Grčka
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Grčka
Fora je što im ta deonica ne treba za njihove interne potrebe, tu od Soluna do Evzonija imaš samo neka manja mesta. Verovatno je taj put van sezone prazan. A turisti nek trpe, naplate nam tu putarinu kao da se vozimo autoputem. Iz njihove perspektive odlično su prošli, mi tu i nemamo nekog izbora a ne možemo ni da ih kaznimo na izborima.
Gledajuci te njihove puteve, realno nije los ni put preko Prilepa i Bitolja. Znao sam da nema guzve pa sam isao na Evzoni u povratku cisto da vidim i taj put. Vremenski je isto, samo razliku pravi cekanje na granici koje zna biti daleko manje na prelazu Niki.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
I 70tih, taj put ima(o) namenu da omogući brzi prolaz tenkovima ka SFRJ, NATO ga je pravio da ima dovoljnu širinu za to.grujicd napisao: 05 Sep 2024, 09:58 Taj put je takav već decenijama, čini mi se da je isto bilo 80 i neke kad sam sa matorcima prvi put išao u Grčku.
Glavna baza je bila odmah ispod Olimpa nekada.
U to vreme Grčka je bila izrazito neprijateljski orijentisana prema nama, grčke vize su se teško dobijale i mesecima se čekalo, pogotovu ako je naš gradjanin imao mesto rodjenja u pasošu u MKD.
Sporo ali ipak Grci napreduju u demokratizaciji društva i stvari su promenjene pozitivno. Koliko sam video kroz medije u planu je novi autoput Solun granica kao i Solun Voden.
Usput evo decenijama vojni koridor služi i za turističke svrhe.
Juče u kontra smeru, ka MKD na Presevu izlaz 12 min oko 13h.Momčilo napisao: 05 Sep 2024, 09:53 Juce oko 16h na Evzoniju 9 min cekali, a na Presevu 14 min oko 18h..
Ulaz u Srbiju kolona jedno 2km.
Naplatne rampe kroz MKD prazne, ili po 1 vozilo ispred.
Prošao novim ekspres putem ka Prilepu, fali jedno 100nak metara asfalta inače gotova deonica Gradsko Drenovo mada još nije zvanično pušteno može se proći.
Dobro uradjeno.
Prilep Bitolj je katastrofa, podseća na stanje Niš Leskovac sa betonski pločama dok je bilo.
Ovo bi im bio pun pogodak, sramota je onakva magistrala da te saceka kad ulazis u zemlju, i sirina i sam kvalitet iste, to je malo parce cca 60km do racvanja za Solun-Atinu, glupo je ne odraditi auto put. Uslovi odlicni, sirinu imaju, sve ravno, nema mostova, nema prokopavanja tunela, cak i mogu da koriste postojeci put za jednu traku auto puta, laganica.ljubitelj napisao: 05 Sep 2024, 14:14 Koliko sam video kroz medije u planu je novi autoput Solun granica
Politička odluka je potrebna, nije nikada teren bio problem.
Obilaznica oko Soluna je valjda prva faza plana da se sredi stanje u Makedoniji gde decenijama sve stoji (grčkoj administrativnoj oblasti MK).
Sada su obe zemlje u NATO pa je lakše da se proguta.
Plus tema luka Solun i Kinezi.
Obilaznica oko Soluna je valjda prva faza plana da se sredi stanje u Makedoniji gde decenijama sve stoji (grčkoj administrativnoj oblasti MK).
Sada su obe zemlje u NATO pa je lakše da se proguta.
Plus tema luka Solun i Kinezi.
Ja sam isao onim putem kao Alvirovic, ne znam da li na to mislis? Vidim da se radi novi put sa strane, ali nije gotov.ljubitelj napisao:Juče u kontra smeru, ka MKD na Presevu izlaz 12 min oko 13h.Momčilo napisao: 05 Sep 2024, 09:53 Juce oko 16h na Evzoniju 9 min cekali, a na Presevu 14 min oko 18h..
Ulaz u Srbiju kolona jedno 2km.
Naplatne rampe kroz MKD prazne, ili po 1 vozilo ispred.
Prošao novim ekspres putem ka Prilepu, fali jedno 100nak metara asfalta inače gotova deonica Gradsko Drenovo mada još nije zvanično pušteno može se proći.
Dobro uradjeno.
Prilep Bitolj je katastrofa, podseća na stanje Niš Leskovac sa betonski pločama dok je bilo.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
ja to deci stalno pričam i uvek im je zabavno, ne znam baš koliko ima veze s istinomljubitelj napisao: 05 Sep 2024, 14:14 I 70tih, taj put ima(o) namenu da omogući brzi prolaz tenkovima ka SFRJ, NATO ga je pravio da ima dovoljnu širinu za to.
Glavna baza je bila odmah ispod Olimpa nekada.
...
Usput evo decenijama vojni koridor služi i za turističke svrhe.

Inače GR autoputevi su milina, čim se zađe niže ili zapadno od Soluna odmah se vidi razlika, deonice su segmentirane i EU je to finansirala kako piše na tablama pored puta na tim deonicama (tipa oko 400M po deonici od 70-100km, pričam po sećanju).
Baš južno od Soluna, proletos mi delovalo da je ganc nova podloga ka Volosu, Atini..
Boringly average, but also perfect for school run mums