Pravilan pritisak u gumama
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Re: Pravilan pritisak u gumama
Ja uvek stavim kako je propisano.Medjutim ove godine umesto 2.7 napumpam na 2.6 jer nas je bilo troje.Posle nekih 700 i nešto kilometara napravim pauzu I proverim a pritisak otišao na 2.9
Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk
Volvo XC90 II D4
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Zagreju se gume tokom vožnje uvek i to podigne pritisak u njima a to je kod mene u nekim redovnim uslovima najčešće za 0.1 bar, ponekad i 0.2 bara - ako su gume bile naduvane pravilno u skladu sa opterećenjem auta. Ako nisu - onda pritisak može da naraste i puno više jer se guma tokom vožnje više deformiše, “radi” i “žvače” i onda se samim više i greje (a to nije dobro na njen vek, niti za potrošnju automobila). Dakle - duvati ih na pritisak koji piše na nalepnici i ne moraš razmišljaš dalje.
I naravno kad su hladne.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Ako su mekše naduvane, više će se podići pritisak tokom vožnje, nego ako su tvrđe. Nije loše imati direktan senzor, tačno može čovek da vidi šta se dešava, jer zavisi i od same gume, pritiska, spoljnih uslova i dužine vožnje.
Meni podigne pritisak i za 0.3-0.4 bara
Iako su umesto predloženih 2.3 naduvane hladne na 2.4
To najviše zavisi od opterećenja
Iako su umesto predloženih 2.3 naduvane hladne na 2.4
To najviše zavisi od opterećenja
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Sve shvatam ali nisam ocekivao da se poveca za 0.3.Sto se opterecenja tice težina je bila sigurno oko 2400 kg uz to cekanje na granici I tempomat na 145
Volvo XC90 II D4
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Opterećenje, brzina, terenje… guma više “radi” i deformiše se elastično nego kada je auto manje opterećen i kreće se manjom brzinom. Sve je to normalno. I sve se to fino vidi sa ovim novim sistemima u automobilima.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Velike vrućine sigurno utiču, ne bi takav slučaj bio da si recimo putovao noću.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Stiglo mi jutros sa temu-a.
Bio je oko 20e.
Puni se na usb-c. Gumu je sa 2.45 na 2.55 pumpao nekih 5-7s. Manometar je precizan.
Ima modove rada za auto, motor, biciklu i loptu.
Ima ugrađeno svetlo i mod za sos.
Dobre varijanta za prvu pomoć, a i da se ne cima čovek do pumpe/vulkanizera.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Bio je oko 20e.
Puni se na usb-c. Gumu je sa 2.45 na 2.55 pumpao nekih 5-7s. Manometar je precizan.
Ima modove rada za auto, motor, biciklu i loptu.
Ima ugrađeno svetlo i mod za sos.
Dobre varijanta za prvu pomoć, a i da se ne cima čovek do pumpe/vulkanizera.

Spravica ubija, i ja sam uzeo, 17usd na AliE.
Kojom brzinom lopte pumpa. Još smo našli na Guglu koliko koji tip lopte se duva, on naduva za par sekundi i isključi.
Kojom brzinom lopte pumpa. Još smo našli na Guglu koliko koji tip lopte se duva, on naduva za par sekundi i isključi.
Sad sam video u apk. Bio je 1800 dinara. 
Dzabe.
Ja se zaleteo i poručio onaj bosch na ananas-u.
Kad sam posle 2 minuta video ftj-ov post o brzini punjenja, odmah otkazao porudžbinu

Dzabe.
Ja se zaleteo i poručio onaj bosch na ananas-u.
Kad sam posle 2 minuta video ftj-ov post o brzini punjenja, odmah otkazao porudžbinu

E pa dobro sad ostavi temu link da i ja porucim 

Odradio sad test. Za gumu 255/35R19, punjenje sa 2.2 na 2.6 je okvirmo 100s. Kada se zagrejeni oslabi baterija treba nekih 120s. S obzirom na cenu pristojna usluga. Puni se na usb c tako da se i kolima može i dopuniti.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
@sebekkg
Gledam tu USB spravicu za pumpanje guma i pitam se zasto li mi do sada nije palo na pamet da je kupim?
Pitanja: Moze li da "dopumpa" sve cetiri gume ako je potrebno bez da mora u medjuvremenu da se puni?
Kad se dostigne zadati pritisak u gumi, da li sama prestane dalje da pumpa? Verovatno da da, ali hajde da pitam pre nego sto udjem u investiciju od 20€
Gledam tu USB spravicu za pumpanje guma i pitam se zasto li mi do sada nije palo na pamet da je kupim?

Pitanja: Moze li da "dopumpa" sve cetiri gume ako je potrebno bez da mora u medjuvremenu da se puni?
Kad se dostigne zadati pritisak u gumi, da li sama prestane dalje da pumpa? Verovatno da da, ali hajde da pitam pre nego sto udjem u investiciju od 20€

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac