Kružni tok(ovi) kod Ušća
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kružni tok(ovi) kod Ušća
Šta mislite o ovim kružnim tokovima? Ovaj prvi na samom početku Brankovog mosta se privodi kraju. Iako kružni tokovi često budu bolje rešenje od klasične raskrsnice, ovde mi to ne izgleda tako. Kao prvo, srž problema je što se tri velika bulevara ulivaju u jedan Brankov most, i čep praktično bude semafor na kraju mosta. Sve i da ne postoji taj semafor čep bi bio kasnije, na zelenjaku ili na kraju tunela. Ovo je prvi put da vidim da se kružni tok ubacuje u situaciju gde vrlo često sve stoji, pa će samim tim vrlo često i ceo kružni tok stajati. Šta može kružni tok da popravi u tom haosu? A evo šta može da pokvari. Analiziram samo situaciju u špicevima jer je tad baš kritično.
- kad dolaziš iz pravca mosta nalećeš na začepljen kružni tok. Do sad si mogao da prođeš pravo bez gužve i prilično bezbedno kad ti se otvori zeleno. Sad ćeš uletati u čekanje i guranje.
- Kad dolaziš iz pravca bulevara Nikole Tesle imaš sa leve strane kola koja većom brzinom doleću sa mosta. Potencijalno opasna situacija, kao što uostalom pokazuju i iskustva sa kružnog toka kod opštine gde su česti sudari tamo gde se susreću kola koja brzo dolaze iz pravca grada i kola koja pokušavaju da se uključe iz pravca starog merkatora. Naročito kad se par traka istovremeno uključuje. Onaj iza ima lošiji pregled a ako je malo nestrpljiviji i krene da "izviruje" eto sudara.
- Kad dolaziš iz pravca Bulevara Mihajla Pupina sad nailaziš na popunjen kružni tok koji stoji. Kako tu da se ubaciš? Realno nikako po propisima, moraćeš da se guraš i da se nadaš da će neko da te pusti, ovi od pozadi trube, ovi unutra ne puštaju, loša situacija.
- Ako bude kao na Slaviji, pešaci i biciklisti će imati prelaze malo udaljene od kružnog toka. Kako za njih, u toj količini saobraćaja, može da bude bezbednije nego što je bilo ranije kad su imali semafor? Može da bude samo gore.
Sve u svemu mislim da će ovo biti opšta katastrofa, red veličine gore od bilo kod kružnog toka koji imamo. Ovo sad sa semaforima jeste dovodilo do toga da dosta ljudi semafor uhvati u raskrsnici, ali nije bilo suštinski opasno. Imao si svoje zeleno kad možeš da kreneš, kad je crveno ovi drugi imaju priliku. Nisam na toj raskrsnici primećivao udese. Sa kružnim tokom u uslovima one velike gužve predviđam i svakodnevna čukanja a bojim se i stradale pešake.
- kad dolaziš iz pravca mosta nalećeš na začepljen kružni tok. Do sad si mogao da prođeš pravo bez gužve i prilično bezbedno kad ti se otvori zeleno. Sad ćeš uletati u čekanje i guranje.
- Kad dolaziš iz pravca bulevara Nikole Tesle imaš sa leve strane kola koja većom brzinom doleću sa mosta. Potencijalno opasna situacija, kao što uostalom pokazuju i iskustva sa kružnog toka kod opštine gde su česti sudari tamo gde se susreću kola koja brzo dolaze iz pravca grada i kola koja pokušavaju da se uključe iz pravca starog merkatora. Naročito kad se par traka istovremeno uključuje. Onaj iza ima lošiji pregled a ako je malo nestrpljiviji i krene da "izviruje" eto sudara.
- Kad dolaziš iz pravca Bulevara Mihajla Pupina sad nailaziš na popunjen kružni tok koji stoji. Kako tu da se ubaciš? Realno nikako po propisima, moraćeš da se guraš i da se nadaš da će neko da te pusti, ovi od pozadi trube, ovi unutra ne puštaju, loša situacija.
- Ako bude kao na Slaviji, pešaci i biciklisti će imati prelaze malo udaljene od kružnog toka. Kako za njih, u toj količini saobraćaja, može da bude bezbednije nego što je bilo ranije kad su imali semafor? Može da bude samo gore.
Sve u svemu mislim da će ovo biti opšta katastrofa, red veličine gore od bilo kod kružnog toka koji imamo. Ovo sad sa semaforima jeste dovodilo do toga da dosta ljudi semafor uhvati u raskrsnici, ali nije bilo suštinski opasno. Imao si svoje zeleno kad možeš da kreneš, kad je crveno ovi drugi imaju priliku. Nisam na toj raskrsnici primećivao udese. Sa kružnim tokom u uslovima one velike gužve predviđam i svakodnevna čukanja a bojim se i stradale pešake.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Kružni tok(ovi) kod Ušća
Prave ga već mesec dana i jače. Malopre sam prošao. I dalje su radovi. Kao da je projekat nepotpun pa u toku radova menjaju. Takav utisak imam. Inače bi to trebalo da je završeno odavno.
Mislim da tu nema prostora za pravi kružni tok koji bi možda nešto rešio. Da su makar po tri trake u svim smerovima. Ovo će biti propast u periodu najveće gužve.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Mislim da tu nema prostora za pravi kružni tok koji bi možda nešto rešio. Da su makar po tri trake u svim smerovima. Ovo će biti propast u periodu najveće gužve.
Posetite www.garaza.rs !
Bukvalno je gangula(ili neko iz ekipe) čuo da su kružni tokovi dobra stvar i onda daj da sagradimo što veći, jebeš analize, procedure i građevinske dozvole, bukvalno se gradi adhok. Kružni tok nema odvojene trake za desno skretanje, nema predviđene tokove za bicikliste/pešake nego će se zbudžiti usput.
Evo ovde par dobrih komentara -
Evo ovde par dobrih komentara -
Zbog radova na kružnom toku morao sam promenim uobičajenu bajs rutu kojom sa N.BG strane prilazim Brankovom mostu i već neko vreme prilazim mostu od salona Dačije 

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pitanje šta će biti sa biciklistima i kad se završe radovi. Na nekim crtežima sam video biciklističku stazu uz desnu stranu mosta (gledano prema gradu). Ta strana jeste šira i bolja za bicikl ali je lift sa leve strane - kontra. Sa te leve strane nisam video kako planiraju da reše prelaz za bicikle i pešake.
Nije ni do sad to bilo sjajno, ako ideš tom stranom gde je lift, usko je i još ima dosta pešaka. Ako ideš drugom stranom široko je ali em nema lift em ako ideš kolovozom ne osećam se bezbedno kao biciklista. U zadnje vreme sam u povratku na NBG najčešće penjao bicikl onim stepenicama ispod mosta. I taj deo ispod mosta je isto sad neprohodan za bicikl zbog radova na šinama, ali ajde, to će valjda brzo biti gotovo.
Nego ima na beobildu diskusija o ovome:
https://forum.beobuild.rs/threads/tri-n ... %87e.5819/
Ni tamo niko ne vidi šta ovaj prvi kružni tok može da donese pozitivno, a probleme svi vide.
Nije ni do sad to bilo sjajno, ako ideš tom stranom gde je lift, usko je i još ima dosta pešaka. Ako ideš drugom stranom široko je ali em nema lift em ako ideš kolovozom ne osećam se bezbedno kao biciklista. U zadnje vreme sam u povratku na NBG najčešće penjao bicikl onim stepenicama ispod mosta. I taj deo ispod mosta je isto sad neprohodan za bicikl zbog radova na šinama, ali ajde, to će valjda brzo biti gotovo.
Nego ima na beobildu diskusija o ovome:
https://forum.beobuild.rs/threads/tri-n ... %87e.5819/
Ni tamo niko ne vidi šta ovaj prvi kružni tok može da donese pozitivno, a probleme svi vide.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Evo i jednog svetlog primera koji će rešiti mnoge probleme i smanjiti gužvu.
Posetite www.garaza.rs !
To je vezano za ovo sto se ukida BAS, e sad, Gangula i ekipa stvarno ne znaju gde biju, tako da je izgleda trenutni plan da autobuse sa juga koji ne idu na NBG nego ovde, salju obilaznicom, pa onda pored sajma, pa na AK. Znaci u onaj haos pored sajma ti ubacujes jos autobuse, plus teras ljude da duze putuju. Da zanemarimo to sto planiraju da sire BNV, pa ce tek tad da bude haos. Ja cenim da ce sprovesti to i da ce nakon 3-4 meseca odustati od silovanja obilaznicom, ali videcemo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Sve će oni sprovesti kako su zamislili. Briga ih baš za to kako će da funkcioniše.
Posetite www.garaza.rs !
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Nevernici!
TapaT
TapaT
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Sto bi rekao milan st protic na tv pre neki dan. "To su ljudi koji nista ne znaju, totalno su indiferentni na beogradske simbole a vrlo moguce da i ne vole taj grad".
Sjebali su stari BG, neka pređu malo na novi.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sve su sjebali
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Ne znam samo da li je neko od tih "genijalaca" stvarno ubedjen da ce ovo biti poboljsanje.
Kapiram da se u normalnim zemljama to radi nocu, i zbog temperature i zbog guzve, a ovi u sred spica, kao da namerno to rade.
Kapiram da se u normalnim zemljama to radi nocu, i zbog temperature i zbog guzve, a ovi u sred spica, kao da namerno to rade.