Auto Kasko osiguranje
Re: Auto Kasko osiguranje
Po katalogu je ta koju su oni stavili za godinu dana staro vozilo. Ali meni piše na polisi da je to novonabavna vrednost, što nije tačno. Nova su sada jos skuplja nego što sam ja platio.
Imas ali ce ti verovatno poskupeti premija. Ako simu DDOR mozda prodje bez poskupljenja ako ti dignu za 10%, ali da ti vrate na tu vrednost tesko da ce biti bez povecanja premijeSreten89 napisao: 24 Jul 2024, 14:26 Momci prošlo godinu dana od kupovine novog vozila. Došlo vreme da se obnovi polisa i sad vidim da su mi u ponudi stavili značajno manju cenu vozila iako i dalje piše da je u pitanju novonabavna vrednost, što nije tačno naravno. Na prvoj polisi je to bilo 28200, a sada stoji 22500 evra. Da li imam pravo da tražim da se to ispravi?
Pa to i jeste novonabavna cena TVOG godinu dana starog vozila.Sreten89 napisao: 25 Jul 2024, 09:22 Po katalogu je ta koju su oni stavili za godinu dana staro vozilo. Ali meni piše na polisi da je to novonabavna vrednost, što nije tačno. Nova su sada jos skuplja nego što sam ja platio.
Tako i treba, oduvek je tako da kako vozilo stari da mu se smanjuje novonabavna/ osigurana cena.
Ti nemaš novi auto sada, već godinu dana star pa je i cena adekvatna tome, sledeće godine biće još umanjena cena u polisi.
Možda zavisi od osiguravajuće kuće, ali mi ne zvuči logično da novonabavna vrednost za konkretno vozilo pliva. Kod Generali se ne menja, ja imam njihovu polisu, stoji cifra sa fakture iz januara 2017.
Upravo tako. Ja se secam da je kod oca na kolima bio isti iznos na svim polisama, a i kod brata je tako, sad sam proverio sa njim.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Uniqa
1. Zatvorili poslovnicu pre mesec ipo dana u Loznici.
Bukvalno ,na precac.
2.Dobijam obavestenje ,da zbog " usled znacajne promene trzisnih okolnosti" raskidaju polisu za kasko,krajem godine.
Da me nisu otkacili jer je kia stara 9+ godina?
220 evra godisnje placam...
1. Zatvorili poslovnicu pre mesec ipo dana u Loznici.
Bukvalno ,na precac.
2.Dobijam obavestenje ,da zbog " usled znacajne promene trzisnih okolnosti" raskidaju polisu za kasko,krajem godine.
Da me nisu otkacili jer je kia stara 9+ godina?
220 evra godisnje placam...
Ne bi to trebao biti razlog. Ja sam imao kasko na autu starom 18 god... ali je imao kasko od prvog dana pa su mi zato dozvolili da produžujem.
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nije zbog toga. Ja sam imao ponudu za kasko, isto je 10 godina star auto. Samo što je prethodna vlasnica plaćala 18k godišnje sa svim popustima. Od prvog dana.
Dok je meni data ponuda od 36k, takođe sa popustima ali mi prosto nije bilo prihvatljivo. Tako da za sada nemam kasko.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Dok je meni data ponuda od 36k, takođe sa popustima ali mi prosto nije bilo prihvatljivo. Tako da za sada nemam kasko.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Videcemo.Bio je neki mejl,kontakt,bacio sam papir.
Videcemo u decmbru kad istekne,dal neki mini kasko...
14 godina uplacujem kasko.Po 300+ evra u proseku.
Nikada nijedna steta naplacena.
I kad je bilo,neka tackica,radio sam o svom trosku.
Za citroena su mi uzeli 650 evra,pre 2 meseca.
Nuzno zlo,morao sam brzinski to da resim,zbog preuzimanja auta.
Bilo je i za 450,kod konkurencije.Ali nije bila sefica,radnice nisu znale da li moze da se osigura auto koji je u salonu.
Videcemo u decmbru kad istekne,dal neki mini kasko...
14 godina uplacujem kasko.Po 300+ evra u proseku.
Nikada nijedna steta naplacena.
I kad je bilo,neka tackica,radio sam o svom trosku.
Za citroena su mi uzeli 650 evra,pre 2 meseca.
Nuzno zlo,morao sam brzinski to da resim,zbog preuzimanja auta.
Bilo je i za 450,kod konkurencije.Ali nije bila sefica,radnice nisu znale da li moze da se osigura auto koji je u salonu.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Danas je ove iole novije aute vrlo rizično voziti bez kaska. Čak i najmanje/najbanalnije čukanje može da košta 4-5.000 evra (kad je sve mekano ili plastičetina, plus puno radara senzora i kojekakvih čudesa). A pogotovo je rizično ljubiteljima letovanja na Jadranu (sorry, morao sam, malo)... 

Ja privatno nemam kasko već jedno 35 godina 
Imam za moj službeni automobil, jer je na lizing, pa "mora".

Imam za moj službeni automobil, jer je na lizing, pa "mora".
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Odluka o kasku po meni treba da se svede na - koliko će da me poremeti ako se nešto desi? Osiguranje i ne treba da služi da budeš u plusu (oni treba da budu u plusu da bi mogli da posluju) već da te zaštiti od nečega što bi za tebe bio prevelik udarac. Tipa, šta ako ti se desi šteta od 5k evra? Da li si onda bez auto do daljnjeg ili imaš to da isfinansiraš. Ako imaš da pokriješ takve izdatke onda možeš da razmišljaš da li je kasko isplativ. Ako nemaš, onda je kasko način da mirno spavaš.
Pogledaj ovako.
Poslovni automobil mog kolege je oštećen 12. juna. Ima kasko. Za štetu kriv drugi. Na zapisnik MUP-a se čekalo do 12 avgusta.
Procena završena pre 6 dana i tek tada je osiguranje štetnika dalo zeleno svetlo. Delovi poručeni. Kada će stići, i kada će kola biti opravljena, to ni Sveti Petar ne zna.
Kola će biti van funkcije jedno 3,5-4 meseca verovatno.
Eto ti "osiguranje" ( ovo ili ono ).
"Sigurno je samo ono što je osigurano" ?
Poslovni automobil mog kolege je oštećen 12. juna. Ima kasko. Za štetu kriv drugi. Na zapisnik MUP-a se čekalo do 12 avgusta.
Procena završena pre 6 dana i tek tada je osiguranje štetnika dalo zeleno svetlo. Delovi poručeni. Kada će stići, i kada će kola biti opravljena, to ni Sveti Petar ne zna.
Kola će biti van funkcije jedno 3,5-4 meseca verovatno.
Eto ti "osiguranje" ( ovo ili ono ).
"Sigurno je samo ono što je osigurano" ?
Da nema osiguranja bilo bi potpuno isto + bi morao sve to da plati. Osiguranje treba gledati kao na umanjenje štete. U svakom slučaju ćeš biti na gubitku, samo je pitanje većem ili manjem. Osiguranje je i da investiraš u drugi automobil, pa ako ti oštećen automobil nije jedini u posedu, onda si dodatno minimizirao štetu.
To što je automobil bio uskraćen neko vreme može da se rešava na sudu, ako može da se kvantifikuje.
To što je automobil bio uskraćen neko vreme može da se rešava na sudu, ako može da se kvantifikuje.
Ne bi ta kola toliko ležala da nema osiguranja. I njihove "procedure". Ali, leto je, manje putovanja poslom, pa i "pomozi Bože". možemo da preživimo sa jednim službenim vozilom manje.
Štetu bih bez te procedure osiguranja "snimio" odmah, kola dao odmah na opravku, a posle jurio štetnika i njegovo osiguranje ( pa i po sudu, ni najmanji problem nije ).
I kola bi davno bila gotova.
Štetu bih bez te procedure osiguranja "snimio" odmah, kola dao odmah na opravku, a posle jurio štetnika i njegovo osiguranje ( pa i po sudu, ni najmanji problem nije ).
I kola bi davno bila gotova.