Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Ne brže od života!

Post od Saša »

Počela školska godina pa počelo i ludilo na ulicama. Ovde u NS-u najveće gužve očigledno prave roditelji koji voze decu u školu i vraćaju je iz nje (plus su tu i oni koji voze u vrtiće). Jutros sam prisustvovao sceni gde je bukvalno puna ulica automobila (200-300 m) zaustavljenih u traci ispred škole a ostali pokušavaju da ih zaobiđu, pa se onda napravi čep kada naiđu vozila iz suprotne strane, ta vozila iz suprotnog smera se onda penju na zelenu površinu i voze preko nje... ma, totalni haos. Da li su ti ljudi zaista nomalni, mora li se to svako dete baš voziti do škole (i to ispred ulaza), postoji li javni prevoz, bicikl, ide li iko pešaka...? Što upisuju decu u škole koje su udaljene 4-5 ili više kilometara od stana/kuće, što ih ne upišu u najbližu? Ne razumem. :kuku:
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Jeste, to je nasa tragedija. Dok se deca nisu vracala sama to me uzasno iritiralo. Stane nasred pesackog da njegovo dete kao preko crvenog tepiha dodje do skole, a deca koja izlaze na pesacki zaklonjena njegovim ili njenim vozilom, to nije bitno.

Plus je to vrh ledenog brega, opste ludilo, a deca se po mraku provlace izmedju vozila.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Zato što im je neko rekao da je xy škola najbolja za njihovo dete, pa ga sa Kamenjara voze u centar. Ranije se lepo išlo u najbližu školu i to ti je što ti je. Baš iz tog razloga pravljenja pojedinih škola elitističkim, moja deca verovatno neće ići u istu školu koju sam pohađao ja i moji roditelji. Iz razloga što znamo ko danas predstavlja društvene elite i uopšte ne želim da mi deca dele učionicu sa takvima.

p.s. Ja sam i u zabavište još išao sam.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ne znam kako je u NS, u BG jedna škola pokriva malo šire područje, što onda uključuje prelazak ulica sa jakim saobračajem, pešačenje bez trotoara i sl. Razumem što dovoze decu, bahatost ne razumem.

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

DukeNS napisao:Zato što im je neko rekao da je xy škola najbolja za njihovo dete, pa ga sa Kamenjara voze u centar. Ranije se lepo išlo u najbližu školu i to ti je što ti je. Baš iz tog razloga pravljenja pojedinih škola elitističkim, moja deca verovatno neće ići u istu školu koju sam pohađao ja i moji roditelji. Iz razloga što znamo ko danas predstavlja društvene elite i uopšte ne želim da mi deca dele učionicu sa takvima.

p.s. Ja sam i u zabavište još išao sam.
Sve lepo napisano. Samo bih dodao da roditelji kao olakšavajući deci ih u stvari prave nesposobnom i nesamostalnim za kasniji život, što im se vrati kao bumerang kada deca prestanu da budu deca.
Moja su počela da idu sama u školu sa 7 god, prvo peške, a onda i autobusom posle preseljenja. A nije redak slučaj da roditelji dovoze decu u školu i sa 9, 10...godina.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

U gradovima nema kamiona da šibaju kroz centar. Kod nas na selu prođe stotinak svaki dan, nije baš prijatno za roditelje male dece. Tako da sa jedne strane razumem praćenje u školu, ali druga krajnost je vozanje dece cele dve ulice.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Imam jednog kolegu koji je živeo na Klisi i nije hteo da mu deca tamo idu u školu zajedno sa Romima (a tamo ih baš ima dosta) pa ih je upisao u jednu školu sa druge strane kanala i vozio ih svaki dan u školu i iz nje. :rofl: Pre dve godine se čak i preselio u taj kraj gde im je škola (kupio stan na kredu), iako tamo na Klisi ima porodičnu kuću koju deli sa roditeljima (čitav sprat njegova porodica, roditelji u prizemlju, on sin jedinac). Verovatno popizdeo od vozanja... A moguće da su i baba i deda otkazali vozačke usluge... :kezo:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mozda je i zeni prekipelo da zivi u istoj kuci sa svekrvom :)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Pa kako voze po ns-u, iskreno platio bi nekog da mi dovozi/odvozi dete iz skole. Ja sam isao u osnovnu kod satelitske pijace (mislim da je to blizu Sase) i iskreno ne bi tamo slao dete.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

^Sasvim je to o.k škola. Sada tu grade potpuno novu školu, verovatno i najveću u gradu (zgrada/gradilište je ogromno) a staru će nakon toga da sruše. :)

Inače, moje oboje dece su išli tamo (sin još ide - osmi razred sada), starije (ćerka) je bila najbolji đak u posle toga srednjoj (ekonomskoj), osvojila nedavno prvo mesto na republičkom takmičenju, dobila time direktan upis na fakultet (PMF) bez prijemnog - i bila prva na rang listi, dobila takođe i ponudu/nagradu da studira besplatno 4 godine u Beogradu (na FDN-u)... Hoću da kažem da ta osnovna škola sama po sebi nije loša (mada ima tu dosta i do pojedinca, naravno), iako nekom taj kraj deluje loše/ima lošu reputaciju... :)
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Heinz napisao: 03 Sep 2024, 11:05

Trebao je da zovne nekog generala policije da nam lepo objasni kako smo zavrsili sa ovoliko bahatih u saobracaju i sta oni rade da to sprece. Situacija je takva da ih moze kazniti samo neki drugi vozac, bolji u pesnicenju.
Drejk
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2021, 00:03
Garaža: Alfa 147 jtdm 16V

Post od Drejk »

Zivim pored skole i to je redovna scena. Roditelji parkiraju ili na put ili na trotoar, kao da ne smetaju, pa onda deca idu putem :glavomuzid: Naravno, napravi se cep jer neko parkira u jednom smeru, neko u drugom pa ujutru bude kolaps kada krenemo da izlazimo mi sto idemo na posao. Iza zgrade ima 2 velika parkinga koji su ujutru prazni ali gde da dete propesaci tih 10 metara naopako. Moji isli autobusom za Veternik sa Satelita, kakav auto... Gledam i onog policajca sto kao kontrolise saobracaj ali bas ga briga, muva se tamo sa mamikama :mrgreen:

Shandu90, ako si 90. godiste onda smo generacija iz M.C. :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

123456 napisao: 03 Sep 2024, 11:15Sve lepo napisano. Samo bih dodao da roditelji kao olakšavajući deci ih u stvari prave nesposobnom i nesamostalnim za kasniji život, što im se vrati kao bumerang kada deca prestanu da budu deca.
Moja su počela da idu sama u školu sa 7 god, prvo peške, a onda i autobusom posle preseljenja. A nije redak slučaj da roditelji dovoze decu u školu i sa 9, 10...godina.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Iz kog dela grada su u koji išli sami tačno? :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Šta je FDN?