Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Re: Ne brže od života!

Post od Uninuni »

Jutros idem na posao i naidjem na situaciju sa slike. Krenem s posla i pred ocima se desava novi udes.
Taksista izvirio malo coskom i udari u alfu (crvena, karavan - ukratko prelijepa) i uz puno srece auto je ostao na tockovima ali bacen van kolovoza. Oba vozaca su dobro, izasli iz vozila.

Raskrsnica industrijske i partizanskog odredaSlika

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Upravo traje uviđaj udesa ispred firme u kojoj radim: sudarili se motociklista i siva Toyota, baš je dobro puklo, srećom pa su svi ok, motociklista ustao (imao je kacigu) a motor ostao ležati na sred raskrsnice. Pošto imamo kamere napolju - prevrtimo da vidimo šta se desilo i.. motociklista prošao na čisto crveno i Toyota ga pokupila.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Ne brže od života!

Post od Saša »

Pardon, motociklista je udario Toyotu (Corolla sedan) u vozačeva vrata - sad sam video Toyotu parkiranu sa ulubljenom levom stranom, rabijenim staklom i ispucanim bičnim air begovima. Znajući da će panduri doći da traže snimak - kolege su ga odmah pripremile.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Malopre mi izađe na YT klip. Stuberi se slupali sa CX-5. Motor je ostao da radi, ne može da se ugasi, a antifriz je iscurio. Gepek se zaključao, zadnja sedišta ne mogu da se obore da bi se pristupilo gepeku... Kako je to moguće da se jedan savremen auto tako glupo ponaša u slučaju sudara? Zar ne mora prvo da se prekine dotok goriva i da se sva vrata otključaju? Nije mali udarac bio, otvorili se vazdušni jastuci.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sećam se kad je poznanik imao umeren sudar u Hondi Jazz da nije mogao da odveze auto kući jer se prekinuo dotok goriva. Mislio sam da je to standard.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Moze da se aktivira bez udarca, kod izletanja, inercioni prekidac

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ne znam ko su ti stuberi ali sam video klip kad ga navlace na slep.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Dare4x4 napisao:Malopre mi izađe na YT klip. Stuberi se slupali sa CX-5. Motor je ostao da radi, ne može da se ugasi, a antifriz je iscurio. Gepek se zaključao, zadnja sedišta ne mogu da se obore da bi se pristupilo gepeku... Kako je to moguće da se jedan savremen auto tako glupo ponaša u slučaju sudara? Zar ne mora prvo da se prekine dotok goriva i da se sva vrata otključaju? Nije mali udarac bio, otvorili se vazdušni jastuci.
Juče su mi odgovorili u lajvu. Zveknuli su u deo ECU koji isključuje motor u slučaju opasnosti. Izgleda da je za vreme rada zveknula glava... A 2 meseca pre isteka lizinga. Gde ćeš gore...

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Po mom mišljenju, to je onda jako glupo napravljeno. Taj ko je pravio morao je da predvidi tu mogućnost i da uračuna nekoliko milisekundi vremena da se pogasi sve što treba pre uništenja. Sudar je svakako detektovan čim su se ispucali jastuci. Ili da je bar ostavljena mogućnost da se motor ugasi na dugme kao bez sudara. Ovako ostane da radi, a ne možeš da ga ugasiš. Tu hiljadu stvari može poći po zlu, a ne bi da je ugašen.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Zamisli, iscurela rashladna tečnost, motor vrti, diže temperaturu, a verovatno je neoštećen, po fotografijama... Neko im je napisao da tuže Mazdu.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Nisam ispratio kako su ga na kraju ugasili, ili je sam crkao. Svakako veoma opasno, moglo je gorivo negde da procuri, a pumpa radi punom parom...
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

A ko su ti stuberi i po cemu su bitni i poznati pa da sad svi znaju za njihov problem? videjh i ja negde mi izadje neki klip neka mazda slupana al totalno nebitno da bih pogledao.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Cim procitam da se nesto zove stuberi automatski ne gledam :)
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Pričam o tome šta se desilo sa autom posle sudara i da mi je to čudno. Klip se i meni pojavio kao i vama, verovatno jer gledam klipove sa kolima. Sami akteri su mi manje više nepoznati, samo sam čuo za njih.
Odgovori