Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Re: Ne brže od života!

Post od schonenk »

Mislim da je rekordan br ovakvih opasnih prelaza u ulici Svetozara Radojcica, Brace Jerkovic. Ja znam za najmanje tri. Po meni, najopasniji je neposredno pre okretnice 26ice. Trotoari su preplavljeni autima i nije moguce uociti pesaka na vreme. E sad, kad neki od njih pokusa da iskoristi svoje pravo i krene odlucno da prelazi ulicu, ti vise kao vozac nisi u prilici da biras da li hocea da stanes ili ne.

Druga, mozda jednako opasna tacka je Vojislava Ilica, Crveni krst, deo pre Zicke, cak dva pesacka u zoni stanica gradskog prevoza. Uvek je neki od automobila parkiran ispred pesackog i blokira izlazak pesaka na ulicu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Na kraju ce biti kako je Vesic jednom izjavio, pesaci idu pod zemlju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Apsolutno nikad ne gazim na pesacki, ako automobili nisu stali iz svih traka iz oba smera. Obicno sacekam da svi prodju i onda prelazim. Danas to pola ludo, pijano, drogirano, kucka se u telefone, fuckaju se pljuge, jede se itd. bolje ne rizkovati.

Kapiram da to moze da shvati samo neko ko je i sam vozac i vidi kako svakodnevno kako funkcionise saobracaj, dok oni koji nisu vozaci idu glavom kroz zid sa onom cuvenom "Ma mora da stane, to je pesacki".

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nikad ne prelazim bez kontakta očima, da vidim da me je video.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Jos gori su mi pesaci koji setaju trotoarom i kad dodju do pesackog, samo naglo skrenu i krenu da prelaze. Cesto se tako nešto dešava u Petrovaradinu u gradiću kod Tvrđave.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Tu je ogranicenje 30 bas zbog toga.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Za ovo Omladinskih brigada, rekao bih da je razlog veliki broj semafora, koje su ustelovali da bukvalno na svakom cekas poduze. Znaci ako ides sa autoputa do AC, odmah te ceka jedno stajanje da bi se uopste ukljucio na OB, minut voznje pa novi semafor, 15 sekundi voznje, pa cekanje na drugom semaforu, ukoliko imas srece, samo jednom te uhvati na njemu crveno, nije retko i dva puta, 15 sekundi voznje i jos jedan semafor.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

schonenk napisao: 27 Avg 2024, 07:39 Mislim da je rekordan br ovakvih opasnih prelaza u ulici Svetozara Radojcica, Brace Jerkovic. Ja znam za najmanje tri. Po meni, najopasniji je neposredno pre okretnice 26ice. Trotoari su preplavljeni autima i nije moguce uociti pesaka na vreme. E sad, kad neki od njih pokusa da iskoristi svoje pravo i krene odlucno da prelazi ulicu, ti vise kao vozac nisi u prilici da biras da li hocea da stanes ili ne.

Druga, mozda jednako opasna tacka je Vojislava Ilica, Crveni krst, deo pre Zicke, cak dva pesacka u zoni stanica gradskog prevoza. Uvek je neki od automobila parkiran ispred pesackog i blokira izlazak pesaka na ulicu.
A da se ne bi parkiralo ispred pesackog, napravili nadvozi i podvozi, semafori i slicno ne moze... Jeftin je zivot na balkanu..
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

OM jeste postao problem, kada nema gužve, sad sa ovim novim semaforima. Nekad se proletalo iz cuga. Međutim, bolje je sad kad je krkljanac nego kad je bilo. Nedostaje malo da ušteluju, ali kad nisu do sad, verovatno neće nikad.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Najbolje mi je ona scena, a verujem da smo je svi imali bar jednom pred pešačkim prelazima...
Zaustaviš vozilo u nameri da starina (deda, baba) bezbedno pređe. Uspostavimo kontakt očima, a tek će oni rukom "prođi samo, ne žurim, ne prelazim još...". Jednom prilikom sam izašao iz kamiona i kažem ja dedi : "Zaustavio sam vozilo teško preko 10 tona da bi prešli put. Sad pređite"
A tek će on meni: "Dobro, šta se ljutiš!"
:kezo:

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Apropo pešaka, pre neko jutro, idem Sarajevskom, u tom trenutku bukv sam vozim, nigde nikog. Idem baš lagano, sa 30 na 50... prođem kroz jedno zeleno, i kod drugog zelenog, ali na pešačkom posle raskrsnice kreće lik da prelazi kao da je njemu zeleno!
Primetim čim je zakoračio i krećem da sviram.
Ali ne, on je rešio da pređe po svaku cenu.
Na pola pešačkog sam mislio da će stati da prođem, a on ladno tad se zatrčao da pređe.
Ne mogu da opišem taj trenutak kako sam bio zatečen i uopšte me nije teralo da zakočim već samo da ga izbegnem kao u nekoj igrici... baš čudan neki osećaj.
Lik ni u jednom trenutku nije pogledao levo na kola koja mu dolaze.

Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Dobro je proslo, dosta davno sam prisustvovao situaciji nesto nize, ugao Sarajevske i Nemanjine. Momak je isto izleteo taksisti, a ovaj ga pokupio. Soferka se sasula na vozaca i suvozaca, momak se otkotrljao, ustao, pogledao nakratko da li su mu svi udovi na broju i otisao. Ova dvojica ostala u soku, cisteci srcu sa sebe.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Bem ti budalu. Kad se setim kako samo slobodno prolecem ovom ulicom vatajuci zeleni talas dodje coveku da se zapita.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Pešaci sve opuštenije prelaze ulicu, bez obzira na semafor.

Posebno je nezgodno oko srednjih škola, gde klince ne interesuje ni pešački, ni semafor, samo pređu kada hoće. Plus što stoje na ulici, opušteno ćaskaju (i dime one el.cigare), kada im odgovara, posebno kada su manje ulice u pitanju. Kao na stado ovaca da naiđeš, slabo reaguju, pomeraju se ako baš mora...

Kada smo kod toga, verovatno opet sledi septembar pun saobraćajne policije oko škola.

TapaT

Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Juče negde između Autokomande i hitne pomoći...
Ne znam, imam neki utisak da je juče bilo toliko gužve kao nikad do sad.
Vidim da je nekoliko kola stajalo sa strane ali samo jednog videh da je čuknut otpozadi (beli automobil ispred kamioneta).

Valjda je ovaj bajker ok

Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Odgovori