Mazda CX-30

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Mazda CX-30

Post od TheWickerMan »

DukeNS napisao: 06 Avg 2024, 13:00 Javi se kad preuzmeš da ga testiram :)

Kol'ko je ovo novaca?
No Duke nooooo :)
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Day Walker napisao: 06 Avg 2024, 13:51 Sve je to individualno.
Jako je dobar novi Kodiaq i moze bilo kom konkurentu na crtu i da ga dobrano postidi.
Kad registrujemo vozilo, mozes isprobati.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ta cena od 53-56 ( sa opcijama ) za Kodiaqa 2,0 TDI deluje visoko "na prvu", ali, danas je to u svetu nepremijuma u Srbiji sasvim normalna "početna cena" za tu veličinu kola. Na žalost, došlo je takvo vreme. To je cena za veoma dobro opremljen Rafale, X-Trail, CR-V, RAV-4.
A komparativna prednost Kodiaqa može biti motor i menjač. Jer, ja ne znam ko u svetu nepremijuma danas u toj klasi i dimenziji za te pare nudi dizela uz DCT menjač.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Mazda CX-30

Post od shandu90 »

Nije skupo nego se nismo dobro udali

pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Nova vozila su realno i pojeftinila poslednjih godina :) Ali, samo ako im gledaš cenu recimo preko prosečne cene 1 m2 stana u novogradnji :) Nekada te neki hipotetički model automobila kao nov koštao recimo kao 10 m2 stana u novogradnji u Beogadu na vodi, a danas te košta samo kao 5-6 m2 novogradnje na istoj lokaciji. Šta je to nego pojeftinjenje novih vozila :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Mazda CX-30

Post od Day Walker »

Kodiaq je prilicno dobro opremljen u startu. Dodati vece felne, matrix i panoramu i na 50k si za TDI 4x4.

A ko zeli ventilaciju sedista, masazu, kozu itd taj ce platiti 52-3k.

Ne vidim zasto bi DSG bio neka mana?

Edit: (Sad vidim da nisi naveo kao manu nego prednost)

Poslednja izmena od Day Walker u 06 Avg 2024, 14:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Malo se promeškoljim u sedištu i odvojim leđa povremeno od naslona da se osuše - i eto ti masaže i ventilacije. :kezo:

NE-DAM toliko para za auto i tačka. :rofl:
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Day Walker napisao: 06 Avg 2024, 14:52 Kodiaq je prilicno dobro opremljen u startu. Dodati vece felne, matrix i panoramu i na 50k si za TDI 4x4.

Pa, šta je razlika opreme onog oglašenog od 56.800 u odnosu na one od oko 53 hiljade ( ako taj od 53 hiljade ima i "ventilaciju sedista, masazu, kozu", a onaj od 50 ima "vece felne, matrix i panoramu" ) ?
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Saša napisao: 06 Avg 2024, 14:53 Malo se promeškoljim u sedištu i odvojim leđa povremeno od naslona da se osuše - i eto ti masaže i ventilacije. :kezo:

😊😊😊
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

pedalaš napisao:
Day Walker napisao: 06 Avg 2024, 14:52 Kodiaq je prilicno dobro opremljen u startu. Dodati vece felne, matrix i panoramu i na 50k si za TDI 4x4.

Pa, šta je razlika opreme onog oglašenog od 56.800 u odnosu na one od oko 53 hiljade ( ako taj od 53 hiljade ima i "ventilaciju sedista, masazu, kozu", a onaj od 50 ima "vece felne, matrix i panoramu" ) ?
Pa verovatno svasta nesto od opreme.
Ima gomilu opcija za stiklirati u konfiguratoru a postoje i opcije koje se mogu poruciti a nisu navedene tamo.
Skoro sam za klijenta porucio auto sa svim mogucim opcionalima sem treceg reda i cena je 62k.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

pedalaš napisao: 05 Avg 2024, 14:18 Ako sam dobro čuo ( od jednog drugara ), od oktobra ili novembra kod nas će u "trojci" i CX-30 biti dostupan novi motor, 2,5 MHEV sa 138Ks i 238 Nm.
Hoce li to biti osnovni motor?
Bas su carevi. Svi snizili/snizavaju kubikazu, oni dizu.
Kao npr 3.3d u cx60. Totalno neocekivan motor u momentu pojavljivanja.
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Saša napisao: 06 Avg 2024, 14:53 Malo se promeškoljim u sedištu i odvojim leđa povremeno od naslona da se osuše - i eto ti masaže i ventilacije. :kezo:

I ja ne dam jer nemam ali da me rata za taj automobil opterećuje 5% mesečno uzeo bih itekako.
Samo je pitanje mogućnosti, sigurno ne vozimo svi automobil koji trenutno imamo jer ga baš najviše na svetu volimo, nego uvek postoji poneki kompromis.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Day Walker napisao: 06 Avg 2024, 15:50
pedalaš napisao:

Ima gomilu opcija za stiklirati u konfiguratoru a postoje i opcije koje se mogu poruciti a nisu navedene tamo.
Skoro sam za klijenta porucio auto sa svim mogucim opcionalima sem treceg reda i cena je 62k.

Ja sam veoma uzdržano štiklirao opcije, skoro pa "isposnički" i stigao sam "samo" do 58.683 € :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Kazem zavisi kome sta treba. Ja sam nakarikao 17,5k € dodatne opreme za X3 pa opet nemam dosta toga

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Darko napisao: 06 Avg 2024, 17:07
pedalaš napisao: 05 Avg 2024, 14:18 Ako sam dobro čuo ( od jednog drugara ), od oktobra ili novembra kod nas će u "trojci" i CX-30 biti dostupan novi motor, 2,5 MHEV sa 138Ks i 238 Nm.
Hoce li to biti osnovni motor?
Bas su carevi. Svi snizili/snizavaju kubikazu, oni dizu.
Kao npr 3.3d u cx60. Totalno neocekivan motor u momentu pojavljivanja.
Ne znam. Ali, ne bi mi bilo logike da zadrže i G122 i G150 ( oba su MHEV na 24V ) i da uz njih ide paralelno i taj MHEV od 2,5 litra ( koji će, verujem, biti MHEV zasnovan na tehnologiji od 48V ).
Informacije koje sam preneo mi je rekao jedan vlasnik Mazde, kome su to navodno pre neki dan rekli u salonu Mazde.
I meni su još pre par meseci u salonu Mazde rekli da će od juna u MX-5 biti ukinut motor od 2 litra, G-184. I tako je i bilo. Doduše, on uopšte nije ni bio MHEV, kao što nije onaj G132 koji je "preživeo".
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

pedalaš napisao: 06 Avg 2024, 17:31
Day Walker napisao: 06 Avg 2024, 15:50
pedalaš napisao:

Ja sam veoma uzdržano štiklirao opcije, skoro pa "isposnički" i stigao sam "samo" do 58.683 € :)
Kad se već skreće s teme, ja bih za te pare uzeo nekog Hiluxa, okovao ga onim cevima i blatobranima sa svih strana, pa nek biju vratima ovi degenerici koliko im volja.
Ostavljati kola i na praznim parkinzima je postalo stres. Pre neki dan na praznom parkingu budala stade na 30cm od mene i ostavi mi farbu na retrovizoru. Sreća pa se obrisala i ne vidi se ništa... Još kaže "Nisam ja", a video sam svojim očima. :palica:
Odgovori