Ajde da vam kazem isto sto sam rekao Kuzmanovicu. Dakle, radi se o EUC-u, bivsem lokalnom SBB torrent serveru/sajtu koji je kasnije otvoren za sve, uz pozivnicu. Jednom recju, najbolji domaci server a sigurno i svetski (da, svetski). Vreme od postavljanja necega novog na TL ili neki drugi svetski poznat torreent server do postavljanja na EUC se meri minutima, sekundama. Svi fajlovi su sto posto provereni, jednom recju nema cega nema a ako necega nema, postavis zahtev i neko ti postavi. Postoji UL tim koji je sastavljen od ljudi koji drze servere u inostranstvu pod zakupom i sa njim UL-uju cime nude prakticno neogranicenu brzinu cak i kada je odnos seed/leech 1:1.
Sada je sajt otvoren za ljude "sa strane" samo uz pozivnicu. Ja imam ukupno 2 pozivnice i mogu da ih posaljem dvojici (jedan je Kuzmanovic ako prihvati uslove) ali si uslovi dosta rigorozni te ako ti ne postujes uslove onda banuju i mene koji sam te pozvao. Tamo sam clan 6 i po godina, pa to ne bi bilo lepo da se desi. Mora da se postuje racio Dl:UL koji je do skoro bio 1:1, mislim da su ga posle smanjili ali me to ne zanima jer ja svakako bijem visok racio. Postoje ceste "akcije" kao na primer sada kada je freelech na snazi, dakle skidas ali ti se DL ne racuna i samim tim ti se ne smanjuje racio, onda neki fajlovi nose 5x UP, neki 75% down, sve u svemu lako je odrzavati racio.
I obavezno moras da ispunis seed time odnosno minimalno vreme prema odredjenoj vrsti torenta koje moras da drzis torrent na seed-u, nakon sto skines fajl. Hit&run je strogo zabranjen.
Ako je neko spreman da postuje ovo, imam 2 pozivnice na raspolaganju da posaljem.
Ogi zar to postoji jos. Secam se kada je bio lokalan, onda kada je postao public, neko vreme je radio i prestao sa radom. Bio sam i ja clan. Nisam znao da jos uvek postoje.