Ja koristim i mesecna i dnevna sociva. Imaju prednosti i mane i jedna i druga. Na papiru deluje da je jedina prednost mesecnih cena, ali nije tako, bar u mom slucaju. Realno gde bas dnevna odskacu je skidanje, ali nije ni to nesto drasticno. Skinu se za 5s a mesecna za 45. Stavljanje je minimalno krace kod dnevnih. Dalje, imam utisak da se mesecna lakse stave u oko, malo su deblja pa lakse zadrze oblik da se stave. Dnevna hoce lako da se slepe na prst pa ih onda namestaj ponovo lepo. Mada je to mozda to ovih konkretnih koje ja koristim, nisam ih probao mnogo, mozda 2-3 razlicita modela. Dnevna su sigurno bolja sa higijenske strane i da se ne istrose vremenom pa da hoce da krenu da zuljaju i isusuju oci, ali ni to kod mene nije slucaj, samo vidim da se poneko zali na to. Koliko vidim mesecna imaju i dosta vecu ovu neku vrednost za propustljivost kiseonika, ali i to u praksi nista ne primecujem.
U principu mesecna koristim kao primarna, za svaki dan, a dnevna kad idem negde na vise dana od kuce ili kad ulazim u vodu na plivanje. I opet je cena tu glavni faktor. Dnevna su skuplja na mesecnom nivou, ako se nose svaki dan, 3-4 puta od mesecnih. Previse mi je to za minimalnu prednost u pola minuta pri skidanju
Ja ih kupujem na eoptika iz madjarske od kad sam poceo da ih nosim. I osetno su jeftinija nego bilo gde kod nas. Plus sto za ovih 6-7g koliko ih nosim nisu poskupela za jedan dinar.