Auto Kasko osiguranje
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Re: Auto Kasko osiguranje
Tu je problem u Mup-u i u osiguranju.
Zasto se izvestaj ceka 2 meseca?
Zasto se izvestaj ceka 2 meseca?
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
S obzirom da je imao kasko, zar nije odmah mogao da krene u popravku, a da se njegovo osiguranje posle naganja sa onim drugim? Jeste da tad aktiviraš kasko i gubiš bonus, ali se to valjda ispegla posle kad se završi sva papirologija?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pritom ta situacija nema puno veze sa osiguranjem uopste, a sa kasko tek nikakve veze
Aktiviraj ti proceduru za odštetni zahtev po osnovu kasko ili za obavezno bez posedovanja zapisnika MUP-a.
Sve ti je to u Srbiji deo "stanja osiguranosti" i položaja u kome se nalazi korisnik osiguranja.
Sve ti je to u Srbiji deo "stanja osiguranosti" i položaja u kome se nalazi korisnik osiguranja.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pa aktivirao sam par puta kasko bez zapisnika (šteta od NN lica), ali pre 10+ godina. Moja pitanja od pre dva posta nisu bila retorička već stvarna, nemam pojma da li te kasko sad uslovljava zapisnikom, ili kolega nije hteo da ga aktivira i potencijalno gubi bonus, misleći da će zapisnik biti brzo gotov i da to nije situacija za kasko.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Ako je steta od NN lica,neke kuce uslovljavaju policijsku zabelezbu.
Za vece stete,sudar npr,ne moze bez policijskog zapisnika.
U ugovoru je nabrojano kada kasko ne pokriva stetu.
Alkoholisanost,prolazak kroz crveno,prekoracenje brzine za xx km u zoni skole,gradu,putu...
Ne mozes da "savijes banderu' i naplatis totalnu stetu ,bez policijskog zapisnika.
Ako si alkoholisan,drogiran- cao,zdravo.
Ako nisi,da li bi isplatili totalku,ako je tvoja greska?
Npr - neprilagodjena voznja uslovima na putu?
Ili ,da bi izbegao macku,psa,zavrsis u kanalu.Kako.dokazati da je zbog toga?Zato zivotinje gazim...
Za vece stete,sudar npr,ne moze bez policijskog zapisnika.
U ugovoru je nabrojano kada kasko ne pokriva stetu.
Alkoholisanost,prolazak kroz crveno,prekoracenje brzine za xx km u zoni skole,gradu,putu...
Ne mozes da "savijes banderu' i naplatis totalnu stetu ,bez policijskog zapisnika.
Ako si alkoholisan,drogiran- cao,zdravo.
Ako nisi,da li bi isplatili totalku,ako je tvoja greska?
Npr - neprilagodjena voznja uslovima na putu?
Ili ,da bi izbegao macku,psa,zavrsis u kanalu.Kako.dokazati da je zbog toga?Zato zivotinje gazim...
Sve ti zavisi od "opštih uslova osiguranja". Tj. nije isto od kuće do kuće. Opšti cirkus različitosti.grujicd napisao: 04 Sep 2024, 15:07 Pa aktivirao sam par puta kasko bez zapisnika (šteta od NN lica), ali pre 10+ godina. Moja pitanja od pre dva posta nisu bila retorička već stvarna, nemam pojma da li te kasko sad uslovljava zapisnikom, ili kolega nije hteo da ga aktivira i potencijalno gubi bonus, misleći da će zapisnik biti brzo gotov i da to nije situacija za kasko.
Za "male štete" ( kako koje osiguranje ga definiše ) neki ne traže zapisnik MUP-a. Neki traže, a što je nekada nevidjen vremenski zajeb.
Jednom mom kolegi se prošle godine desilo da je na privatnim kolima mislio da mu je štata "mala" ( neko ga zakačio na parkingu ), pa nije zvao "miliciju" i nije imao zapisnik, ni rezultat alko testa i testa na droge ( što mu se pominjalo u opštim uslovima kao uslov za odštetni zahtev - kada šteta "nije mala").
I podneo odštetni zahtev po osnovu kaska, kad ono u nastavku procedure na osnovu procene ovl. servisa ispade da je iznos štete veći od "praga" (za malu štetu) i odbiše ga potpuno. Obeštećenje po osnovu kaska ravno - nula.
Jer, "ugovor je strankama zakon".
Sećam se, pre baš dosta godina, kada je u Ustaničkoj ulici bila pljačka kombija za prevoz novca. Prevoz novca je, naravno, bio osiguran. U vozilu su bila dva lica, oba pod oružjem. Dakle, dva nauoružana lica. Jedan od njih je bio vozač.
Ovi što su ih „sačekali“, imali su duge cevi. I bili brojniji.
Ovi u kombiju nisu imali šanse. I pare su „odnete“. Ogromne pare za ono vreme.
Na kraju balade, odštetni zahtev banke prema osiguranju je odbijen uz obrazloženje da je banka kao osiguranik bila dužna da obezbedi da u vozilu budu dva naoružana lica, ali, da jedan od njih nije mogao da istovremeno bude i vozač. Već da je u vozilu morao da bude vozač (naoružan ili ne, svejedno) „plus“ dva naoružana lica. A kako taj uslov nije ispunjen, da nema ni obaveze osiguranja da isplati obeštećenje za očito razbojništvo koje se desilo.
Prosto, kod osiguranja, sitna slova su baš gadna. I skoro nikada nisu u korist osiguranika.
Za ovih 20 godina voznje, aktivirao sam kasko u zivotu bar 20 puta bez zapisnika policije u 5 razlicitih kuca, evo poslednji put ove godine gde me je devojka zakacila na parkingu i skrcala far gde su mi isplatili 265k dinara. Ja ne znam gde nalazite te granicne slucajeve al u praksi se to meni nikad nije desilo.
Ne kazem da nema tih slucajeva da kuće nekog zajebu, al cinjenica je da osiguranje uvek funkcionise po principu ako prodje prodje i kad im prigovoris lako promene odluku.
Ne kazem da nema tih slucajeva da kuće nekog zajebu, al cinjenica je da osiguranje uvek funkcionise po principu ako prodje prodje i kad im prigovoris lako promene odluku.
Ja ga nikad nisam aktivirao. Bar znam da plaćam sve one premije nekom poznatom. 

Ftj, glupo pitanje, zbog cega si aktivirao bez zvanja policije? Nisi hteo preko evropskog izvestaja? Pretpostavljam da ce ti biti veca premija sledece godine.
Uglavnom je to bilo ili cukanje na parkingu ili slucajno grebanje, nikad nije bilo nekih drugih lica osim u ovom poslednjem slucaju a tad mi je staklo fara puklo par dana kasnije.
Premija se uglavnom ne povecava nego ne dobijes popust sledece godine. na bmwu 4 godine nisam prijavljivao stetu i sad nakon toga sam izgubio solidan popust u ostalim slucajevima sam cesto od starta prijavljivao jednu do dve stete godisnje i uglavnom mi je naplata prevazilazila godisnju premiju tako da mi je svakako bilo isplativo.
Premija se uglavnom ne povecava nego ne dobijes popust sledece godine. na bmwu 4 godine nisam prijavljivao stetu i sad nakon toga sam izgubio solidan popust u ostalim slucajevima sam cesto od starta prijavljivao jednu do dve stete godisnje i uglavnom mi je naplata prevazilazila godisnju premiju tako da mi je svakako bilo isplativo.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Službena beleška se dobije na mejl za par dana.pedalaš napisao:Aktiviraj ti proceduru za odštetni zahtev po osnovu kasko ili za obavezno bez posedovanja zapisnika MUP-a.
Zapisnik nikad nisam čekao duže od 15ak dana, ali znam im žicu i uvek mora na silu ali rade sredstva prinude protiv MUPa.
Pritom za kasko i nije potrebno, bar meni nije bilo nikad (a bavim se tim, podnosim par odštetnih u zahteva mesečno u proseku).
Sent from my iPhone using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja sam šest godina plaćao za mator auto. Na kraju, više sam naplatio, kroz dve štete, od uloženog.
Da ništa nisam naplatio, bio bih srećniji, ali i ovako je OK i opet bih platio.
Da je auto bio noviji, razlika bi sigurno bila veća.
TapaT
Da ništa nisam naplatio, bio bih srećniji, ali i ovako je OK i opet bih platio.
Da je auto bio noviji, razlika bi sigurno bila veća.
TapaT
Veruj ili ne veruj, ali, u poslu kojim se ja bavim (tri decenije), do sada sam sreo barem 100 slučajeva da su osiguranja (raznih vrsta), debelo zavrnula svoje osiguranike.Uroš S. napisao: 04 Sep 2024, 19:08Službena beleška se dobije na mejl za par dana.pedalaš napisao:Aktiviraj ti proceduru za odštetni zahtev po osnovu kasko ili za obavezno bez posedovanja zapisnika MUP-a.
Zapisnik nikad nisam čekao duže od 15ak dana, ali znam im žicu i uvek mora na silu ali rade sredstva prinude protiv MUPa.
Pritom za kasko i nije potrebno, bar meni nije bilo nikad (a bavim se tim, podnosim par odštetnih u zahteva mesečno u proseku).
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Auto Kasko osiguranje
To je po mom iskustvu veoma subjektivno (oštećeni uvek misli da je zavrnut, ako nije stavio soma u džep).
Poslednje sto sam radio pre neki dan je čovek koji je dobio 2600€ za malo zagrebanu felnu i krilo, sredice se sve za maksimalno 500€ (tako kaže) Milenijum. Evropski.
Pre toga u julu Jazz 2004. malo udaren, proglašena totalka, isplaćeno 2000€ (prilično ofucan primerak), i prodat tako slupan za 1000. Generali Evropski plus beleška.
Pre toga Fiat 500 2011, slupan od pozadi, proglašena totalka, isplaćeno 4000€, ne znam za koliko je prodat auto, i oko 150.000 plaćeno za 2 nedelje mekog Šanca. Dunav, Evropski izveštaj.
Pre toga Mazda 3, ogrebana malo, neka plastična lajsna i malo farbarije, 80.000, farbanje odredjeno za 50€. Isto Dunav. Samo evropski.
Florida totalka, isplaćeno 115.000 dinara. Prodat auto za 300€. Beleška i evropski. Triglav beše.
I tako, to je u poslednje vreme sto sam radio, recimo mesec dva.
Nijedan od ovih ljudi nije bio zadovoljan osim ovog s Floridom, i svi smatraju da su zakinuti.
Poslednje sto sam radio pre neki dan je čovek koji je dobio 2600€ za malo zagrebanu felnu i krilo, sredice se sve za maksimalno 500€ (tako kaže) Milenijum. Evropski.
Pre toga u julu Jazz 2004. malo udaren, proglašena totalka, isplaćeno 2000€ (prilično ofucan primerak), i prodat tako slupan za 1000. Generali Evropski plus beleška.
Pre toga Fiat 500 2011, slupan od pozadi, proglašena totalka, isplaćeno 4000€, ne znam za koliko je prodat auto, i oko 150.000 plaćeno za 2 nedelje mekog Šanca. Dunav, Evropski izveštaj.
Pre toga Mazda 3, ogrebana malo, neka plastična lajsna i malo farbarije, 80.000, farbanje odredjeno za 50€. Isto Dunav. Samo evropski.
Florida totalka, isplaćeno 115.000 dinara. Prodat auto za 300€. Beleška i evropski. Triglav beše.
I tako, to je u poslednje vreme sto sam radio, recimo mesec dva.
Nijedan od ovih ljudi nije bio zadovoljan osim ovog s Floridom, i svi smatraju da su zakinuti.