Granicni prelazi?
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Re: Granicni prelazi?
Potrazi temu, ima negde detaljan spisak svih. Ka Batrovcima mene su snimili kod Sremske Mitrovice u oba smera na istoj deonici (dve kazne) . Duzina merenja ~20km.
Aha. Hvalaschonenk napisao:Potrazi temu, ima negde detaljan spisak svih. Ka Batrovcima mene su snimili kod Sremske Mitrovice u oba smera na istoj deonici (dve kazne) . Duzina merenja ~20km.
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
Pitanje vezano za kamere na autoputu... Da li su postavljene nisko ili visoko i da li se lako primjete?
I da li postoji upozorenje za nadzor brzine?
Ja jučer vozim po Italiji , upozorenje za nadzor brzine na 100 mjesta, a kamera je stajala možda na njih 15 mjesta (I po naseljenom mjestu i po autoputu).
Ali jeftinije je usporiti
Ja jučer vozim po Italiji , upozorenje za nadzor brzine na 100 mjesta, a kamera je stajala možda na njih 15 mjesta (I po naseljenom mjestu i po autoputu).

Batrovci večeras, kolona iz Srbije duga 5 km.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Od Batrovaca do BG kamere su ti na svakom isključenju. Primetićeš ih ispod table za isključenje, visoko su postavljene. Ako su ti HR table na autu kazniće te jedino ako je akcija u toku pa patrole stoje na rampi i dobijaju iz centrale podatke za vozila. Ukoliko si vozio na srpske table onda će stići na adresu gde je prijavljen vlasnik vozilaLAV-LAV napisao: 22 Avg 2024, 18:37 Pitanje vezano za kamere na autoputu... Da li su postavljene nisko ili visoko i da li se lako primjete?

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Granicni prelazi?
Sigurni ste da je deaktiviran stari sistem merenja prosečne od ulazne do izlazne rampe? Zašto bi to radili kada su već imali gotov, proveren i funkcionalan sistem u radu? Logično bi bilo da su ove nove kamere na portalima još samo dodate na sve to da love ove što gasiraju pa piju kafu na pumpama. Nema mi nikakve logike da izgase nešto što radi dobro i što je već plaćeno…
Korisne informacije, hvalaHeineken napisao:Od Batrovaca do BG kamere su ti na svakom isključenju. Primetićeš ih ispod table za isključenje, visoko su postavljene. Ako su ti HR table na autu kazniće te jedino ako je akcija u toku pa patrole stoje na rampi i dobijaju iz centrale podatke za vozila. Ukoliko si vozio na srpske table onda će stići na adresu gde je prijavljen vlasnik vozilaLAV-LAV napisao: 22 Avg 2024, 18:37 Pitanje vezano za kamere na autoputu... Da li su postavljene nisko ili visoko i da li se lako primjete?

Gde počinje Srbija - prestaje logika.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Kamere na portalima su MUPove a na rampama nisu, tako sam razumeo. U svakom slučaju meri se i kažnjava samo prosek između portala, a od rampi do rampi valjda rade presretači.Saša napisao:Sigurni ste da je deaktiviran stari sistem merenja prosečne od ulazne do izlazne rampe? Zašto bi to radili kada su već imali gotov, proveren i funkcionalan sistem u radu? Logično bi bilo da su ove nove kamere na portalima još samo dodate na sve to da love ove što gasiraju pa piju kafu na pumpama. Nema mi nikakve logike da izgase nešto što radi dobro i što je već plaćeno…
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ali zaista.Heinz napisao: 23 Avg 2024, 08:16 Gde počinje Srbija - prestaje logika.
Cela ta priča je jako nelogična. Policija je radarisala i u vreme dok je stari sistem radio. Ništa ih ne sprečava da to rade i sada. Te kamere na portalima su zaista dobar dodatak da se "smire" ovi što su do sada gasirali uprkos svemu. Kažem dodatak jer opet nisu nikakvo trajno i kompletno/jedino rešenje. Ja recimo od NS-a do Niša znam napamet gde je svaki taj portal i usporiću bez problema na 130 km/h dok ga ne prođem, a onda opet po gasu koliko me volja... Sa kamerama na portalima, merenjem od ulazne do izlazne rampe i još sa potencijalnim policijskim radarima i presretačima kao opasnošću - itekako ću da se smirim i uredno vozim 130 km/h...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Sem ako nisi ubacen u bazu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- schonenk
@sasa
Mora neki ventil da ostane, retko gde su ogranicenja tako striktna.
Mora neki ventil da ostane, retko gde su ogranicenja tako striktna.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ček bre, zar nisu ti portali namenjeni da snimaju prosek po segmentu, a ne trenutnu brzinu? Nisu to stacionarni radari. Tako sam shvatio kad su ih uvodili. Ako je tako onda nema šta da kočiš na 130kmh dok ne prođeš portal, moraš i dalje da vodiš računa o proseku unutar tih dvadesetak kilometara između dva portala. Znači ako fasuješ da kamion obilazi kamion onda imaš malo fore i da voziš 140-150, ali samo do sledećeg portala, onda kreće novi prosek.Saša napisao: 23 Avg 2024, 10:00 Ja recimo od NS-a do Niša znam napamet gde je svaki taj portal i usporiću bez problema na 130 km/h dok ga ne prođem, a onda opet po gasu koliko me volja...
- schonenk
Tako je, lako moze da se nadje tumacenje:
"Novi sistem primenjuje staru računicu, a bazira se na prosečnoj srednjoj brzini. Na svakoj od deonica, dakle između svake od kontrolisanih tačaka, postojaće minimalno vreme za koje je moguće preći od tačke “A” do tačke “B”, a da se ne prekorači dozvoljena brzina koja na auto-putevima u našoj zemlji iznosi 130 km/sat."
"Novi sistem primenjuje staru računicu, a bazira se na prosečnoj srednjoj brzini. Na svakoj od deonica, dakle između svake od kontrolisanih tačaka, postojaće minimalno vreme za koje je moguće preći od tačke “A” do tačke “B”, a da se ne prekorači dozvoljena brzina koja na auto-putevima u našoj zemlji iznosi 130 km/sat."
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Opa, znaci ne odvajaju vise na naplatnim rampama? Super za strane table.