tag u našu i to ispred Janjine. Ne može čovek pobeći od srpske bahatosti, pa to ti je. Tablice BG 962 XC
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Da nije Volvo neki?

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Post kopiran iz grupe na fejsu:

"Dragi članovi, javila nam se porodica čiji auto je danas izgoreo kod Gevgelije i žele da se zahvale svim ljudima koji su stali i pomagali, tj. pokušali da ugase požar na autu.
''Naš auto je izgoreo kod Đevđelije iz pravca Evzonija ka Srbiji. Dva aparata sam ispraznio i ne vredi. Stali su i ljudi da pomognu ali nije bilo svrhe. Mi smo dobro. Auto je servisiran pre puta, održavan, sve ispravno. Nemam pojma šta se desilo, u 2 minuta je ceo goreo.
Bitno je da smo mi ok ostalo manje vise.
Jedino policija i vatrogasci što su dosli posle sat i po Slika''
''Da, suprug sve na šalu…Ja polako izlazim iz stanja šoka…''

Nakon što je dim krenuo da se oseća iz ventilacije, zaustavili su auto i iskočili, što im je u ovoj situaciji spasilo život.

Želimo im brz oporavak od šoka i prenosimo zahvalnost koju su uputili svima koji su stali da pomognu."

SlikaSlikaSlika

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Post od programer »

trojanac napisao:Da nije Volvo neki?

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Ne, teget pežo 3008. Proćelav lik vozi. Baš me iznervirao, srećom lepša polovina me zadržala, jer bih u afektu izašao da se svađam i ko zna šta još.

Poslednja izmena od programer u 05 Avg 2024, 23:24, izmenjeno 2 puta ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

hladnjak egra verovatno :(
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:

Post od Momčilo »

Da li su nekome trazili zuti karton na granici?
Auto je u zakupu od jedne firme, ali je vlasnik skroz neka druga firma, pa mi je to malo vitlanje da dodjem do toga.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
aboki
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2017, 22:23
Garaža: Renault Zoe R135, Renault Scenic 2 2.0T

Post od aboki »

Meni na Dojranu. Trazio da ga castim za kafu, da me ne vrati. Na pitanje kako sam usao u MKD kaze kolege napravile propust.

Edit: Auto je na tatu, isto prezime, u pasosu vidi ime oca...

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Isto mi se desilo pre 10ak godina.
Od tada ni jednom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:

Post od Momčilo »

A ne znam da li cimaju kada je auto na lizing. Skoro sam tim autom prelazio u Rumuniju preko Đerdapa i pitao me naš policijaca da li imam neki papir, ja mu pokazao ovlašćenje koje mi je dala moja firma za upotrebu vozila u zemlji i inostranstvu, i on me pustio.
Korisnikov avatar
aboki
Reactions:

Post od aboki »

Ja bih licno tada vadio. Ovako mi bilo bzvz da svake godine dam 1500din, a auto na tatu. Ni sa maminim kad sam prelazio nikad niko nije trazio, a i sestra i tata prelaze sa autom koji je i dalje na mene.

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

programer napisao:Mu juče oko 2 na Preševu, pola sata zadržavanja, a nedelja. Danas Niki 15tak min.

Neko govno sa BG tablama me skoro udari ubacujući se iz trake gde je tag u našu i to ispred Janjine. Ne može čovek pobeći od srpske bahatosti, pa to ti je. Tablice BG 962 XC
Slično je bilo na Preševu u pola 3 ujutru. Bilo je 3 vozila (Beograd tablice) i jedan VR dok su ostali bili italijanski vozači. Znači, već poznati metod: brza vožnja desnom trakom, kočenje i desni pokazivač pravca. I kao "pusti me, care!" Puštam ih na auto putu, puštam ih na naplatnim rampama, ali ovde taj bezobrazluk ne. Ma ni ne gledam ih. Kao oni prosjaci koji ti traže 5 kinti, a u stvari imaju veću platu od mene i većine koji im udele.
Savetujem da se ne nervirate, da u takvim slučajevima i situacijama ne reagujete i upropastite vama i vašima letovanje.
Inače, grčki tag ne je oduševio. Malo više od 12 € mi je skinuo do Lefkade (uključujući podzemni tunel). Ali face Grka dok prolazim kroz TAG kućice na naplatnim rampama, neprocenjivo :kezo: .

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
aboki
Reactions:

Post od aboki »

Ja bih ovom prilikom pozdravio naseg policajca, koji je takvima uzeo pasose i poslao ih na kraj kolone. Ovo mi je drugi put da vidim to, prvi put su bili vraceni motoristi na Horgosu.

Slika

Odgovori