Motorna ulja
Re: Motorna ulja
Hvala.
Da li su dobre opcije za taj motor:
ENEOS Hyper 5W30 / ENEOS Hyper 5W40?
Oba su ACEA C3, na Technolub sajtu piše da zadovoljavaju dexos2, ali ih nema na GM dexos sajtu u listi.
Da li su dobre opcije za taj motor:
ENEOS Hyper 5W30 / ENEOS Hyper 5W40?
Oba su ACEA C3, na Technolub sajtu piše da zadovoljavaju dexos2, ali ih nema na GM dexos sajtu u listi.
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Sa stanovišta standarda, dobra su. Nemam iskustva sa Eneos uljima. Kao što gore napisah, slobodno izaberi viskozniju gradaciju.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Meni je Eneos Premium Hyper (doduše polusintetika) bio dobar u nissan almeri. Nije bilo potrošnje iako je u 1.8 motor išlo samo 2.7 litara ulja.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Pozdrav avima, ima li neko ovu knjigu ina naziva iz 1976, ako neko ima i ako moze da mi uslika par stranica
Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Zdravo,
Pišem isključivo o svom iskustvu: Castrol ulja jesu vrh ali postoji velika opasnost da se naleti na falsifikat. Aral ulja proizvode se u istoj fabrici - British Petroleum samo za druga tržišta. Sastav i karakteristike su isti (paralelna ulja), potvrdio je to i g-din Steva (motorna ulja blog), cena je niža a mogućnost falsifikata mnogo manja. Prodaju ih KIT komerc i Wint international. Pozz
Pišem isključivo o svom iskustvu: Castrol ulja jesu vrh ali postoji velika opasnost da se naleti na falsifikat. Aral ulja proizvode se u istoj fabrici - British Petroleum samo za druga tržišta. Sastav i karakteristike su isti (paralelna ulja), potvrdio je to i g-din Steva (motorna ulja blog), cena je niža a mogućnost falsifikata mnogo manja. Prodaju ih KIT komerc i Wint international. Pozz
6-7 izmena sam uradio u Ibizi LPG. U pitanju je "Wolf Vitaltech SAE 5W40 PiC3 ". Ne znam za koje godiste Opela treba,ali ovo ima Approval VW 505.01, dakle za sve dizelase kojima je zacrtana ova specifikacija (PD TDI npr), ali ima GM Dexos2-da zadovoljava. Ozbiljna firma,nisu naftasi,vec hemicari. Mi iz branse ih volimo,jer imaju jedan proizvodni pogon za sve, Chemiksem,Belgija. Pa i za nase ove zemlje ovde. (Shell nam npr stize iz Turske...).U istom pogonu se prave i Champion ulja. Wolfa ima u svim Gazelakomerc doo poslovnicama, asortiman im je fantazija. Testing: Prosle godine voznja u julu u Makedoniji na 43°C, izdrzalo je ok. Ove god isto na oko 39-40. Spremam se da uzmem uzorak i odradim analizu pa cemo videti u brojkama. Ali ulje je ok. Koristi se i u Corsi 1.0 Z10XEP I Leonu 1.4t za letnje izmene koji je na oko 380.000km,u nameni za polu-firma svrhe. Nije medju 5,6 majors zverima,ali moze rame uz rame da izadje svima na crtu. Kazem, hemicari, nisu alavi naftasi. Best but, cena/kvalitet,a original 100%.MarjanKG napisao: 20 Avg 2024, 11:54Možeš reći neka zapažanja, što se tiče Wolfa. Intersuje me , jer bi rođak sipao u Opel zafiru 2.0 dti. Da li vredi uzimati to ulje uopšte.OMP napisao:Ja juce kod mene sipah wolf 5w40
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Zna li neko više o firmi/proizvodima Dinara Oil, iz Deča? Vidim npr ovo ulje 5w3, navodno /po deklaraciji/ u Okovu, pokriva niz specifikacija proizvođača auta, pa se pitam je li "legit"? Ne znam cenu, u petak sam odraadio mali servis i zamenu ulja pa me ne zanima neposredno, nego nisam nikad čuo za to. Znam za Nisotec, Galax, FAM, Modriču....
https://www.dinaraoil.com/sr/proizvodi/ ... ae-5w30/75

https://www.dinaraoil.com/sr/proizvodi/ ... ae-5w30/75

Ja ne bih izneo nista lose i dalje od ovoga, osim,
Ako nisu na listi Sail Europe,onda ne bi ni smeli da prilepe ACEA oznake,osim,ako nisu krenuli u kontrolu svojih proizvoda.
Ima ulja sada u Srbiji celoj raznih,skupih,jeftinih,ali od jeftinijih ipak malo treba gledati da je iole krsteno ulje...
https://www.sail-europe.eu/registration ... arketers#n
Ako nisu na listi Sail Europe,onda ne bi ni smeli da prilepe ACEA oznake,osim,ako nisu krenuli u kontrolu svojih proizvoda.
Ima ulja sada u Srbiji celoj raznih,skupih,jeftinih,ali od jeftinijih ipak malo treba gledati da je iole krsteno ulje...
https://www.sail-europe.eu/registration ... arketers#n
Ima li Wolf u ponudi 5w 40 a da ispunjava fiat standard/odobrenje 9.55535-s2?Robby napisao:6-7 izmena sam uradio u Ibizi LPG. U pitanju je "Wolf Vitaltech SAE 5W40 PiC3 ". Ne znam za koje godiste Opela treba,ali ovo ima Approval VW 505.01, dakle za sve dizelase kojima je zacrtana ova specifikacija (PD TDI npr), ali ima GM Dexos2-da zadovoljava. Ozbiljna firma,nisu naftasi,vec hemicari. Mi iz branse ih volimo,jer imaju jedan proizvodni pogon za sve, Chemiksem,Belgija. Pa i za nase ove zemlje ovde. (Shell nam npr stize iz Turske...).U istom pogonu se prave i Champion ulja. Wolfa ima u svim Gazelakomerc doo poslovnicama, asortiman im je fantazija. Testing: Prosle godine voznja u julu u Makedoniji na 43°C, izdrzalo je ok. Ove god isto na oko 39-40. Spremam se da uzmem uzorak i odradim analizu pa cemo videti u brojkama. Ali ulje je ok. Koristi se i u Corsi 1.0 Z10XEP I Leonu 1.4t za letnje izmene koji je na oko 380.000km,u nameni za polu-firma svrhe. Nije medju 5,6 majors zverima,ali moze rame uz rame da izadje svima na crtu. Kazem, hemicari, nisu alavi naftasi. Best but, cena/kvalitet,a original 100%.MarjanKG napisao: 20 Avg 2024, 11:54Možeš reći neka zapažanja, što se tiče Wolfa. Intersuje me , jer bi rođak sipao u Opel zafiru 2.0 dti. Da li vredi uzimati to ulje uopšte.OMP napisao:Ja juce kod mene sipah wolf 5w40
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
U Gazeli ga imaju?
Koja cena za kanticu od 5L?
Koja cena za kanticu od 5L?
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Nasao na prodajadelova.rs
2750 din kantica od 4L
2750 din kantica od 4L
Pozdrav, ima 3,tj. 4 Approvala, a uz to ispunjava i trazeni Fiatov standard. Ulje je tipicno ACEA C3 ulje, MidSaps, pogodno za siroki raspon vozila kojima ovo odgovara. Zata ga Gazela i drzi kao pravog univerzalca. Ja sam u martu mesecu kupio 8lit, Novi Sad, to mi pokrije 1g. Cena za 4lit = 2.960din. Link je od njihovog TDS-a. Sve pohvale za njihove informacije, perfektni su. Sad i kad budemo uskoro koristili vozilo sa trazenim 0W20,samo od njih. Dobro je dobro.
https://www.wolflubes.com/en-us/product ... -approvals
https://www.wolflubes.com/en-us/product ... -approvals
Kad se sad nisam šlogirao, neću nikad. Svratim na Mol da sipam brlju i ujedno dokupim ulje za dolivanje. Ja na policu, kad Mol Dynamic 10w40 -1133 dinara. Da li su oni krsteni. Posle toga svratim kod Kemoimpex i uzmem Elf za 740 dinara.