Куповина Ауди Q3

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Laki011
Reactions:
Pridružio se: 18 Avg 2024, 18:57

Куповина Ауди Q3

Post od Laki011 »

Поздрав другари,
Хвала Богу да сам нашао сајт који ми може, надам се, помоћи око недоумица приликок куповине Ауди Q3.
Наиме, моје искуство је баш мало што се тиче аутомобила иначе, свиђа ми се овај ауто, али не знам који купути, TDI или TFSI, да ли мора да буде 2.0, као и које трошкове могу да очекујем након куповине, видим да су прешли преко 200 хиљада. Возио бих га улгавном по граду. Јел постоје неки екстремни трошкови које бих могао да очекујем поред редовног одржавања? Која су Ваша мишљења што се тиче овог аута и његових највећих мана?

Хвала најлепше!
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Re: Куповина Ауди Q3

Post od mironiko »

Pozdrav Laki.

Moraš dati još informacija da bi neko mogao da ti pomogne: koje godište ciljaš, koja je neka max cena koju bi platio, koliko planiraš da prelaziš godišnje, da li postoji neki komad opreme ili paket koji smatraš neophodnim, tip menjača..?

Kad se to sve sabere, može se dati precizniji odgovor. Ovako je previše varijabli nepoznato i dalje. :)

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Astra >> Lambo
Laki011
Reactions:

Post od Laki011 »

Е па ево, у суштини годиште је 2012-2013, што му дође код нас неких 11-13к евра, мњач мануелни, стандардна опрема је океј, ништа преко основног.
Laki011
Reactions:

Post od Laki011 »

И још једно питање у вези царине. Оно што ссм ја гледао, цена је око 9 000-10 000 евра, да ли то значи да ми је на ту цену ПДВ као сигуран трошак минимум 1800е или то може да варира, с обзиром да је према каталогу вредност аура типа око 13 000е.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Na 13,000 evra PDV iznosi 2,600 evra.
Laki011
Reactions:

Post od Laki011 »

ljubitelj napisao: 19 Avg 2024, 23:02 Na 13,000 evra PDV iznosi 2,600 evra.
Да али то је каталошка вредност а ја бих га платио 9 000 рецимо. Не знам када пеинегавају гледању каталошке вредности возила а када цени која је плаћена продавцз тј. фактурисана
Munja666
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2016, 02:31

Post od Munja666 »

Mislim da je za taj auto (veličina i masa) prava mera 1.4 tfsi motor od 150ks sa DSG menjačem (kod Audi-ja S-Tronic). TDI bih izbegao ako je moguće u širokom luku, jer u tom godištu teško da ćeš naći primerak ispod "pravih" 250K kilometara na satu, a sa tom kilometražom te čeka pakao u vidu skoro sigurnih problema sa DPF-om, EGR-om i ostalim čarima dizel agregata... Pogotovo ako planiraš mahom da se voziš po gradu tu je TFSI mnogo bolji izbor. Jedina prednost TDI-ja je manja potrošnja goriva koja (bar po specifikaciji) ne bi trebalo da bude veća od 1-2 litra.
Laki011
Reactions:

Post od Laki011 »

Munja666 napisao: 20 Avg 2024, 16:35 Mislim da je za taj auto (veličina i masa) prava mera 1.4 tfsi motor od 150ks sa DSG menjačem (kod Audi-ja S-Tronic). TDI bih izbegao ako je moguće u širokom luku, jer u tom godištu teško da ćeš naći primerak ispod "pravih" 250K kilometara na satu, a sa tom kilometražom te čeka pakao u vidu skoro sigurnih problema sa DPF-om, EGR-om i ostalim čarima dizel agregata... Pogotovo ako planiraš mahom da se voziš po gradu tu je TFSI mnogo bolji izbor. Jedina prednost TDI-ja je manja potrošnja goriva koja (bar po specifikaciji) ne bi trebalo da bude veća od 1-2 litra.
Хвала најелпше, реци ми, са друге стране која би била предност бензинца у односу на дизелаша када је у питању вожња по граду и нешто мало на отвореном или било које друге мане или предности које са собом вуче бензинац са 200 000 пређених
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Munja666 napisao: 20 Avg 2024, 16:35 Mislim da je za taj auto (veličina i masa) prava mera 1.4 tfsi motor od 150ks sa DSG menjačem (kod Audi-ja S-Tronic). TDI bih izbegao ako je moguće u širokom luku, jer u tom godištu teško da ćeš naći primerak ispod "pravih" 250K kilometara na satu, a sa tom kilometražom te čeka pakao u vidu skoro sigurnih problema sa DPF-om, EGR-om i ostalim čarima dizel agregata... Pogotovo ako planiraš mahom da se voziš po gradu tu je TFSI mnogo bolji izbor. Jedina prednost TDI-ja je manja potrošnja goriva koja (bar po specifikaciji) ne bi trebalo da bude veća od 1-2 litra.
I DPF i EGR se jeftino srede, ako to budu jedini problemi. Taj 1.4 benzin po gradu ima da ga ubije sa potrošnjom...
Laki011
Reactions:

Post od Laki011 »

milosg napisao: 20 Avg 2024, 22:14
I DPF i EGR se jeftino srede, ako to budu jedini problemi. Taj 1.4 benzin po gradu ima da ga ubije sa potrošnjom...
Јел то значи да је 2.0 боље решење по теби или?
Munja666
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2016, 02:31

Post od Munja666 »

milosg napisao:
Baš da se jeftino srede zavisi od toga da li želis da ih eliminišeš trajno (isključiš softverski, blokiraš EGR i izvadiš DPF) što košta par stotina evra i time rizikuješ da li ćeš moći u nekom trenutku da registruješ auto (čitaj prođeš tehnički) ili želiš da uradiš novi EGR koji je cca 250+ evra i DPF koji košta ko zna koliko jer od čišćenja na duže staze nema vajde. Ne znam kolko troši u praksi 1.4 tfsi u gradu (na papiru stoji samo 1-2 više od dizela), ali osim veće potrošnje sve je na njegovoj strani. Opet ne mora da znači možda ti se zalomi i takav 2.0 TDI pa da nemaš nikakve probleme... sve zavisi... U svakom slučaju 2.0 TDI sa 140ks ili 1.4 tfsi 150ks pa kad staviš na papir šta ti se više isplati. Svakako 2.0 TDI je skuplji, ima ih više u ponudi na oglasima, ali i sa prosečno većom kilometražom...

Laki011
Reactions:

Post od Laki011 »

Локе су најважније разлке између Q3 2.0 дизелаша и бензинца, када се препоручује један а када други (под којим усовима вожње) имајући у виду да причамо о возилу 2012/13 год које је прошло 200 000км и којо сх највећи ризици у погледу поправки?

Хвала најлепше!
Odgovori