Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Koliko troši?

Post od Ji 4Tze »

Nisam siguran koji si CR-V probao kad si kupovao auto jer je stigao novi model, ali taj noviji ima i unapređeni hibridni sklop što se vidi po ovim pedalaševim komentarima i slikama... Prošli model je u tim brzinama pogonio isključivo benzinac sa jednim stepenom prenosa.
Boringly average, but also perfect for school run mums
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

123456 napisao: 18 Avg 2024, 09:37 Izvini, ako sam te uvredio.
X-Trail sam naveo zato što je hybrid iste klase, sa kojim imam dodira, pa poredjenje ima smisla. Ne mogu da ga poredim sa Citroen Ajkulom. Ima Honda puno dobrih stvari, recimo vešanje baš dobro.
Nema apsolutno nikakve veze niti sam rekao da je motor u ovom hybridu glasniji nego klasičan SUS kod Honde, ali to ne menja stvar da je jednostavno glasan. Ti si jedini kome to ne smeta, apsolutno mu svi na testovima isto zameraju.
Potrošnja je ista kao na Nissanu, koji nije baš štedljiv.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Ne brini, mene ne možeš uvrediti :)

A logično je da tako razmišljaš. I ja, kada sam pre 4 godine kupio CRV, kupio sam ga jer sam mislio da je bio "najbolji" (za te pare). Logično je da i ti tako sada misliš za X-trail neposredno nakon njegove kupovine. Ali, svaki čovek vremenom počne trezvenije da sagledava. Pa i ja odavno mogu sasvim trezveno da sagledam moja davno kupljena kola. I to ti dodje kao razlika izmedju "zaljubnjenosti", "ljubavi" i "braka" ...

Oko buke (ovog ili onog sklopa ) imaš različita mišljenja raznih ljudi po internetu. Mogu ovde i da okačim video pri 130 km/h i da se vidi da ne postoji razlika u zvuku u kabini dok vozilo ide u EV modu, kao dok radi SUS. Ali, čemu? Ne postoji smisao. Jer, sve je to samo stvar ukusa. Zato neko i vozi dizele, neko klasične benzince, neko EV, neko klasične ili priključne hibride (ove ili one), neko na CNG, neko na TNG. Star ukusa. I finansija.

Oko onoga što si gore pisao, šta kod Honde pokazuje onaj instrument za angažovanu snagu, ako pogledaš ove dve fotografije ispod, videćeš da pri stalnih 130 km/h ( praktično, u istom minutu) kod Hondinog sklopa nije isti nivo angažovane snage kada je u čistom EV modu, kao i kada je pre toga radio i SUS i pokretao i generator radi punjenja baterije.
Prikačeni fajlovi
viber_image_2024-08-18_09-42-01-759.png
viber_image_2024-08-18_09-42-17-955.png
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Ji 4Tze napisao:Nisam siguran koji si CR-V probao kad si kupovao auto jer je stigao novi model, ali taj noviji ima i unapređeni hibridni sklop što se vidi po ovim pedalaševim komentarima i slikama... Prošli model je u tim brzinama pogonio isključivo benzinac sa jednim stepenom prenosa.
Ovaj poslednji model pre par meseci, nakon moje kupovine. Kolega gledao pa probao s njim neplanirano.
Pedalaš, ma nemam ja nikakav problem da priznam da je drugi auto bolji. Nije X-Trail bez mana. Ali svakako je i mene iznenadilo, da je sklop tako glasan.
Jasno mi je o čemu govoriš, ali čak i na tih 25% snage se previše čuje. Iako je tiši nego na 50%, naravno. Ove dve poslednje fotografije što si postavio gledam svakodnevno. Isti je princip prikaza.
Slažem se, i kod mene prelazi u EV mod samo na bateriju na toj brzini na autoputu. Ali zašto to treba posebno isticati nije mi jasno, kada ionako traje prekratko, mislim iz baterije.
Kažem, možda tebi ne smeta, ali to ne znači da nije glasan.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Slika

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Evo završio put, vratio se kući.. Resetovao sam memoriju kada sam krenuo pre nešto više od 5 nedelja. A zadnji rezervoar je od kraja Austrije do nesto iza Arnema (NL). Put kroz Nemačku jako naporan, dosta guzvi, ali kada sam mogao razvlacio do 150km/h.

Sada sam počeo da koristim adaptivni u režimu gužve stani kreni, zaista opustencija maksimalna. Jedino ako duže stoji moram da pipnem gas da mu kažem da krene..

Nissan X Trail e-power 2023

SlikaSlikaSlika

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

I ja se danas vratio iz CG. Bogu hvala pa sam izbegao onaj grad na Zlatiboru. Taman je stalo kada sam stigao, sve belo ko da je sneg pao.
Elem, potrošnja 6.4 u oba pravca (preko Zabljaka) + izlet do Dubrovnika..
Definitivno je najefikasniji na AP, gde teram 160-170 kad god mogu pa bude oko 6.2 na kraju...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Pa gde si parkirao u Dubrovniku ?
:)
I, na koji prelazi si išao? Brgat Gornji / Donji ili Debeli brijeg ili Prevlaka ?
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Vrhunska potrošnja za Ljubin Nisan!

Slika

Fotka nije relevantna, ali mi se po prvi put ukazao range od preko 900 km, pa da proslavim. :D Od ovih 127 km je nekih 30 predjeno u gradu, dok je ostatak regionalni put na kom je voženo izmedju 90 i 100 km/h.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:

Post od zdushan »

pedalaš napisao:Pa gde si parkirao u Dubrovniku ?
:)
I, na koji prelazi si išao? Brgat Gornji / Donji ili Debeli brijeg ili Prevlaka ?
Bogat, gornji
Parkirao na
https://maps.app.goo.gl/gwf5KiaYu5AUuykYA
4e sat

pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Nije "Bogat", već "Brgat" :)
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:

Post od zdushan »

Nije autokorekt nego autocorrect

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

BRABUS napisao:Cupra Formentor 1.5 DSG, 150 konja. Rent a car po ostrvu
Na dugoročnom uzorku od, gotovo identične kilometraže, 725km uz nešto nižu prosečnu brzinu od 26km/u, potrošnja je za litar veća odnosno 8.8 litara na test primerku sa istim motorom i menjačem.

Ispod 6 nisam uspeo da spustim ni od Arene preko Brankovog do Pančeva, vožnjom 50-60km/h, nedeljom ujutru bez gužve i bez puno promena u ritmu. Tu i tamo neki semafor.

No svakako mu niska potrošnja nije prioritet. Lepo ide sa tim motorom, menjač na visini zadatka, nemam ja tu nekih zamerki.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

Šta znam, OK auto, al nije vredan €35,000 za osnovni model. Jedan dan mi nije radio centralni displej i svi pomoćni sistemi uključujući i parking senzore - sreća pa sam imao klimu nameštenu od dana pre na 35 stepeni napolju, sutra dan proradio.

Što se potrošnje tiče, deklarisanih 5l na otvorenom nema veze sa realnošću
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Verovatno može ako ćeš voziti 80 km/h ili čak i nešto manje. Moj auto tada spusti fino ispod 5 litara ali je takva vožnja baš mučenje. :D
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ja iskreno verujem da auto nakon nekih 10tak hiljada kilometara, malo spusti potrošnju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Volvo S80 D5. Zanimljivo da xc60 u istim gradskim uslovima trosi litru do dve vise, dok na otvorenom se ta razlika smanji na pola litre.
SlikaSlika

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Odgovori