Ja sam uradio nekoliko naocara u zadnjih par godina, i za citanje i za voznju. Nista mi nesto preterano ne odgovara.shandu90 napisao: 22 Avg 2024, 18:54 Da se javim posle dva meseca. Doktorka je stavila jacu dioptriju na desno oko (koje mi je skroz zdravo), i ja bio malo u cudu kako tako da propadne vid ali ajd sad. Godine polako idu, moguce je i to. Medjutim nikako da se priviknem, na otvorenom katastrofa, sve se nesto lomi slika, nocu uzas. Svetla se razlivaju samo tako, pa sam vozio bez njih. Isao ja par puta na kontrolu, zalio se, rasire mi zenice, odrade pregled i otkace me u stilu to ti je to. Posle toga ja zalegnem i krenem malo drcnije nego inace i trazim da mi skinu stakla jer ne valjaju. Onda usledi pregled i odjednom ne treba dioptrija. Na kraju sam dobio novo staklo i definitivno zavrsio s njima. Prvi put odem u poznatu kliniku u gradu, novosadjani znaju o kojoj se radi (u Vrsackoj ulici).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ove za voznju mogu da koristim, neko vreme, medjutim, em sto ne vidim nista u kolima na blizinu, tipa satove, em mi sve sto je oko kola ne odgovaraju razdaljine na koje sam navikao, recimo hocu da uzmem tiket za auto put, i promasim rukom 5cm, da ne pricam kako mi je problem da se parkiram, jer nemam predstavu vise o razdaljinama oko auta....
Vid mi se pogorsao, ali na naocare nikako da se naviknem da mi stvarno odgovaraju