Pozdrav ljudi, naime planiram da kupim "novi" auto do 15000 eura.
Trenutno vozim Astru j hecbek iz 2010 koje se nerado resavam (u koju sam dosta ulozio) ali ne mogu da resim problem sa prokisnjavanjem vode kroz dihtunge farova koje imam vec neko vreme kroz koje ulazi voda i stvara prepoznatljiv miris vlage koji ne zelim da osecam sada kada imam bebu.
Gledao sam neke modele, jedini zahtev koji imam jeste da auto ima petoro vrata posto me ceka jos jedna selidba. I suvoi minivolumeni i karavani dolaze u obzir.
Nasao sam sportage (mnozina) u tom cenovnom rangu, benzince sa 132ks koji su presli do 100 000 km. Nisam siguran da li je to dostojna zamena sto se snage tice mojoj astri (cdti 1.7, 125ks) na koju sam navikao. Ne znam da li imate neku preporuku sta juriti. Svidjaju mi se i oktavije karavani ali za sada nisam video primerak na oglasima koji mi je svidja. Koji motor na oktaviji juriti ili traziti jacu kiu, sto se mene tice preferiram manuelce.
Preporuka za kupovinu
Re: Preporuka za kupovinu
Za kiju i hjundai gledaj 2.0 da li 135 ili 180ks svejedno. Vozio sam 2.0 od 135 konjskih snaga i lepo zna da potegne. Ako bi ti zatrebalo nije problem čipovati. Zato ne bih gledao 1.7d ili atmo benzince koje nude za to godište. Korejanci ne razvijaju snagu isto kao njemački dizelaši pa ćeš imati utisak da je auto slabiji.
Što se tiče oktavije, za 15ak hiljada može mladji primerak da se uzme. 2.0d 150ks ne bi bio loš ili ako nađeš i turbo benzinca ne bih bežao od toga (sve ovo pod uslovom da su auta u dobrom stanju). Kod oktavije možeš naići i na adaprivni tempomat, što bi ti možda moglo značiti.
Kolilo prelaziš godišnje? I da li su ti relacije kraće / duže?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Što se tiče oktavije, za 15ak hiljada može mladji primerak da se uzme. 2.0d 150ks ne bi bio loš ili ako nađeš i turbo benzinca ne bih bežao od toga (sve ovo pod uslovom da su auta u dobrom stanju). Kod oktavije možeš naići i na adaprivni tempomat, što bi ti možda moglo značiti.
Kolilo prelaziš godišnje? I da li su ti relacije kraće / duže?
-
- Pridružio se: 24 Jul 2020, 07:41
Zdravo Sebe,
prelazim max 10000 ali sada posto mi je mama lose (karcinom) idem slabije za Kraljevo jer je mama kod mene (najvise prelazio Beograd Kraljevo). Ali postoji mogucnost da ce malo preci kod ujaka pa da cu svake nedelje ici za Kraljevo vikendom.
Potrebno je i za male kilometraze, bebac ce mi sada krenuti u vrtic a povremeno idem autom i do posla.
Astra mi se tu bas lose pokazala u smislu sa kad god sam par dana za redom u kreni stani situaciji malo malo pali regeneraciju filtera cadjic. Uglavnom zato sto nije ni za drugu ni za trecu, u prvoj situaciji previse obrtaja, u drugoj premalo na 50 km/h.
prelazim max 10000 ali sada posto mi je mama lose (karcinom) idem slabije za Kraljevo jer je mama kod mene (najvise prelazio Beograd Kraljevo). Ali postoji mogucnost da ce malo preci kod ujaka pa da cu svake nedelje ici za Kraljevo vikendom.
Potrebno je i za male kilometraze, bebac ce mi sada krenuti u vrtic a povremeno idem autom i do posla.
Astra mi se tu bas lose pokazala u smislu sa kad god sam par dana za redom u kreni stani situaciji malo malo pali regeneraciju filtera cadjic. Uglavnom zato sto nije ni za drugu ni za trecu, u prvoj situaciji previse obrtaja, u drugoj premalo na 50 km/h.
Kratke vožnje su smrt za dpf, ali redovno regeneracija i aditiv za dpf i nema problema. Ili 1.4tsi u oktaviji nije loše. Mada pošto bi ti voleo višu poziciju sedenja pogledaj yeti (1.2tsi i 1.4tsi), karoq ( mada on je 1.0tsi ako ti to nije slabo).