Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Starije nemaju nitnu pre redizajna, elem voze kod majstora, tako da sam ja oslobodjen posla....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Eskimko
- Pridružio se: 14 Jan 2018, 22:15
- Garaža: Citroën C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
I da ima nitne,razbusi ih a nove dobijes uz novi podizac.
Ma nitne nisu problem nego je generalno glupo resen ceo taj sklop i onaj lim za koji je fiksiran podizac.
NA Puntu odvijes 4 srafa i skines podizac, ovde 3 puta vise posla...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Punto je narodni auto, pravljen da ga možeš i sam održavati. Škode su već fenseraj, moraš u servise...
Nitnama zanitovan tapacirnug vrata? E svašta, prvi put čujem. Dobro da ga nisu još i zalepili, za svaki slučaj...

Nitnama zanitovan tapacirnug vrata? E svašta, prvi put čujem. Dobro da ga nisu još i zalepili, za svaki slučaj...

Nije tapacir nego neki pocinkovani lim iza tapacira na koji se kaci podizac stakla, pogledaj na snimku gore koji sam okacio kako izgleda.
npr. kod golfa 5 je to prostije reseno, skida se spoljna oplata vrata i podizac je na izvolte
takodje zgodna stvar i ako udaris vrata tj samo ostetis spoljni lim mozes da ga zamenis drugim ocas posla.

sa unutrasnje strane jedino imas pristup zvucniku

npr. kod golfa 5 je to prostije reseno, skida se spoljna oplata vrata i podizac je na izvolte

sa unutrasnje strane jedino imas pristup zvucniku

Ima li neko ideju ili je imao slicno iskustvo, fiat 500 1.2 Izbacuje greske fuel cut off unaviable, zuti trougao koji je povezan sa ovim prethodnim sto pise na tabli i svetle lampice za vozacev i suvozacev air bag, auto pali, radi i ide normalno, na elm327 ne prijavljuje nikakve greske, pomenute greske nekad se pogase ali cesce su upaljene, kad se skine klema sa aku i vrati greske nestanu ali se ubrzo vrate.
Kontam da je problem u struji nesto jer ne mogu sve greske da budu povezane, kod fiata kad je los akumulator bude tako problem da prvo te neke greske pali, gasi servo i sl. verovatno ne prodje test napona pri startovanju motora pa izbaci te neke greske, a da htela je i km da blinka po nekad ali retko a sto se opet povezeuj sa slabom strujom citajuci strane forume, kazu da moze i masa da zeza, mozda je i do samog akumulatora jer je auto malo stajao i kad je trebalo da se upali nije mogao pa premoscen, izmerena snaga akumulatora je bila 12,4 posle startovnja sto mu dodje 50% napunjenosti, stavljen aku da se puni pa da vidimo ili da se proba sa drugim akumulatorom, ne znam sta bi jos moglo da bude problem.
Kontam da je problem u struji nesto jer ne mogu sve greske da budu povezane, kod fiata kad je los akumulator bude tako problem da prvo te neke greske pali, gasi servo i sl. verovatno ne prodje test napona pri startovanju motora pa izbaci te neke greske, a da htela je i km da blinka po nekad ali retko a sto se opet povezeuj sa slabom strujom citajuci strane forume, kazu da moze i masa da zeza, mozda je i do samog akumulatora jer je auto malo stajao i kad je trebalo da se upali nije mogao pa premoscen, izmerena snaga akumulatora je bila 12,4 posle startovnja sto mu dodje 50% napunjenosti, stavljen aku da se puni pa da vidimo ili da se proba sa drugim akumulatorom, ne znam sta bi jos moglo da bude problem.
To je glupost neviđena. Skidao sam taj lim na Passatu b5,5. Zašrafljen je i zalepljen za vrata, teško ga je odlepiti, a podizač je na njemu iznutra. Ima samo jedna rupica dole, mora da se spusti staklo i kroz tu rupicu da se izbije osovinica koja spaja staklo i podizač. Ne znam kako bi se ono poskidalo kada bi podizač crkao da ne može da se spusti staklo. Verovatno bi moralo da se lomi.OMP napisao: 13 Sep 2024, 11:10 Nije tapacir nego neki pocinkovani lim iza tapacira na koji se kaci podizac stakla,
- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Jel zna neko kako mogu da uklonim ovu poruku pri startovanju auta preko VCDS. Koju vrednost treba da promenim da bi se ovo sklonilo.
Pre par meseci sam to cackao nesto jer sam hteo da podignem sve vrednosti da me ne bi ova obabestenja smarala svaki put kad upalim auto i sad ne mogu da nadjem sta treba da promenim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pre par meseci sam to cackao nesto jer sam hteo da podignem sve vrednosti da me ne bi ova obabestenja smarala svaki put kad upalim auto i sad ne mogu da nadjem sta treba da promenim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Imas u vcds gore desno opciju SRI reset servisnog intervala.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Danas vozim po kisi i naletim na vecu baru, bilo je vozila iz kontra smera i nisam mogao levo. Prosao sam kroz baru negde u rejonu druge brzine preventivno sam usporio jer znam da ce nesto da ode na PK kais. Cuo se malo jaci zvuk cviljenja, verovatno da je radilica proklizala posto je kais bio mokar. Da li to moze da prouzrokuje neka ostecenja? Kais je i dalje na svom mestu, nije izleteo.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Samo vozi.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
- Pridružio se: 12 Feb 2022, 21:39
Auto bmw e84 2011 xdrive 2.3d. Problem je taj da nedelju dana osetim da ima slab odziv na gas i prijavljuje gresku swirl flap actuator i swirl flap plausibility.Raspitao sam se i kazu mi da to dijagnostikom zatvorim kao i egr i dpf.Zakazem ja to i odem do coveka sto radi a u medjuvremenu mi se cuo neki zvuk onako pri dodavanju gasa upocetku ne nako ali postajao je svaki dan sve jaci u vidu sistanja nekog znaci ne zujanje pistanje vec sistanje.Kad sam otisao do njega kaze on podigni haubu a ispod oko turbine sve crno kao da negde pusta na nekom crevu jer mislim da je ona otisla onda culo bi se pistanje fijukanje i neverujem da bi okolo bilo crnog toliko.Kaze on idi do mehanicara prvo to sredi pa cemo videti dal ce se ta greska izbrisati za klapnice te koju prijavljuje sigurno usled ovog problema oko turba samo jos ne znam tacno sta bi moglo biti?