prvo, ako sam promasio podforum neka admini prebace u odgovarajuci, hvala
e ovako..
pre 2 dana sam prvi put imao problem sa autom.. isao sam na put 300km i desilo mi se da mi se u toku voznje 3 puta ugasi auto, i poslednji put se ugasio i stao.. verglao sam i nisam ga mogao upaliti.. zaustavim na putu i covek mi pomogne da upalim preko klema..
mislio sam da je problem u alternatoru pa sam pogasio i klimu, radio, svetla.. sve potrosace.. nastavio sam da vozim i u povratku kuce mi se desilo isto u toku voznje da mi se ugasi auto ali kad treba da pridjem raskrsnici pa iz 5 prebacim u 4,3,2 brzinu da izbacim u ler da bi se ugasio.. i nekako se dogegam do kuce
e sad, oteram juce auto kod majstora, da bih me danas zvao i kaze da na dijagnostici ne pokazuje ni jedan jedini problem, od turbine, motora... da ga je ceo dan vozio po gradu (verovatno nize obrtaje, do 2000) i isao do obliznjeg sela i da mu se nije desilo ni jedno gasenje auta..
odem ja danas da pokupim auto i dok sam se vozio po gradu ugasi mi se opet kad sam prilazio raskrsnici i prebacivao u nizi stepen prekosa i zatim u ler.. krenem da ga upalim i verglam jedno 8 puta i upali.. krenem u servis nazad, zovem gazdu i kaze mi da dodjem i da odmah nakacimo na dijagostiku, ono ne izbacuje ni jedan problem, na moje oci..
i dodje nama na ideju da probam da proteram malo agresivnije, izadjem na ulicu prva brzina 3000+ obrtaja, druga isto, treca isto 3000+.. izbacim iz brzine i odmah nakon toga mi se ugasi auto... stanem, upalim ga opet uz verglanje skoro desetak puta.. okrenem se i krenem nazad, opet sve isto, prva druga treca 3000+ obrtaja, prilazim servisu izbacujem iz brzine, krenem da kocim i ugasi se opet...
da li moze neko da kaze iz iskustva sta bi moglo da bude?
da li ima problem u dotoku goriva?
Passat B6 1.9 problem gasenje
Re: Passat B6 1.9 problem gasenje
Elektro instalacija unutar motora je poznat problem 1,9 VWa, moglo bi da bude po opisu da je oštećena.
Rešenje je komplet zamena, stanje se vidi kada se otvori motor (poklopac motora), mislim na stanje izolacije žica i konektora.
ps. nisi naveo koji je motoru pitanju tačno ali svakako je potrebna i dijagnostika da se uradi osim čitanja memorije grešaka.
Rešenje je komplet zamena, stanje se vidi kada se otvori motor (poklopac motora), mislim na stanje izolacije žica i konektora.
ps. nisi naveo koji je motoru pitanju tačno ali svakako je potrebna i dijagnostika da se uradi osim čitanja memorije grešaka.
u pitanju je 1.9 dizel od 105 konja 2005 god
Kod VW motori su označeni obično sa 3 slova. Po tome se raspoznaju.