Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Ja bih ga ugradio. Ako guma nije ispucala, gde je bio presavijen.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
On izgleda kao nov. Nije se čak ni presavio od stajanja u kutiji. Kad ga izvadim on dobije oblik kružnice.

Ovaj motor krivi ventile u slučaju problema sa kaišem pa se zato ne bih igrao, a verujem da majstori ne bi ni obratili pažnju na datume.

Ovaj motor krivi ventile u slučaju problema sa kaišem pa se zato ne bih igrao, a verujem da majstori ne bi ni obratili pažnju na datume.
Po pojašnjenju Ace Best iz KG veliki servis je najbolje raditi, ako je mali motor u pitanju i još gradska vožnja na 60000km ili 4 godine, zato što gradska vožnja više napreže kaiš, tipa kreni stani. Isto to tvrdi kolega, koji radi kod mene u firmi na održavanju. Autoput je melem za vek trajanja kaiša.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Gradska voznja ubija mnogo toga zato je voznja na duzim relacijama a pogotovo ako je auto put dobra za vek trajanja motora generalno, ako se normalno vozi naravno, a sto se tice ovog kaisa ne bih se ja mislio uopste, stavi slobodno
Dakle raznih mišljenja 
U ovom konkretnom slučaju, auto je za prvih 5,5 godina prešao 85000km i tu se ne zna odnos grad/otvoreno. Ali svakodnevna upotreba.
Nakon toga za 1.5 godinu je prešao još 20000km, gde je 80% otvoren put i dešava se da po 10 dana bude u garaži bez starta.
Mojim tempom fabrička preporuka od 210000km će doći kad auto napuni 13-14-15 godina, a to mi nešto deluje suludo čekati.
Verovatno je najbolje biti u nekoj sredini, pa uraditi recimo na nekih 150kkm uz praćenje posebno vodene pumpe koja je poznata boljka na 1.6tdi da ne može da izdrži tih 210kkm

U ovom konkretnom slučaju, auto je za prvih 5,5 godina prešao 85000km i tu se ne zna odnos grad/otvoreno. Ali svakodnevna upotreba.
Nakon toga za 1.5 godinu je prešao još 20000km, gde je 80% otvoren put i dešava se da po 10 dana bude u garaži bez starta.
Mojim tempom fabrička preporuka od 210000km će doći kad auto napuni 13-14-15 godina, a to mi nešto deluje suludo čekati.
Verovatno je najbolje biti u nekoj sredini, pa uraditi recimo na nekih 150kkm uz praćenje posebno vodene pumpe koja je poznata boljka na 1.6tdi da ne može da izdrži tih 210kkm
Fabricki interval je mnogo, mnogo duzi od toga sto pominjete.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ako motor ima poznatu konstrukcionu grešku onda svakako pre vremena od tih 210k uraditi kako bog zapoveda.Verovatno je najbolje biti u nekoj sredini, pa uraditi recimo na nekih 150kkm uz praćenje posebno vodene pumpe koja je poznata boljka na 1.6tdi da ne može da izdrži tih 210kkm
Nije taj primerak tog auta kod tebe ništa drugačiji nego ta (falična) serija pa nema smisla ispitivati tj rizikovati.
Koji god da je motor -brend u pitanju isto primeniti, nema veze što je ovde 1,6tdi u pitanju.
Što se tiče onog Conti novog kaiša, ja bih ugradio.
Uzmi lupu i pogledaj da li se po slojevima razdvaja, ako nema ništa vidljivo samo teraj.
Ja sam pisao da sam radi direktnog testiranja vozio isti zupčasti / aftermarket/ 17 godina, baš da vidim ponašanje duže od onog minimalnog.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Gde to ima da se kupi?Eskimko napisao:3C0 145 832D
Ovo bi trebalo da bude.
Oko 3000-4000 din.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
E cek da izguglam za tebe 
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $21.15 | 3C0145832D TURBO INTERCOOLER TURBO HOSE for FIT for SEAT for AUDI for Volkswagen GOLF JETTA SKODA PASSAT TOURAN 3C0145832C
https://a.aliexpress.com/_EuToped

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $21.15 | 3C0145832D TURBO INTERCOOLER TURBO HOSE for FIT for SEAT for AUDI for Volkswagen GOLF JETTA SKODA PASSAT TOURAN 3C0145832C
https://a.aliexpress.com/_EuToped
- Eskimko
- Pridružio se: 14 Jan 2018, 22:15
- Garaža: Citroën C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja sam gledao u intercars aplikaciji,ali mislim da ti ne mozes da kupis kod njih, probaj sa ovom sifrom u kit komercu mora da ima ili makar mogu da ti poruce da stigne za dan dva.
- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_20240820_200131_Samsung Internet.jpg (18.76 KiB) Pogledano 913 puta
-
- Screenshot_20240820_200143_Samsung Internet.jpg (19.59 KiB) Pogledano 913 puta
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Hvala @Eskimko!
Hvala @ftj
Hvala @ftj
Imas i na prodajadelova - https://www.prodajadelova.rs/aic-56728
Zna li neko gde se nalazi džek za brzinomer na opel zafiri 2.0 dti.

Zanima me nešto u vezi PK grupacije. Prilikom ponovnog startovanja već zagrejanog motora dešava se da se oglasi PK kaiš. Recimo to ovako deluje. Vrum, vrum, vrum - skviiik - motor pokrenut. Da li je tu u pitanju pretegnut kaiš, prelabav kaiš ili prosto nekvalitetan? PK kaiš je Bosch, star možda 7-8 god, ali tako se oduvek i ponašao. Što se duže sam motor/kaiš hladi, to je problem manje izražen. Sa potpuno hladnim motorom kaiš se ne čuje.
Legenda:
Vrum = Verglanje
Skviiik = Zvuk kaiša
Legenda:
Vrum = Verglanje
Skviiik = Zvuk kaiša
A da mozda zamenis isti umesto sto pokusavas da desifrujes pistanje? Nije 100 dukata a vec je dosta star.
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk