Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Doslo vreme za kupovinu zimskih guma za passata.
Fabricka dimenzija ja 235/45/17.
Razmisljam se da uzmem 225/45/17, dosta su jeftinije nego fabricke. Sta mislite?
Fabricka dimenzija ja 235/45/17.
Razmisljam se da uzmem 225/45/17, dosta su jeftinije nego fabricke. Sta mislite?
Сад му није ништа...
To je 1 posto razlike, preporucena tolerancija je 3 posto. Ja bih isao na te jeftinije. Mozda ce ipak biti malo tvrdje, ali nece mu nista faliti....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Znam neke ljude koji voze 225/45/17, tako da moze sigurno fizicki.
Citao sam komentare za tvrdocu, ali verujem da ne moze biti toliko drasticna razlika.
Razlika u ceni nije 1000 din po gumi, vec osetno vise.
Citao sam komentare za tvrdocu, ali verujem da ne moze biti toliko drasticna razlika.
Razlika u ceni nije 1000 din po gumi, vec osetno vise.
Сад му није ништа...
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Bolje stavi 225 50 17.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
@dag81 To sam hteo da uradim prosle godine.
Kupio gume u kemoimpexu, otisao kod vulkanizera i ubedio me da ce da kaci napred.
Ima li neko iskustva sa konkretnim autom?
I ta guma bi mi odgovarala.
Kupio gume u kemoimpexu, otisao kod vulkanizera i ubedio me da ce da kaci napred.
Ima li neko iskustva sa konkretnim autom?
I ta guma bi mi odgovarala.
Сад му није ништа...
Tu ti je 2.4 posto razlika, znaci veca nego kod tvoje prvobitne ideje, ali i dalje u toleranciji, te ce ti biti mekse od sadasnjih, ako ti to znaci.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Nece kaci. 225/45R17 izgledaju bas malo na Passatu.
235_45 mu najbolje stoji, ali razumem sto je neces, bas je preskupa ako se ide na neki premium brend.
Rekao bih ti stavi 215/50R17, ali ako je felna 7.5 sirine malo ce biti rasirena.
235_45 mu najbolje stoji, ali razumem sto je neces, bas je preskupa ako se ide na neki premium brend.
Rekao bih ti stavi 215/50R17, ali ako je felna 7.5 sirine malo ce biti rasirena.
Odlično, nisu ih upropastili dakle najverovatnije, ali ovo je preliminarni deo testa - samo dve discipline, i bez komentara, i bez reči o ponašanju na suvom (gde je LM005 briljantan). Bukvalno ovih dana treba da objave ceo. Sačekaj koji dan.lmilan02 napisao: 04 Okt 2024, 11:35 Po ovom testu su Bridgestone Blizzak 6 najbolje po kisi a malkice iza prvog po snegu: https://tiresvote.com/articles/auto-bil ... ualifying/.
95% kupujem te za par dana.
Jedino me odbija sto nema tezinski indeks koji mi odgovara nego veci pa jos XL.
Usput, slučajno, kada porediš u skoro istoj dimenziji (205/55 R16 i 225/60 R16) i sa istom gumom (Firestone Winterhawk 4 i BFGoodrich gForce Winter 2, blizanac Kleber Krisalp HP3), ista ekipa (Auto Bild), možda LM005 bolje koči na vlažnom: imao je prednost od 1,4/3,5/3,5 m, a Blizzak 6 ima 0,9/2,9/3,2 m; sa druge strane u odnosu na Dunlop Winter Sport 5 je stari napravio manju razliku... Još nije sigurno da je noviji i bolji.
https://www.tyrereviews.com/Article/202 ... g-Test.htm
https://www.tyrereviews.com/Article/202 ... w-Test.htm
Kako bre 1%, nešto nisi sračunao dobro.Bax napisao: 04 Okt 2024, 13:50 To je 1 posto razlike, preporucena tolerancija je 3 posto. Ja bih isao na te jeftinije. Mozda ce ipak biti malo tvrdje, ali nece mu nista faliti....
Imaju kalkulatori online, unesi, mozda sam se u presao...
Procenat je za precnik ili obim tocka, svejedno.
1.2 posto je manji kod alternative.
Procenat je za precnik ili obim tocka, svejedno.
1.2 posto je manji kod alternative.
Istina, nije precizirano čega 1%.
Uvek obim.
-
- Pridružio se: 24 Jul 2020, 07:41
Pozdrav ljudi,
koje gume preporucujete za zimu (skoda oktavija 205, 55, R16). Posto kod nas odavno nema snega pretpostavljam da mi treba nesto za mokar kolovoz. Uglavnom za gradsku voznju i povremenu voznju autoputem (1,2 mesecno) za Beograd - Kraljevo - Beograd.
Srdacan pozdrav.
koje gume preporucujete za zimu (skoda oktavija 205, 55, R16). Posto kod nas odavno nema snega pretpostavljam da mi treba nesto za mokar kolovoz. Uglavnom za gradsku voznju i povremenu voznju autoputem (1,2 mesecno) za Beograd - Kraljevo - Beograd.
Srdacan pozdrav.
Zavisi od budgeta, inace uzmes bilo sta od premiuma i to je to. Bas u toj dimenziji je bio test ove godine pa mozes malo pogledati.
Ponavljam preporuku za Bridgestone Blizzak LM005, baš za te uslove. I stariji Continental WinterContact TS860 je lepo prolazio u tom smislu u člancima, no njih nisam probao. Dimenzija je česta, puno testova je rađeno za nju, a za koji dan izlazi još jedan celokupan.