Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

To su sve navlakuše da pređeš u drugu mrežu. I onda nakon godinu dana taj paket nestane misteriozno i moraš da pređeš na postpaid, gle čuda.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Skoro videh reklamu za mobilni paket.

Neka cifra, recimo 2500 dinara je precrtana i stoji debela crvena pored 2000

Sitnim slovima: prvih 6 meseci plaćate 2000, posle 2500.
--

Inače, od svih usluga, najviše plaćam parking :D

TapaT

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Xepoj87 napisao:Pa ja odmah i rekoh, ako ne koristis nista, onda je jeftino, a valjda je i logicno :)
Dok ne uvedu pretplate na koriscenje telefona.

Meni je recimo avokado neuporedivo jeftiniji od krompira, a i juneci biftek od junecih cevapa :)

Pazi, ako dajes 6.3e trenutno na YT(videcemo kada ce skociti), to je oko 75e godisnje, za 10 godina ti samo povremeno gledanje yt na telefonu koata 750e. A to je 1 od 10 servisa koje mozes placati. Neki su dosta skuplji. 10 godina zvuci mnogo, ali svi mi mnogo duze koristimo pametne telefone i koristicemo ih jos x puta toliko.
I onda dodjes u 60 godina i skontas da si recimo dao detetov stan u BGu na konzumiranje YT, Netflixa i slicno.
A vremenom se stvori okruzenje gde postane i nemoguce izbeci nekoriscenje tih usluga.

Zato i treba razmisliti gde mogu da se ne bace pare, jer koliko god sitne bile, nakupe se.
Jedno je da ti kupis nesto, a drugo da ti neko dozivotno renta i da to platis 100x vise nego da je nesto tvoje.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Jbm li ga šta da napišem, teška priča, iOS sranje. Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Adobe Reader je 13e standard mesecno i 20e pro, plan je samo godisnji. Meni treba jednom u 3 meseca da napravim i editujem par PDF-a, ajde sto je suludo da editovanje jednog pdf-a platim 13e, nego sto i da hocu, ne mogu da platim samo 13e, vec se obavezujem da godinu dana placam po 13e, a cancellation fee je svaki put polovina godisnje pretplate.
@ heroj87 , ja sam kupio Flexi PDF jednokratno se plati i važi trajno licenca. Editovanje, importovanje slika i teksta itd... i sve živo ima što mi je ikada zatrebalo.
Tu negde oko 20tak evra, ne sećam se tačno.
Softver je u originalu na nemačkom ali može da se (besplatno) prebaci na engleski, srpski interfejs nema.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Za pdf koristim foxit i ekstra je.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Gledam ali i ne vidim da postoji Samsung A74,A75 serija. Od ovih običnih Samsunga postoji A55 ,a zatim samo S23/S24 serija.
Jel ima neko taj A55 ,da li valja?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Bilo je nekih bagova, ima na Benchu. Mislim sa GPS, ali bilo je i apdejtova.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

member napisao: 14 Sep 2024, 15:55 Gledam ali i ne vidim da postoji Samsung A74,A75 serija. Od ovih običnih Samsunga postoji A55 ,a zatim samo S23/S24 serija.
I ja već duže vreme vagam šta uzeti i A55 mi je bio u najužem izboru, a onda sam ušao u komentare na Mobilnisvet.com i pokolebao se, mada za svaki ima i dobrih i loših komentara. Ovaj A55 navodno ima neki loš procesor. Ne znam šta bih još gledao u toj ceni i klasi. Xiaomi ima gomilu modela, ne mogu da se snađem, svakom neki detalj fali, a slot za memorijsku fali svakom. Koleginica ima neki Xiaomi iz 13 serije sa kamerom od 200 Mpix navodno ali ja ne verujem da zaista ima toliko jer slike koje sam za probu napravio nisu uopšte jasne kako bi se očekivalo.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Honor 200.....?
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Da li na iPhone-u može da se podesi (i kako) opcija da odredjeni brojevi iz imenika mogu da me pozovu iako je na telefonu isključeno zvono?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ides edit kontakt pa kliknes na ringtone i imas ovu opciju

Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Super, hvala!
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Dare4x4 napisao: 14 Sep 2024, 17:50
member napisao: 14 Sep 2024, 15:55 Gledam ali i ne vidim da postoji Samsung A74,A75 serija. Od ovih običnih Samsunga postoji A55 ,a zatim samo S23/S24 serija.
I ja već duže vreme vagam šta uzeti i A55 mi je bio u najužem izboru, a onda sam ušao u komentare na Mobilnisvet.com i pokolebao se, mada za svaki ima i dobrih i loših komentara. Ovaj A55 navodno ima neki loš procesor. Ne znam šta bih još gledao u toj ceni i klasi. Xiaomi ima gomilu modela, ne mogu da se snađem, svakom neki detalj fali, a slot za memorijsku fali svakom. Koleginica ima neki Xiaomi iz 13 serije sa kamerom od 200 Mpix navodno ali ja ne verujem da zaista ima toliko jer slike koje sam za probu napravio nisu uopšte jasne kako bi se očekivalo.
Ako ne igraš igre i slično uzmi A55 po mogućnosti 12/256 zbog brže memorije.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ma kakve igre :)
Nisam nalazio u ponudi 12/256 već samo 8/256.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Dare4x4 napisao: 14 Sep 2024, 17:50 Koleginica ima neki Xiaomi iz 13 serije sa kamerom od 200 Mpix navodno ali ja ne verujem da zaista ima toliko jer slike koje sam za probu napravio nisu uopšte jasne kako bi se očekivalo.
Proveri ako budeš mogao, da nema plastične zaštite na staklu kamere. Kod mene je bilo, a i video sam Seriju 13 sa tim dodatkom koji je trebao da se ukloni ranije.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori