Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Grčka

Post od ljubitelj »

OMP napisao: 18 Avg 2024, 19:27
carov2 napisao: 18 Avg 2024, 16:47
ljubitelj napisao:
Pa u MKD gorivo je (vrlo često) isto ono kao u Grčkoj, pa ako ne valja u MKD onda ni u severnoj Grčkoj ne bi takodje trebalo da se sipa.

Nije

Sent from my iPhone using Tapatalk
Grci su odavno kupili skopsku rafineriju ako se nesto u medjuvremenu nije promenilo ali sam negde procitao na nekoj grupi bas makedonci su pisali da je isto gorivo u GR i MKD e sad na kojim pumpama ne znam
I ne samo to, cisterne firme Mlaz Bogdanci dovoz(il)e gorivo iz Solunske rafinerije, dakle isto gorivo iz iste rafinerije koje se toči i u Grčkoj.
E sad, ako se kao što kažeš nije promenilo u medjuvremenu komentar je baš pogodjen. :)
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

ftj napisao: 18 Avg 2024, 20:36 Ja vise sumnjam da kradu na tocenju nego da je lose gorivo. Ako su nasi do relativno skoro to radili sasvim je ocekivano da zemlja koja zaostaje za nama vrlo verovatno to i dalje radi.
Naši do relativno skoro radili kradju, koliko je to skoro, 10 godina?
Ako misliš na zemlju MKD koja je ispred nas, tek onda je vrlo neverovatno pogotovu uz tako veliki broj naših turista koji su točili gorivo a da baš niko nije primetio.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Na Google recenzijama se svašta može pročitati. Različitih iskustava ima. Obično pročitam i pogledam ocenu pre nego odlučim gde ću točiti. Ne samo u MKD već i u drugim državama.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Nema sta, bas su ispred nas…
Totalno zaostajemo za njima.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Grčka

Post od ftj »

Ne kazem da je srb neki mega primer razvijene drzave al vala smo ispred cg i mk po civilizacijskom stepenu razvoja.

Pre ~10 godina na steku se videli mehurici na kontrolnom staklu pa sam isao do pumpadzije da ga zamolim da ugasi turbinu na sta je rekao aha ok izvini i ugasio je. To je za mene dovoljan dokaz da se tad kralo bar na tocenju mada 100% da su krali svi u lancu.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Day Walker napisao:Nema sta, bas su ispred nas…
Totalno zaostajemo za njima.

Mislim da je pravo umeće naći neki (ekonomski)pokazatelj koji potvrđuje ovu teoriju. (zavere)

Ili možda i nije, samo se nešto izmisli i to je to, teraj...

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ispred nas su za NATO.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ftj napisao: 18 Avg 2024, 21:01

Pre ~10 godina na steku se videli mehurici na kontrolnom staklu pa sam isao do pumpadzije da ga zamolim da ugasi turbinu na sta je rekao aha ok izvini i ugasio je. To je za mene dovoljan dokaz da se tad kralo bar na tocenju mada 100% da su krali svi u lancu.
Kralo se samo tako, na Slap pumpi kod plavog mosta drugarov otac imao situaciju sa TNG-om, u bocu mu stajalo 40l lik mu natocio 60 :) izbila rasprava, pretnje inspekcijom, ne secam se kako se zavrsilo ali nije to jedini slucaj cuo sam ih jos nekoliko.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

ftj napisao: 18 Avg 2024, 21:01 Ne kazem da je srb neki mega primer razvijene drzave al vala smo ispred cg i mk po civilizacijskom stepenu razvoja.

.
Ma da, ispred smo kao razvijena država po tome što institucije rade svoj posao bez uticaja, po tome što nam je zdravstvo uredjeno pa knjižica važi u svakom i državnom i privatnom domu zdravlja ili bolnici, po tome što nam političari sudski odgovaraju i budu osudjeni, po tome što javni TV servis objektivno i o svemu obaveštava, po tome što javne frekvencije ne služe jedino za vladajaću partiju, po tome što imaju univerzalno zdravstveno osiguranje za sve državljane bez izuzetka, po tome što MKD ima i univerzalnu tzv, socijalnu penziju za sve gradjane pa i one koji nemaju staža... ima milion primera gde je Srbija civilizacijski ispred, toliko ispred da je nedostižna za bilo koga :)
A CG i MKD su upravo primer kako su pre Srbije sve te pobrojane, ili gotovo sva pitanja kao stepen razvoja društva već rešile i funkcionišu upravo za primer kako će (nadam se) jednoga dana i Srbija uspeti da dostigne.

Doduše Srbija je uspela u pitanju tih pumpi da regulioše stvari, ali i to dobrano nakon što je to baš predmetna MKD uradila ispred Srbije pa skoro celu deceniju ranije.
Gotovo da nema stvari u kojoj Srbija vremenski ne zaostaje za drugima a nažalost čak je Albanija u dosta stvari ispred odmakla.

To gde je Srbija tako napredna ima toliko u temi koja se time bavi, zašto je tako....
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

OMP napisao: 19 Avg 2024, 08:42
ftj napisao: 18 Avg 2024, 21:01

Kralo se samo tako, na Slap pumpi kod plavog mosta drugarov otac imao situaciju sa TNG-om, u bocu mu stajalo 40l lik mu natocio 60 :) izbila rasprava, pretnje inspekcijom, ne secam se kako se zavrsilo ali nije to jedini slucaj cuo sam ih jos nekoliko.
Da, pre 20tak godina je bilo tako i toga, isto i sa Slap pumpom kod Bubanj Potoka pa su bile i zatvorene od inspekcije svojevremeno.
I Knez je muvao tamo negde oko 2008 beše pa su i njih uterali...ali sada je 2024. godina, davna prošlost.
I u MKD je bilo muvanja sa gorivom tamo negde krajem 90tih pa su još tada sredili kada je uradjena privatizacija, ne znam zašto nakon tolikih godina takve priče poneki pokreću danas kada nema osnova.

Ili ima, koja pumpa kada gde, danas krade na točenju, konkretnije?
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Dzona napisao: 18 Avg 2024, 07:17 U Mk treba samo sipati na većim pumpama tj na pumpama Makpetrola, Lukoila, Okta (eko), shell i nema apsolutno nikakvih problema. Treba samo izbegavati pumpe manjih privatnika
Ovde godine dva puta sam sipao na nekoj maloj lokalnoj pumpi u vukojebini kod Prilepa, EKO petrol se zove ako se sećam dobero, i bio prezadovoljan. Čak je gorivo bilo malo jeftinije nego na sotalim pumpama.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ako se ide na Niki prelaz tu preko Prilepa/Bitola, imate li preporuku gde sipati gorivo pred granicu sa Grčkom?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Makpetrol i Lukoil su na izlazu iz Bitolja (ka granici sa GR), pa biraj. Na Lukoilu nisam sipao, na Makpetrolu jesam (prošle i ove godine, benzin 98). Mislim da je i šure tu sipao dizel već par puta.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

@Momčilo

U Bitolju, Makpetrol ti dođe u pravcu Grčke pre velikog kružnog toka, to je tzv. obilaznica oko Bitolja. Lukoil je nešto 500 metara pre, ali na suprotnoj strani kolovoza. Na tom Makpetrolu ne radi aparat za kafu, dok na Lukoilu radi. Slika
Inače, posle tog Lukoila nas je zaustavila policija, ali kad su pogledali u tablice, samo rekli "po vojvođanskom" Teraj!
:kezo:

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Lukoil je posle Makpetrola sa iste strane kolovoza kad se od Bitolja ide ka GR. Nema tu obilaznice nikakve, nešto si pomešao.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori