Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2016, 09:33

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Post od paliic »

Imam u vlasništvu već drugog Swita i redovno pratim situaciju u oglasima istih.
Sport još uvek aktuelne generacije, kao što je tvoj, pojavio se samo jednom na oglasima i mislim da je prodat za manje od 7 dana. To je bilo pre više od dve godine i da se nakon nije pojavio ni jedan.. Sve u svemu u Srbiji svakako postoji kupac za tvoj auto. Tome u prilog ide činjenica da je veoma upitno da li će Suzuki uspeti u poslednjoj generaciji, kojoj upravo počela prodaja, da uvede u proizvodnju Sport model.
Sport je sjajno izbalansiran auto. Odlično snalazi u svakodnevnoj ulozi, a i kao igračka koja ume da navuče osmeh od uva do uva kada se malo doda jači gas.

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk

Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Post od Romanticni_Piroman »

paliic napisao: 26 Avg 2024, 20:25 Imam u vlasništvu već drugog Swita i redovno pratim situaciju u oglasima istih.
Sport još uvek aktuelne generacije, kao što je tvoj, pojavio se samo jednom na oglasima i mislim da je prodat za manje od 7 dana. To je bilo pre više od dve godine i da se nakon nije pojavio ni jedan.. Sve u svemu u Srbiji svakako postoji kupac za tvoj auto. Tome u prilog ide činjenica da je veoma upitno da li će Suzuki uspeti u poslednjoj generaciji, kojoj upravo počela prodaja, da uvede u proizvodnju Sport model.
Sport je sjajno izbalansiran auto. Odlično snalazi u svakodnevnoj ulozi, a i kao igračka koja ume da navuče osmeh od uva do uva kada se malo doda jači gas.

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk
To zvuci dobro. I ovde je slicna situacija, tesko je reci koja je tacno cena ili potraznja za ovaj model jer ih prosto nema. Ova generacija sporta koju ja imam je bila jedina koju sam nasao na oglasima ovde u Norveskoj, a osim toga mislim da je izaslo 2 ili 3 modela prethodne generacije u zadnjih godinu dana, sto nije mnogo. U svakom slucaju mislim da ce u buducnosti auto biti na ceni zato sto je prosto retkost.
Isto to mislim i za Hyundai Veloster koji je bio u mom vlasnistvu do skoro. Izuzetno potcenjen auto i vrlo ga retko vidim po ulicama/oglasima. Po meni znacajno bolji od VW Scirocco, a pritom dosta jeftiniji. 1.6 atmosverac iz Velostera je daleko pouzdaniji od onih 1.4 prdavca iz VW-a, a pritom auto ima jedinstvenu liniju. Prodaja Velostera mi je jedna od vecih promasaja u zivotu, ali lako je sad pricati, u tom trenutku je zatrebala kinta... :)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ja skoro pregovarao za jedan veloster u CH, dobra cena bila ali opet ne znam kako bi se to ovde prodalo, ima ih par na oglasima ali????
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Post od Romanticni_Piroman »

OMP napisao: 03 Sep 2024, 13:37 Ja skoro pregovarao za jedan veloster u CH, dobra cena bila ali opet ne znam kako bi se to ovde prodalo, ima ih par na oglasima ali????
Ako budes pregovarao za jos neki, samo dobro mogu da ti kazem za ovaj model. 2 godine je bio kod mene i nisam imao ni najmanji problem, pritom sam ga vozio po stazi par puta. Imas moju temu ako te zanimaju ostali utisci o autu ali verujem da si vec istrazio sve o tome :)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ne brine mene auto kao auto kakav je nego da li ima kupaca za njega psoto bih ga uzeo za prodaju ne za sebe
mixoni
Reactions:
Pridružio se: 01 Nov 2018, 17:39
Garaža: Audi A3

Post od mixoni »

Pozdrav ljudi,

treba da pazarim Skodu SUperb koju sam nasao u Loznici i treba da idem da je pogledam pa reko da pitam prvo ovde za svaki slucaj. Pise da je auto uvezen iz CH, takodje proverio sam na CarVertical i za kilometrazu se poklapa dok za dosta stvari nema informacija (sve je zeleno kao nije auto bio havarisan al nema dovoljno informacija itd.). Znam da CarVertical ne daje info o automobilima iz CH al eto za ovaj ipak postoje neke info.
Prodavac drzi vulkanizersku radnju GT-II u Loznici i uvozi kola iz CH pa je moje pitanje da li je mozda neko imao iskustva sa ovim prodavcem i kakva?

Hvala unapred i jos jednom pozz svima...
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

To je uvijek lutrija. Može biti dobro,a i ne mora.
Vezano za CarVertical, a čak i za provjeru auta kroz njegovu servisnu mrežu... auto koji nije farban u ovlaštenom servisu nigdje se ne vodi kao havarisan.

Nekad u CarVerticalu piše da je auto cijeli farban, a može biti da je bila tuča (grad) ili ostećenje od košnje (znači ništa fatalno).

Možes probati i s APP CekAuto , možda bude vše info.

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

mixoni
Reactions:

Post od mixoni »

LAV-LAV napisao: 07 Sep 2024, 21:52 To je uvijek lutrija. Može biti dobro,a i ne mora.
Vezano za CarVertical, a čak i za provjeru auta kroz njegovu servisnu mrežu... auto koji nije farban u ovlaštenom servisu nigdje se ne vodi kao havarisan.

Nekad u CarVerticalu piše da je auto cijeli farban, a može biti da je bila tuča (grad) ili ostećenje od košnje (znači ništa fatalno).

Možes probati i s APP CekAuto , možda bude vše info.

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
Hvala na odgovoru Lave... znam da je lutrija, u ovoj zemlji skoro sve je lutrija. Prevaranata na sve strane al zato su pare original sto je za njih sigurica.
Zato pokusavam da saznam nesto vise o prodavcu ako je neko imao iskustva, takodje gledam da li mogu da proverim Skodu kod ovlascenog dilera ili ne..

Pozz
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Cv ne treba koristiti za vozila iz švajcarske. Nemaju uglavnom podatke. Možeš da zatražiš da ti vrate kredit da pogledaš za neki drugi auto(ali ima rok važenja).

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ja znam za nekoliko proverenih iz Ch, imalo je nesto malo podataka, npr. jedan moj auto 2008. god. je izbacilo samo prve 2-3 god podatke o km a to je bilo nesto tipa 40k km, drugar uzeo 2016. izbacilo mu isto samo 2 god do 2018. jer je auto bio u IT pa uvezen u CH pa je izbacilo zadnju km zabelezenu u IT, danas mi covek kaze kupio neki noviji merc u CH i navodno mu sve izbacilo do zadnjeg serivisa pocetkom ove godine, e sad ko ce ga znati sta je tacno vrv zavisi od vise faktora a to su godiste pre svega, gde je odrzavan i dal je sve vreme bio u CH ili je uvezen.
mixoni
Reactions:

Post od mixoni »

Ma znam, ja sam proverio kola i u Auto Cacak i kod njih postoji zapis samo do 74000 kilometara, tj. da su odradjena samo 2 servisa na po 35000 kilometara. Covek mi kaze da mu je sumnjivo sto posle toga auto nije vise odrzavan u ovlascenom servisu u CH a bio je i dalje pod garancijom. A sto je najludje CArVertical mi daje info o kilometrazi sve do 08.2024 (227.000) i to se poklapa sa kilometrazom koja je trenutno na satu na kolima koja hocu da uzmem. E sad sta je tu istina, sta se desavalo sa kolima nakon 75k kilometara, neaaam pojma :(
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

koje je godiste taj auto?
mixoni
Reactions:

Post od mixoni »

OMP napisao: 17 Sep 2024, 09:43 koje je godiste taj auto?
Auto prodat, tj. dok sam ja odreagovao cao a bio je 2015-to.... E sad sam nasao neki drugi u Autoland-u.....cuo sam razne price za njih tako da otvorene oci na max :-|
kami
Reactions:
Pridružio se: 28 Avg 2012, 16:25

Post od kami »

Meni na auta iz francuske, vraćena sa leasinga, svi servisi iz ovlascenog, CV ne pokazuje ništa.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Očigledno nemaju pristup bazama podataka iz francuske ili samo delimično.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori