Pomoc - voznja na strane tablice
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Pomoc - voznja na strane tablice
Planiram da vozim svog Swifta do Srbije sledece nedelje gde bih ostao minimum par meseci. Auto ne moram da registrujem za ostajanje manje od 6 meseci, mogu da vozim na Norveskim tablicama, ali me zanima da li bi mi ovo pravilo problem sa saobracajcima?
Nikada nisam vozio na strane tablice ranije pa nemam pojma, da li vise zaustavljaju, pisu kazne "za nista" itd, ili cu biti tretiran isto kao i svi drugi?
Nikada nisam vozio na strane tablice ranije pa nemam pojma, da li vise zaustavljaju, pisu kazne "za nista" itd, ili cu biti tretiran isto kao i svi drugi?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Pomoc - voznja na strane tablice
Koji status boravka imas?
- Romanticni_Piroman
Dvojno drzavljanstvo
- Romanticni_Piroman
To je ok, znam ta pravila, samo me zanima da li u praksi policija vise zaustavlja strane tablice samo zato sto su strane tablice 

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja pitah za boravak

Naravno, vole i dalje da se ogrebu za pecenjeRomanticni_Piroman napisao:To je ok, znam ta pravila, samo me zanima da li u praksi policija vise zaustavlja strane tablice samo zato sto su strane tablice
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
To nema uticaja, nego status boravka tj adresa gde ti je prebivalište registrovano.
U teoriji ako imaš boravak u zemlji čije tablice vozis ovde mozes bez problema. Da vozis tablice strane zemlje u kojoj nisi rezident možeš ako si odjavio prebivalište u Srbiji, ako ne, ne smeš
U praksi ako imaš strani dokument niko ništa dalje ne pita i ne zaustavljaju češće
U praksi ako imaš strani dokument niko ništa dalje ne pita i ne zaustavljaju češće
Ja se divim kako lik koji živi u ulici stalno vozi auta na strane tablice (američke, austrijske, sada fancuske) i to sve mašine sa po 4000+ kubika, a boravak mu je ovde. I da nema firmu u inostransrvu već je limar i pravi oluke 
Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
znam i ja neke takve, voze na neke fals ili stare papire