Polovnjak do 1500 eur
-
- Pridružio se: 13 Avg 2024, 14:04
Polovnjak do 1500 eur
Pozdrav svima, nov sam na forumu, pa ako je bila ova tema izvinjavam se. Zanima me koje benzinca je pametno kupiti za navedeni izvos? Penzioner sam (što znači, dekintiran), pa gledam nešto čije me održavanje neće koštati kao "Svetog Petra kajgana." Imam 61 godinu i probleme sa kičmom, pa mi treba nešto što ne broji svaku rupu. Koristio bih vozilo za gradsku i eventualno prigradsku vožnju, znači, hedžbek ili kupe. Svaki predlog je dobrodošao. Hvala unapred na odgovorima. 

Re: Polovnjak do 1500 eur
Za te pare samo punto.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Punto 1.2 8V definitivno, po mogućnosti od 2005. pa na dalje (model sa širokim farovima) ili Z10. Kod tih modela je ispravljeno puno sitnih mana koje su Puntići imali ranije. I obavezno sa klimom. Ja imam jednog već 13 godina i prezadovoljan sam. 

Clio ll 1.2 16v udoban i pouzdan autić.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Citroën Saxo 1.1
Znam auto limara koji ga kupio za 800 besprekoran.
Samo gume i mali servis trebalo.
Limarija mnogo bolja od Punta, kao i elektrika.
E sad to oko kičme bojim se da nije baš ali probati nije zgoreg.
U toj.klasi malih ne očekivati dobra sedišta, ni Punto ni Clio ni slični.
Skoro sam se vozio pozadi u Z10 nekih 3km, ono je baš loše, jako uzano sve i tvrdo vešanje
Napred ne znam.
Znam auto limara koji ga kupio za 800 besprekoran.
Samo gume i mali servis trebalo.
Limarija mnogo bolja od Punta, kao i elektrika.
E sad to oko kičme bojim se da nije baš ali probati nije zgoreg.
U toj.klasi malih ne očekivati dobra sedišta, ni Punto ni Clio ni slični.
Skoro sam se vozio pozadi u Z10 nekih 3km, ono je baš loše, jako uzano sve i tvrdo vešanje
Napred ne znam.
Ima tu raznih dobrih modela, samo je to sve vec odavno prevazidjeno, i verovatno za rashod.
Mozes naci malo novije Astre G, i Punta, koji su kupljeni kod nas, i koji mozda imaju neku pristojnu manju kilometrazu.
Uglavnom vise gledaj komad koji ces uzeti, a sto se tice odrzavanja gledaj da uzmes ono cega najvise ima.
Trazi da kupis neki poznat auto, sa poznatom istorijom
Svakako ti mali Peugeti, Citroeni, Reno, Fiati, Opeli, svi su oni imali dobre atmo benzince, ali pitanje je na sta to sad lici.
PS. za dobar Punto traze oko 2000-2500e, Nije ni to bas dzabaka. Kod Punta je kriticno sto im patos(i sajtne) truli kad predju 15ak godina.
Mozes naci malo novije Astre G, i Punta, koji su kupljeni kod nas, i koji mozda imaju neku pristojnu manju kilometrazu.
Uglavnom vise gledaj komad koji ces uzeti, a sto se tice odrzavanja gledaj da uzmes ono cega najvise ima.
Trazi da kupis neki poznat auto, sa poznatom istorijom
Svakako ti mali Peugeti, Citroeni, Reno, Fiati, Opeli, svi su oni imali dobre atmo benzince, ali pitanje je na sta to sad lici.
PS. za dobar Punto traze oko 2000-2500e, Nije ni to bas dzabaka. Kod Punta je kriticno sto im patos(i sajtne) truli kad predju 15ak godina.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Skoro sam ljudima prodao jedan auto a imali su punta 2002. godiste u mehanicki top stanju i vizuelno solidnom, prodali ga za 1000e, novija godista puntica a da su dobri idu preko 1500.
Tako da za do 1500e mogu da se nadju automobili sa oko i preko 20 god starosti i tu je izbor veliki samo treba naci nesto sto je u dobrom stanju al to je ????
Tako da za do 1500e mogu da se nadju automobili sa oko i preko 20 god starosti i tu je izbor veliki samo treba naci nesto sto je u dobrom stanju al to je ????
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Punto i nista drugo. Drugar je godinama taksirao u punticu sa onim tankim farovima (pre z10 verzije) i dalje je u zivotu. I on sam ga je uzeo za neku sicu, bas taj 1.2 motor.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
An ženeral, »Punto« benzinac 1,2 8v nakon 2005. sa klimom. Ne volim budženje, no u konkretnom slučaju, možda bi u nekom trenutku mogla da se ubace sedišta sa »HGT-a«, deluju barem naoko ozbiljnije.
»106«/»Sakso« je odličan autić, ali je više konkurencija »Puntu I« i već duže je teško naći dobrog. A i očekivano održavanje je ipak mrvicu složenije i skuplje.
»106«/»Sakso« je odličan autić, ali je više konkurencija »Puntu I« i već duže je teško naći dobrog. A i očekivano održavanje je ipak mrvicu složenije i skuplje.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Evo jednog koji se uklapa u budžet, jedino što je trovratni:
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0