Servis - Razno
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Servis - Razno
Šta je tačno “preradjeno ulje”?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Ispusteno iz motora.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja za tu pricu znam za patose za nova kola da su neki mazali odmah po kupovini. Naravno, to je sve u doba starih kola bez danasnje antikorozivne zastite, plus kad je patosu bilo lako prici 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Stari dobri izraz za ulje koje je odradilo svoje u motoru i ispušteno ali domaćini to ne bacaju (kao što ionako ništa ne bacaju) već mažu sa time drvene ograde, raonike/lemeše plugova, patose automobila, sipaju u pragove automobila i tako to...

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
To je sve dobro, al na to umeju i da se greju...
Imam raznih celicara koje stoje a korodirale spolja bas cu da probam, ja znam da je jedan moj deda to nekad radio na kecu i ladi, ne felne nego podvozje mazao ali ne znam rezultate tog poduhvatadag81 napisao: 01 Sep 2024, 22:53 Da od matorca sam i video, covek sa masinskog faksa. Donosi tockove godinama da menjama, Laguna 20god, a felne kao nove. Pitam ja njega da li je farbao, kaze on operem kad skinem i premazem preradjenim uljem. Reko wow. Probam ja to na nekim polovnim za prodaju i ne svidi mi se, previse sija. Posle nekih mesec dana, reko daj da ih uslikam za oglas, prebrisem krpom felne top stanje jbt, a bile povrsinski oksidirale. Napolju su stajale, masnoca je nestala, isparila, sta li je, sprala se nem pojima.
Kupi cale auto, a zadnji most onako ruzan krenula isto ta oksidacija. Premazem ja uljem, ono uzas, ali ostavim ga naravno bez brisanja. Posle godinu dana radim redovan servis, s most druga prica, crn, mat.
Ko hoce nek proba. Ko hoce da filozofira kako se hvata prasina, neka filozofira

Ekologijo eve me.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Isti efekat se dobije ako se pređe nekim kvalitetnim inhibitorom korozije. Samo ne onim običnim "antirostom" jer od njega sve pobeli.
- dag81
- Kontakt:
Nema to veze sa ekologijom, ne prosipas u kanalizaciju, zemlju. Bukvalno se nanese tanak sloj, to kroz par nedelja lepo upije, odreaguje, ispari, zastiti.Heinz napisao:Ekologijo eve me.
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Kako nema veze sa ekologijom? Svo to ulje sa podvozja i felni se ispira i površinskim vodama otiče u zemlju. Da ne pominjem opasnosti za učesnike u saobraćaju od ostataka ulja na asfaltu...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Sad je on zamislio da neko poliva auto prerađenim uljem kao u samouslužnoj perionici. Uzmeš parče sunđera, umočiš, namažeš. Za takvu radnju ti neće trebati više od 200ml prerađenog ulja za sve 4 felne. Namažeš tanak sloj koji se osuši maltene preko noći, nema šta da se sliva po putu.
- dag81
- Kontakt:
Kakvih 200ml, 50ml plafon za 4 felne.
Ajde pošto ja ne umem da razmišljam, objasni nam ti šta je centrifugalna sila. Objasni nam i šta će biti sa silom trenja ako kapljica ulja dospe kojim slučajem na disk.dag81 napisao: 01 Sep 2024, 23:03Da uzmi litar ulja po felni i nali. XaxaDare4x4 napisao:Kad bi namazao felne, to bi se razletelo svuda po bokovima i zadnjoj strani auta.
Bas me zanima projekcija tvog razmisljanja.
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
I? Hajde sad svi vlasnici automobila da urade to isto i odmah će biti jasno šta sam zamislio.A170T napisao:Sad je on zamislio da neko poliva auto prerađenim uljem kao u samouslužnoj perionici. Uzmeš parče sunđera, umočiš, namažeš. Za takvu radnju ti neće trebati više od 200ml prerađenog ulja za sve 4 felne. Namažeš tanak sloj koji se osuši maltene preko noći, nema šta da se sliva po putu.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa cuj koliko kaplje ulja svaki dan iz nedihtovanih motora ni ne moraju da mazu felne. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money