Grčka
Re: Grčka
Mislim da im te kamere nisu u funkciji bar jedno 80% njih, a tako kazu i grci, to su stare kamere koje rade na film a filma nema , kazu skup je za nabavku i treba neko da obilazi kamere i postavlja te filmove, ima jedna takva kamera od Evzonia ka Solunu kad se ide, tu je ogranicenje 110, grci me preticu a i ostali sa ko zna koliko, ja kao uvek tu pazim ali def nije u funkciji. Kao i sto imaju milion laznih tabli pored puta da kamere snimaju a kamere ne postoje. Takodje u gradovima jos nema kamera, nesto su kao postavili u Atini ali opet neki grci pisu da jos nisu u funkciji i da su to kamere za pracenje saobracaja kao i kod nas sto ima. I po Solunu ima onih malih kamera po raskrsnicama ali samo za pracenje saobracaja.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Mislim da po neka radi, a na izlasku sa Sitonije jedan autobis Gr table je bas upadljivo usporio ispred jedne.
Nisu one bas toliko stare, mislim da su 2017te postavljene, mada 7 godina moze i ne mora da bude staro, zavisi kako se gleda
Nisu one bas toliko stare, mislim da su 2017te postavljene, mada 7 godina moze i ne mora da bude staro, zavisi kako se gleda

One table sa smajlijem postoje i po evropi, sluze samo kao upozorenje.
Ne znam za tu na Sitoniji nisam je video ali sam tamo svakako uvek vozio po ogranicenju, pre svega zbog guzve a i nema potrebe brzati jer svakako i ne moze nesto mnogo brze da se vozi niti se dobije sta na vremenu.
Kao sto rekoh grci pisu po fejsu tj grupama da te kamere ne rade barem u ovim delovima grcke koje sam naveo tj od evzonija do halkidikija i ovamo do larise recimo, neki pak pisu da i te kamere koje rade ne prepoznaju nase tablice vec samo njihove i kao samo tako je mogua naplata kazni preko sistema, u svakom slucaju nisam cuo da je neko imao problem zbog kamera svi koj su se zalili na kazne hvatala ih je policija sa radarima i odmah zaustavljala. Takodje pisu i da do 20kmh prekoracenja ne kaznjavaju ili neka sitna kaza tipa 10-20e
U svakom slucaju ne znam sto bi rizikovali i vozili nesto dosta iznad ogranicenja.
Ne znam za tu na Sitoniji nisam je video ali sam tamo svakako uvek vozio po ogranicenju, pre svega zbog guzve a i nema potrebe brzati jer svakako i ne moze nesto mnogo brze da se vozi niti se dobije sta na vremenu.
Kao sto rekoh grci pisu po fejsu tj grupama da te kamere ne rade barem u ovim delovima grcke koje sam naveo tj od evzonija do halkidikija i ovamo do larise recimo, neki pak pisu da i te kamere koje rade ne prepoznaju nase tablice vec samo njihove i kao samo tako je mogua naplata kazni preko sistema, u svakom slucaju nisam cuo da je neko imao problem zbog kamera svi koj su se zalili na kazne hvatala ih je policija sa radarima i odmah zaustavljala. Takodje pisu i da do 20kmh prekoracenja ne kaznjavaju ili neka sitna kaza tipa 10-20e
U svakom slucaju ne znam sto bi rizikovali i vozili nesto dosta iznad ogranicenja.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Bili smo juce kod prijatelja u posetu, hotel Alexandar The Great. Najveci utisak mi je plaza/more, mnogo lepo tamo
Da je turska usluga a more grcko, gde bi bio kraj…
Sent from my iPhone using Tapatalk

Hotel se zove Tosca beach hotelGrujic napisao:Koji.hotel?

Bili smo već 2018, sobe su renovirane, plaža je lepa peščana, hrana odlična, 3 obroka plus grickalice (voće, kolači, sladoled, pice, peciva do 18:00), piće u baru uključeno od 9-23 baš sve, 10 eur depozit za peškire za plažu, ležaljke na plaži odlične uključene.
Ima dosta naših, makedonaca, ukrajinaca. Ranije su česti bili i Rusi
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Travelland je bio najbolji, nude i drugi dosta skuplje, ranije Mouzenidis.
Super je za malu decu, lepa plaža sa sitnim peskom, ima i neki mali mobilijar
Trenutno iz bara

Super je za malu decu, lepa plaža sa sitnim peskom, ima i neki mali mobilijar
Trenutno iz bara

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Taj Tosca Beach mi je uvek delovao odlično, onlajn. Čak sam planirao da skoknem, ali po prognozama se kvari vreme.
Šteta za Mouzenidis, dok su radili, imali su dobre ponude. Pretraga na sajtu im je bila čudna, ali jednostavna, kada svhatiš logiku
TapaT
Šteta za Mouzenidis, dok su radili, imali su dobre ponude. Pretraga na sajtu im je bila čudna, ali jednostavna, kada svhatiš logiku

TapaT
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Grčka
Ranije uglavnom nije bilo problema, pa su mnogi vozili oslobođeno, ka Atini i ka Jonskom moru recimo.pedja napisao:Kako se kreće opseg "dozvoljenih" brzina na GR autoputevima? Odnosno, da li je iko popio neku kaznu?
TapaT
Ja sam takođe vozio relativno brzo u Solunskoj regiji i Halkidikiju i nisam imao problema sve do 2022. godine, kada me uhvatio radar između Soluna i Halkidikija negde kod Nea Kalikratije, tu često stoje, vozio sam oko 145 kmh, a ograničenje je 90.
Ljubazni su bili, žensko, objasnila mi je situaciju, pitala gde idem i gde sam smešten i zamolila da već sutra platim kaznu koja je bila oko 30e. (Možda i manje)
Verovatno su mi pisali najmanje prekoračenje, tako da su bili maksimalno korektni, a što se tiče ograničenja, rekao bih da nema neke velike tolerancije, računati slično kao kod nas.
Pisali su ljudi da su često na tom autoputu ka Halkidikiju, posle Mudanje, kao i na Kasandri i Sitoniji, znaju da budu na par mesta.
Taštu je prošle godine uhvatio radar negde oko Seresa, put sa dve trake u jednom smeru, ograničenje 80 kmh.
Što se tiče kamera na autoputu, tu sam već ubeđen da je manji problem, ne treba se plašiti.