Servis - Razno
-
- Pridružio se: 12 Feb 2022, 21:39
Re: Servis - Razno
Hvala na savetu.Na kraju necu skidati DPF jer je majstor koji je cistio rekao da nije bio zaprljan puno odnosno sprzen i da je steta da ga zatvaram odnosno skidam.Turbinu sam odneo u Mitrovicu u turbo servis pa ocekujem da me pozovu kad odrade.Jedino jos da proverim stanje EGR pa da znam na cemu sam.Iskreno ni ja ne bi zatvarao nista od toga vec na vise strana kao zatvori bice ti bolje.Ja sam uvek za fabriku pa makar to bio i radio kasetofon umesto neke no name navigacije.Tako da cekam da mi dodje turbo sa remonta i da kupim senzor diferencijalnog pritiska kao i te dzekove koji su sprzeni od dpf,diferencijalnog pritiska i vakuma koje iskreno ne znam gde da nadjem jer sam zvao par otpada i nemajumilosg napisao: 25 Sep 2024, 11:46Zapušen DPF je samo posledica, a ne uzrok. Znači, nešto drugo nije OK čim je došlo do toga. Klapne nisu skupe da se zamene na većini auta (ja sam radio na Volvou), ne znam zašto ljudi to zatvaraju i gase sve živo...SrdjanNS86 napisao: 24 Sep 2024, 18:28Upravu sam bio.Dpf se zapusio gurao vazduh u turbinu i sve oko nje je istopljeno creva i neki dzekovi od senzora vakuma,diferenc pritiska i dpf samog.E sad sta mi je dalje ciniti dali da dpf skinem u ugasim ga ili da saljem na ciscenje.Turbina se svakako mora uraditi remont i treba da uzmem taj senzor diferencijalnog pritiska jer se istopio kao i ta tri dzeka.Neki savet bi mi dobro dosao sta jos proveriti kada je sad sve to skinuto.SrdjanNS86 napisao: 19 Sep 2024, 13:31 Ja ne verujem da su bas one crkle i da ima toliko cadji oko turbine zbog njih.Sve mislim da je to posledica turbine na kojoj je puklo crevo neko barem ja tako mislim na prvi pogled,jer moje misljenje je da je ona zviznula mislim ma sam ulozak turbine ne bi bilo cadji okolo i drugaciji zvuk bi ispistala
Tako da, ako ga samo očistiš, verovatno ćeš brzo opet imati problem. Ako ga skineš, onda više zagađuješ jer postoji neki problem..![]()
Redovan servis za Yarisa 1,5 ( 125 ) na 45.000 km je 25.434,72 dinara.
Litar ulja dodje 3.043,20 dinara ili 26 evra.
Sreća pa je garancija ograničena samo na 200.000 km ...
Litar ulja dodje 3.043,20 dinara ili 26 evra.
Sreća pa je garancija ograničena samo na 200.000 km ...
3k dinara za litar ulja
a sta jos spada u ovih 25k dinara sem ulja i fitlera posto je ozbiljna deracina

Dobijam osećaj poštovanog korisnika usluga Toyota servisne mreže
Šalim se. Ta cena je sasvim uobičajena. Pa možda i niska.
Sada mi drugar kome sam to poslao kaže da je on za Up! 1,0 MPI jutros dobio ponudu ovl. servisa iz Čačka za redovan servis ( takodje samo ulje + filteri ) od 29.000 dinara. Pri čemu je vozilo van garancije, pa je i ta cena navodno i niža od redovne.

Šalim se. Ta cena je sasvim uobičajena. Pa možda i niska.
Sada mi drugar kome sam to poslao kaže da je on za Up! 1,0 MPI jutros dobio ponudu ovl. servisa iz Čačka za redovan servis ( takodje samo ulje + filteri ) od 29.000 dinara. Pri čemu je vozilo van garancije, pa je i ta cena navodno i niža od redovne.
https://topstopauto.rs/index.php/proizv ... 01n-detail
Jel to ovo ulje?
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Jel to ovo ulje?
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Na okruglo 59 000 km, nadam se da je uradjena zamena ulja i filtera za ulje u Porsche Sever (hteo sam da imam urednu elektronsku istoriju zbog dalje prodaje) i to "zadovoljstvo" je kostalo 31500 din.
Mislim da vise u Porsche vise necu ici, postali su teski dunsteri. Prvo mi se za ponudu i zakazivanje servisa niko nije javljao niti na mail niti na telefon (u jednom momentu sam pokupio sve mail adrese rukovodioca sa sajta i stavio u cc i nista) pa sam 5 put, kada sam pitao na koju foru uopste i rade kada se niko ne javlja ni na mail ni na telefon, dobio ponudu za ulje, filter ulja i dopunu adblue koja iznosi 27k din.
Pri naplati, kaze lik ipak je 31k koleginica pogesno izracunala, ali eto mogu da spustim najnize na 30. Ostavio auto u 8 na zakazani termin, i naglasio da mi treba auto najkasnije do 12.
Na kraju posto mi se opet niko nije javljao na telefon, dosao sam samoinicijativno u pola 1 i obradovao se sa racunom - dopunili su mi i antifriz (koji je bio izmedju min i max inace, nije bila potrebna dopuna) za tricavih 2950 dinara bez pitanja. Nisam imao zivaca da se svadjam, platio, uzeo auto i to je to sto se mene tice od dolazaka tamo.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Mislim da vise u Porsche vise necu ici, postali su teski dunsteri. Prvo mi se za ponudu i zakazivanje servisa niko nije javljao niti na mail niti na telefon (u jednom momentu sam pokupio sve mail adrese rukovodioca sa sajta i stavio u cc i nista) pa sam 5 put, kada sam pitao na koju foru uopste i rade kada se niko ne javlja ni na mail ni na telefon, dobio ponudu za ulje, filter ulja i dopunu adblue koja iznosi 27k din.
Pri naplati, kaze lik ipak je 31k koleginica pogesno izracunala, ali eto mogu da spustim najnize na 30. Ostavio auto u 8 na zakazani termin, i naglasio da mi treba auto najkasnije do 12.
Na kraju posto mi se opet niko nije javljao na telefon, dosao sam samoinicijativno u pola 1 i obradovao se sa racunom - dopunili su mi i antifriz (koji je bio izmedju min i max inace, nije bila potrebna dopuna) za tricavih 2950 dinara bez pitanja. Nisam imao zivaca da se svadjam, platio, uzeo auto i to je to sto se mene tice od dolazaka tamo.
Ovima za Up! treba 1,3 sata da promene ulje i filter 

- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Meni su naplatili 0.9 sati za promenu samo ulja i filtera za ulje.
Ljudi, treba mi za snajkin auto Suzuki splash ručica menjača. Od kojih modela sve paše. Benzinac 5 brzina.
u principu mnoge aftermarket mogu da se stave ali ako hoces bas originalnu onda od agile i swifta te generacije.
Bitno je da se uklopi i da radi posao. Meni na Clio kad je pukla ručica, jedva sam našao, jer prodavac nije znao da Megan 2 i Clio 3 imaju slične ili maltene iste delove. Ponudio mi prvo od Lagune, ali slučajno video ručicu Megana i primetim da su iste i tako i ispade na kraju.
Zdravo. Zanima me ako je neko imao problem da ne menjam napamet. Audi A4 all road 2017 2.0 190 7 brzina stronic quattro kada se pali zatrese se. Posle nema vibracija ni tokom vožnje ni kad se gasi.
Hvala.
Hvala.