Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Milos »

Omatorio si :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja jedino plaćam iCloud dodatni prostor od 200 GB za 2,99$.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ne plaćam aplikacije iz principa. I realno me zabole što ulažu svoj trud i vreme i treba ih podržati/nagraditi i blablabla. Neće sigurno propasti zbog toga. Gde god može da se skine nešto krekovano/modovano, skinuću, pa i taj neko se potrudio da "sredi" tu aplikaciju. Zašto da se "pomirim" sa nekom kastriranom aplikacijom koja me zaserava reklamama, kad uz dva tri poteza više mogu da imam full/modded/pro/gold itd. verziju iste stvari? A ovima nikad dosta, na puno aplikacija bi društvance htelo mesečno da otkine par €/$. Neće da može.
Čak mi je i Windows/Office/Avast "ilegalan". Dobio Notebook sa Windows 11 registrovanom verzijom i odmah ga prebacio na Windows 10 sa ilegalnim ključem.... 😂😂😂
Poslednja izmena od kragujevac u 11 Sep 2024, 16:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja isto iz principa ukradem nakit u radnji. Realno ne mozes me ubediti da neka pisljiva zlatna narukvica moze da kosta iljadu evri.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ako je to skopčano sa istim stepenom rizika kao i skidanje neke krekovane aplikacije sa nekog servera u npr. Kongu, štodane. 😊
Kad budu sredili da aplikaciju koju sam kupio mogu posle da prodam "na kilo" kao npr. zlato, možemo da preispitamo ponašanje.
Jasno je meni da takav stav neće naići na horsko odobravanje onih koji se zovu "IT branša", ali Bože moj, nije ni meni sve potaman u životu.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

ftj napisao: 11 Sep 2024, 16:22 Ja isto iz principa ukradem nakit u radnji. Realno ne mozes me ubediti da neka pisljiva zlatna narukvica moze da kosta iljadu evri.
Pozdrav , da li Vam treba saradnik i koje je radno vreme ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Može, al samo ako krademo iz principa, što znači radimo pošteno i izlažemo se riziku da nas uhapse i pošalju na robiju.
Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

Ni ja ne plaćam, ali ne koristim ni krekovane/modovane app kad god mogu iz sigurnosnih razloga pa pribegava open source alternativama.

Tapatalk ne plaćam jer mi free verzija radi posao uz AdAway (nema reklama).

ICloud i slično ne plaćam jer ne volim da mi Apple i Google preturaju po dokumentima/slikama, pa sam na lokalnom serveru podigao sve što mi treba a pored toga je i jeftinije.

Sent using Tapatalk

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

ftj napisao:
Xepoj87 napisao:Koliko placate snimanje poziva na iosu?
Koliko YT i YT Music premium?
Ja sam tapatalk onomad kupio i imam trajni vip.

Kada nista ne koristis, onda je ok iOS, a kada koristis dosta programa, onda cena moze biti po nekoliko desetina eura mesecno za sve to.

Ko kaze da umiru krekovani programi, prosto nije upucen.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Fala je bogu pa telefonske pozive obavljam minimalno, boze sacuvaj da moram jos i da ih snimam.

jutub placam nevezano od applea jer ga gledam i na kompu i na tvu i na telefonu. Sad da budzim vanced, dajem im na izvolte moj gugl nalog, pratim kad ce novi patch jutuba da ga ugasi i slicno, zaista mi ne pada na pamet. Nisam rekao da krekovani programi umiru nego da sam dosao do nekog stadijuma u zivotu kad ne koristim krekovane programe, kao sto npr. ne kradem na sitno u maksiju.
E pa upravo se o tome radi, ne koristis nista, a pricas kako je isto.

Snimanje razgovora na Iphone ako se secam, najjeftinije sam nasao da li 6 ili 8e nedeljno.
Na Androidu je to besplatno, bez ikakvog kreka, Cube ACR.
Dakle, laganih 30-50e mesecno za sve aplikacije vise na iOS-u.
Jedno je kada nesto moze da se kupi, ali ja da dozivotno placam i da me koriscenje telefona kosta kao racun za struju...neka hvala.

Tako i ja mogu da kazem da je C63 amg jeftin za voznju, jer sam za godinu dana autom presao 500km, zasto bih se stekao zbog razlike od par hiljada dinara godisnje...

A sto se tice prozivanja za sitne kradje, neka digne ruku svako ko je platio punu cenu svega sto ima na kompjuteru, otisao na Windows stranu i uzeo Windows, pretplatu na Office i ostale stvari koje koristi.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Mislim da je tema "Zašto je Srbija tu gde jeste? ", upravo izgubila na smislu, posle poslednjih 10 postova. I uopšte nemamo prava da se žalimo da smo "tu gde jesmo" zbog nekog, nekih... Tu smo samo zbog nas i to tako treba. Što bi rekli u Vojvodini : "Sedi di si jer za di si nisi!"

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

I stvarno misliš da Srbija više ne bi bila tu gde jeste kada bi svi mi "sitni lopovi" počeli da plaćamo svaku aplikaciju koju smo, jelte, do sada koristili ilegalno?😊
Može da padne dogovor. Kad sve ostalo što je u Srbiji pogrešno, naopako, nakaradno, protivzakonito, izopačeno itditd. bude dovedemo u red, možemo onda i mi sitni lopovi svečano da se obavežemo da ćemo aplikacije ubuduće da plaćamo. 😊
Ljuba Moljac
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Bukvalno izgovor svakog švercera u javnom prevozu, kad svaki autobus bude imao automatsku klimu, ventilaciju sedišta i metro, počeću da plaćam tih 50 dinara kartu.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ali ti nisi u Srbiji niti imaš ikakve veze sa Srbijom (pretežno mesto boravka, rada, školovanja, šta god) već kao Nemac (pretpostavljam da imaš regulisan boravak) sa te pozicije je još groteksnije nama ovde objašnjavati o ilegalnosti nekih radnji i postupaka kako je to eto super jer je sitno.

Ja jesam koristio razni softver bez licence i dovijao se tokom 90tih i početkom ovog veka i nije mi bilo svejedno u smislu čistog obraza ali nikako ni tada a kamoli sada ne mogu da opravdavam.
Odavno kupujem licence za ono što mi treba, možda zato nemam "milion" aplikacija na svakom uredjaju a za neke nisam ni čuo da postoje- nisam nasumice isprobavao krekovano ili šta već.

Niko nikoga ne tera da koristi softver ili šta god tudje i još mu smetaju reklame....preskočiti nije teško a nije teško ni nekom nešto platiti za nejgov trud, radu, uslugu, robu...

ps. lični stav opšte važeći za svakoga.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Neko je pomenuo snimanje razgovora na IPhone-u... Da li ta aplikacija daje neki signal/znak sagovorniku da je krenulo snimanje u pozadini (zvučni signal, glasovno upozorenje ili tako nešto)? :)
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Xepoj87 napisao:
ftj napisao:
Xepoj87 napisao:Koliko placate snimanje poziva na iosu?
Koliko YT i YT Music premium?
Ja sam tapatalk onomad kupio i imam trajni vip.

Kada nista ne koristis, onda je ok iOS, a kada koristis dosta programa, onda cena moze biti po nekoliko desetina eura mesecno za sve to.

Ko kaze da umiru krekovani programi, prosto nije upucen.

Fala je bogu pa telefonske pozive obavljam minimalno, boze sacuvaj da moram jos i da ih snimam.

jutub placam nevezano od applea jer ga gledam i na kompu i na tvu i na telefonu. Sad da budzim vanced, dajem im na izvolte moj gugl nalog, pratim kad ce novi patch jutuba da ga ugasi i slicno, zaista mi ne pada na pamet. Nisam rekao da krekovani programi umiru nego da sam dosao do nekog stadijuma u zivotu kad ne koristim krekovane programe, kao sto npr. ne kradem na sitno u maksiju.
E pa upravo se o tome radi, ne koristis nista, a pricas kako je isto.

Snimanje razgovora na Iphone ako se secam, najjeftinije sam nasao da li 6 ili 8e nedeljno.
Na Androidu je to besplatno, bez ikakvog kreka, Cube ACR.
Dakle, laganih 30-50e mesecno za sve aplikacije vise na iOS-u.
Jedno je kada nesto moze da se kupi, ali ja da dozivotno placam i da me koriscenje telefona kosta kao racun za struju...neka hvala.

Tako i ja mogu da kazem da je C63 amg jeftin za voznju, jer sam za godinu dana autom presao 500km, zasto bih se stekao zbog razlike od par hiljada dinara godisnje...

A sto se tice prozivanja za sitne kradje, neka digne ruku svako ko je platio punu cenu svega sto ima na kompjuteru, otisao na Windows stranu i uzeo Windows, pretplatu na Office i ostale stvari koje koristi.

Šta je na iOSu skuplje u odnosu na Android?

Nisam razumeo, zato pitam, ok snimanje razgovora, sem toga?

Youtube Music si naveo, ne znam zbog čega, verovatno zbog mogućnosti krekovane aplikacije, jer cena treba da bude ista?

Ima Muse na iOS, a Spotify i Tidal recimo uglavnom mora da se plati, mada znam da je bila neka mogućnost da se smuti Spotify.

Ranije je slabo ko plaćao nešto, dok sada sve ide u smeru pretplata, zajednica za modovanje(rutovanje) Android telefona izumire, čak i oni koji su to radili(ja) slabo to danas rade.

Više volim Android, uskoro se vraćam, ali sve ovo pišem da ljudi koji nisu probali iOS i iPhone ne shvate da telefon bukvalno ne može da se koristi bez 50e mesečno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori