Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Sinoć sam prisustvovao gaženju pešaka. Ženska ispred mene je zgazila starog dedu na pešačkom prelazu na Novom Naselju, konkretno Bulevar Jovana Dučića na pešačkom prelazu kod Dentalux. Deda je odleteo ko lubenica, odbacila ga je bar 10ak metara ispred, nije davao znake života. Ako je preživeo, svaka mu čast. Verovatno će biti sutra cesta o tome na 021 .rs . Hitna je došla za 2 minuta, brže stvarno nije moguće.
Ono što ne razumem : Ona je stalno ponavljala da ga nije videla. Gusko, kako ne vidiš onoliki pešački? I koliko je gazila po gasu da ga onako šutne. Takodje, ne kapiram stare ljude koji idu na pešačke prelaze preko 4 trake bez semafora, a ima semafor na 2 minuta hoda da predje ulicu ko gospodin.
Baš sjebana situacija.
Ono što ne razumem : Ona je stalno ponavljala da ga nije videla. Gusko, kako ne vidiš onoliki pešački? I koliko je gazila po gasu da ga onako šutne. Takodje, ne kapiram stare ljude koji idu na pešačke prelaze preko 4 trake bez semafora, a ima semafor na 2 minuta hoda da predje ulicu ko gospodin.
Baš sjebana situacija.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Svi smo učesnici u saobraćaju, kako vozači tako i pešaci. Tako da svako mora voditi računa. Dešava se da vozač izgub fokus i prosto ne vidi pešaka, dok ne bude kasno. Nažalost, nekad bude i sa smrtnim posledicama. Zato pazite ljudi.
Posetite www.garaza.rs !
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ne brže od života!
Situacija je stvarno postala kriticna u gradu. Ne zna se ko je gori, da li pesaci, biciklisti ili vozaci auta. I svi misle da su u pravu dok im se nesto ne desi, posle kukaju po internetu. Gadno je kad vidis to lansiranje pesaka kako odleti kao igracka.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Agresivnost i bahatost se promovisu, tako da ne treba da iznenadjuje sto smo sve vise svedoci.
I ja bih ukinuo pesacke preko dve i vise traka, nije to za nas. Retko kad mozes bezbedno sa propustis pesaka, a da neki buzdovan kraj tebe ne prosisa.
I ja bih ukinuo pesacke preko dve i vise traka, nije to za nas. Retko kad mozes bezbedno sa propustis pesaka, a da neki buzdovan kraj tebe ne prosisa.
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.1EFI
- Kontakt:
Ima prosto ljudi koji ne zele da vide. Ja sam imao situaciju pre neki dan, novi nadvoznjak preko brze pruge, tu kod nas u ravnici su prilicno strmi i dolazim do vrha kad auto jedno pola metra u mojoj traci, izbegnem ga, trubim i lik neskida pogled sa telefon i dok sam uspeo da ga vidim na vrhu pre silaska dole u retrovizoru i dalje je u mojoj traci bio, znaci niti je mene video, niti je cuo da mu ja trubim ili ga prosto bas zabole.
Na stranu situacije koju je imao sa mnom, stvar je i da je taj nadvoznjak u gradu ali iz nekog nepoznatog razloga su odlucili da nema stazu za pesake, a nama bi znacilo i za bicikliste realno pa se i oni cesto setaju i vozaju preko nadvoznjaka, pa mogao bi isto nekog od njih da ne vidi ili sto je meni suzio prostor za izbegavanje u mojoj traci.
Na stranu situacije koju je imao sa mnom, stvar je i da je taj nadvoznjak u gradu ali iz nekog nepoznatog razloga su odlucili da nema stazu za pesake, a nama bi znacilo i za bicikliste realno pa se i oni cesto setaju i vozaju preko nadvoznjaka, pa mogao bi isto nekog od njih da ne vidi ili sto je meni suzio prostor za izbegavanje u mojoj traci.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Jedan u Ustaničkoj su ukinuli, kod SC Šumice. I opet ljudi prelaze.schonenk napisao:Agresivnost i bahatost se promovisu, tako da ne treba da iznenadjuje sto smo sve vise svedoci.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Tako je jedan pikap firme SGS udario dete na pesackom (mali prelaz), skretanje iz Brace Ribnikar u Doza Djerdja. Isto je skakao u stilu nisam ga video majke mi, pa je redom optuzivao ostale ucesnike da su mu zasmetali. Snimak ima na ‘NS voznje’ pre udarca, i tacno se vidi kako je bahato vozio. Mene je iskreno majka zacudila sto nije zvala policiju iako smo joj govorili ali njeno dete njena stvar na kraju krajeva. Srecom malisi nista nije bilo, taj lik nije smeo proci nekaznjeno kao sto jeste.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
To je najgore kad ne zovu policiju (naravno ni hitnu). Koleginica od moje supruge je baš naderala kad ju je pokupio taksista na uglu Bulevara Oslobođenja i Bulevara Jaše Tomića kod knjižare Alf. On je skičao da ne zove policiju da mu ne bi uzeli dozvolu, ona ga poslušala. On je odvezao kući, a posle prospavane noći počeli su bolovi u nogama, kičmi... Ali, kasno. Onda je ona njega zvala, tu joj je on dao neki novac da ga ne prijavi i to je to. Sreća pa je bila klinka 22 godine, posle par meseci se oporavila, bila je privatno da joj saniraju...
Danas na ulazu u garažu GRAS na Bulevaru Kneza Miloša (2 pešačka prelaza). Čovek u crvenom Puntu staje da propusti ženu koja gura kolica sa bebom. Pored njega je u desnoj traci kamion sa šlepom. Ja vozim iza njih, a u levoj traci nervozni BMW X5 sa šleparicom za 1 auto. I hoće on da se umuva između mene i kamiona da prođe. Stvarno nekima nikada neće biti jasno... Niti će pratiti saobraćaj i situacije ispred sebe i oko sebe.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Danas na ulazu u garažu GRAS na Bulevaru Kneza Miloša (2 pešačka prelaza). Čovek u crvenom Puntu staje da propusti ženu koja gura kolica sa bebom. Pored njega je u desnoj traci kamion sa šlepom. Ja vozim iza njih, a u levoj traci nervozni BMW X5 sa šleparicom za 1 auto. I hoće on da se umuva između mene i kamiona da prođe. Stvarno nekima nikada neće biti jasno... Niti će pratiti saobraćaj i situacije ispred sebe i oko sebe.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Ljudi su idioti, mene redovno (iz Gornjogradske u Ugrinovacku) obilaze iz trake za desno dok propustam pesaka na pešačkom levo.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Nema to veze sa "nama". Takvi pesacki prelazi se obezbede semaforom za vozila i pesake. Ako nema semafora, ne treba da ima ni pesackog. Nesrece se ne desavaju samo u Srbiji, gde god ih ima, ima i nesreca. Zato se uglavnom ukidaju ili se pravi kako treba ili neka pesace malo dalje pa predju gde treba. Posle mnogo godina provedenih napolju, odgovorno tvrdim da su lezeci policijaci, pesacki prelazi na svakih 20 metara bez semafora, razni kolski izlazi/ulazi, skretanje u/iz dvorista itd itd razlog nervoze vozaca, nestrpljenja, krsenja propisa i svega ostalog. U uskim gradskim jezgrima, ili nema saobracaja ili je ogranicenje 30 i cim predjes 31, kamera i kazna. Redom. Ali zato cim se izadje, bulevar, nema sta da trazi pesacki i lezeci i ogranicenje od 30. Razvijeni svet radi na tome da odvoji ukrstanje pesake i vozila da sto manje ima ukrstanja i biciklista. Kod nas sve kontra, samo natovare vozacima da brinu a pesaci i biciklisti ko muve bez glave. Razdaljinu od 6-7 km vozis sat vremena, jer nije samo br vozila problem, saobracaj je ugusen (semafori, pesacki, lezeci, ulazi/izlazi, parkiranje na sred kolovoza, divlji parkinzi odmah pored ulice, pa dok se popne na ivicnjak itd itd itd). Javni prevoz raspad, tako da alternativa skoro da i ne postoji. E zato svi divljaju, cak i oni koji misle da postuju pravila, ne postuju. Samo selektivno pamte.schonenk napisao: 26 Avg 2024, 08:15 Agresivnost i bahatost se promovisu, tako da ne treba da iznenadjuje sto smo sve vise svedoci.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Sve to stoji, prekrsaje svi pravimo, ali negde postoji granica razuma. Pesacki su tu, takvi su kakvi su, ocigledno ne mozemo da ih uklonimo.
Evo, da zanemarimo te agresivne ili dementne pesake, opet je problem kako i te normalne bezbedno propustiti. Ne znam da li se neko seca epizode gde Juraj Sebalj demonstrira kako se kao pesak pravilno prelazi isti i izaziva sudar vozila.
Evo, da zanemarimo te agresivne ili dementne pesake, opet je problem kako i te normalne bezbedno propustiti. Ne znam da li se neko seca epizode gde Juraj Sebalj demonstrira kako se kao pesak pravilno prelazi isti i izaziva sudar vozila.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Primetio sam nešto čudno, neki pešački u Beogradu se veoma poštuju, a neki nimalo. Na primer, pešački u Bul. Zorana Đinđića kod novog Merkatora. Tu praktično svi staju disciplinovano. Sa druge strane, možda 500m dalje, pešački u Omladinskih Brigada između autoputa i Bul. Milutina Milankovića. Tu niko ne staje. Pešaci maltene ni ne pokušavaju da ga koriste. Kao da postoji neka kolektivna svest "ovo je za pešake" vs "ovo je za kola". Primetio sam još na nekim mestima gde se brže vozi i opšti stav i vozača i pešaka je da se tu ne staje na pešačkom. Tamo ne stajem ni ja jer mislim da je opisno bez obzira na propise.
Sad je tu semafor(u omladinskih briga).
Ne brže od života!
Zavisi kako kad za ovo u Bul. Zorana Đinđića. Pre par nedelja se kasno nešto vraćao sa posla (okolina Milutina Milankovića) i iza mene Bulevarom Umetnosti ide neki BMW 1. Vidi se da je mlađi, nervozan vozač, ali ide iza mene. Na semaforu Bul. umetnosti i Z. Đinđića skrećem levo ka Merkatoru i pravo ka Omladinskih brigada. Idem srednjom trakom 50-ak na sat, BMW nešto zaostaje. I samo u jednom momentu vidim kako naglo ubrzava desnom trakom, a ja se već bližim pešačkom prelazu, punom pešaka, usporavam, vidim da ovaj iza dodaje gas. Ja kočim i krenem da sviram kao sumanut da upozorim pešake, ali na neki način i njega. U poslednjem momentu je shvatio šta radim i jedva se zaustavio. Na kraju je izbacio ruku kroz prozor da se zahvali. Slična situacija mi se juče desila na putu ka poslu u Bul. Umetnosti, ja kočim, žena neka sa Pug 308 je samo punom gasom proletela pored mene bez obzira što sam svirao i malo ušao u njenu traku da je upozorim.grujicd napisao:Primetio sam nešto čudno, neki pešački u Beogradu se veoma poštuju, a neki nimalo. Na primer, pešački u Bul. Zorana Đinđića kod novog Merkatora. Tu praktično svi staju disciplinovano. Sa druge strane, možda 500m dalje, pešački u Omladinskih Brigada između autoputa i Bul. Milutina Milankovića. Tu niko ne staje. Pešaci maltene ni ne pokušavaju da ga koriste. Kao da postoji neka kolektivna svest "ovo je za pešake" vs "ovo je za kola". Primetio sam još na nekim mestima gde se brže vozi i opšti stav i vozača i pešaka je da se tu ne staje na pešačkom. Tamo ne stajem ni ja jer mislim da je opisno bez obzira na propise.
Jezivo!
Poslednja izmena od Ivan23 u 27 Avg 2024, 07:37, izmenjeno 1 put ukupno.