Dobro veče
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Dobro veče
Čitanje ovoga je čisto gubljenje vremena.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Kakav je bolid ovaj Piroški.
Meni je trebalo šest sati da smognem snage da pročitam, i tekst i komentare 

- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
The fuq did I just read..? 
Lepo su ljudi napisali da je gubljenje vremena, ali ne, moram ja da ipak pogledam, jbla me radoznalost...
No, glavni utisak je ogromna bahatost Piroškog u komunikaciji sa "komentatorima". Sve i da je apsolutno SVE u pravu, a oni nisu, pa i pored njihovih pokušaja peckanja i nagađanja otkud takav tekst - ipak nije smeo, kao novinar, tako da se ponaša. Budalo, idiote, čkicapi?? Nemam komentara.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Lepo su ljudi napisali da je gubljenje vremena, ali ne, moram ja da ipak pogledam, jbla me radoznalost...
No, glavni utisak je ogromna bahatost Piroškog u komunikaciji sa "komentatorima". Sve i da je apsolutno SVE u pravu, a oni nisu, pa i pored njihovih pokušaja peckanja i nagađanja otkud takav tekst - ipak nije smeo, kao novinar, tako da se ponaša. Budalo, idiote, čkicapi?? Nemam komentara.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Astra >> Lambo
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Piroški se izgleda družio sa Kidijem
Ovo ni ne nameravam citati. Glavni argument zasto qq ne valja, kada ga je “testirao”, bejase kako da valja bilo bi ga na ulicama.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Treba da upalim drugi auto preko kablova, vidim po netu da se vodi polemika oko redosleda kacenja kablova, pa da ovde priupitam za ispravan postupak.
Svojim autom (citroen ds5 2.0hdi, nemam start-stop) palim drugi (citroen c3 pluriel 1.4 benzin), da li je ovo ispravan redosled:
- da li moj auto (donor) treba biti prethodno upaljen ili ugasen?
- na + klemnu drugog auta zakacim crveni kabel
- na + klemnu mog auta zakacim crveni kabel
- na - klemnu mog auta zakacim crni kabel
- na sasiju (masu) drugog auta zakacim crni kabel
- Uaplim svoj auto (ako prethodno treba da bude ugasen) i sacekam koji min da se prazan akumulator drugog auta "napuni"
- zaverglam auto koji je prazan (ima li potrebe da ja drzim moj auto u obrtajima dok drugi vergla?)
Skidanje kablova (dok oba auta rade?):
- skine se crni kabel sa mase drugog auta
- skine se crni kabel sa - klemne mog auta
- skine se crveni kabel sa + klemne drugog auta
- skine se crveni kabel sa + klemne mog auta
Treba i kablove da kupim, vidim ima nekih za 2500din 1500 ampera, hoce to raditi posao ili i kod njih treba obratiti paznju na nesto?
Svojim autom (citroen ds5 2.0hdi, nemam start-stop) palim drugi (citroen c3 pluriel 1.4 benzin), da li je ovo ispravan redosled:
- da li moj auto (donor) treba biti prethodno upaljen ili ugasen?
- na + klemnu drugog auta zakacim crveni kabel
- na + klemnu mog auta zakacim crveni kabel
- na - klemnu mog auta zakacim crni kabel
- na sasiju (masu) drugog auta zakacim crni kabel
- Uaplim svoj auto (ako prethodno treba da bude ugasen) i sacekam koji min da se prazan akumulator drugog auta "napuni"
- zaverglam auto koji je prazan (ima li potrebe da ja drzim moj auto u obrtajima dok drugi vergla?)
Skidanje kablova (dok oba auta rade?):
- skine se crni kabel sa mase drugog auta
- skine se crni kabel sa - klemne mog auta
- skine se crveni kabel sa + klemne drugog auta
- skine se crveni kabel sa + klemne mog auta
Treba i kablove da kupim, vidim ima nekih za 2500din 1500 ampera, hoce to raditi posao ili i kod njih treba obratiti paznju na nesto?
Koliko sam cuo, nije najpametnije da ti radi auto tom prilikom, navodno zbog kompjutera. Povezivanje minusa moze i preko minusa, ako je dostupan, kod nekih, kao citroena, nije, vec imaju poseban sraf na sasiji i to je naznaceno u uputstvima. Generalno, pogledao bih uoutstvo proizvodjaca prvo.
P.S.
Nisam se udubljivao u tematiku, ali mislim da ti ne punis akumulator, predugo bi to trajalo, vec omogucujes da se kola pokrenu, pa dalje preuzima alternator, koji pravi struju, pod uslovom da je ispravan.
Ovde su uputsva za citroen, odaberes jezik i model
https://service.citroen.com/ACddb/index.html
Ovo je neki ds5, ne znam da li je tvoj
P.p.s
S obzirom da su oba citrusi, tu ti ide masa na masu, nemas pristup minusu zbog elektronike na akumulatoru.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
P.S.
Nisam se udubljivao u tematiku, ali mislim da ti ne punis akumulator, predugo bi to trajalo, vec omogucujes da se kola pokrenu, pa dalje preuzima alternator, koji pravi struju, pod uslovom da je ispravan.
Ovde su uputsva za citroen, odaberes jezik i model
Ovo je neki ds5, ne znam da li je tvoj
P.p.s
S obzirom da su oba citrusi, tu ti ide masa na masu, nemas pristup minusu zbog elektronike na akumulatoru.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Mislim da se akumulator ipak malo dopuni, ili se u najmanju ruku malo zagreje što ga koliko toliko vrati u život. Dešavalo mi se da jadno vergla odmah posle povezivanja kablova, ali posle minut uspe da ga upali. Verovatno su i lošiji kablovi koji ne mogu da propuste dovoljno struje za paljenje auta, ali zajedno sa malo oporavljenim akumulatorom već mogu.
Isto preferiram da držim malo gas na autu koji daje struju, tj, u praksi se pokazalo da to nekad pomogne.
Isto preferiram da držim malo gas na autu koji daje struju, tj, u praksi se pokazalo da to nekad pomogne.
Srecom nisam imao takav slucaj, ali sam cuo na vise mesta da su noviji automobiki osetljiviji na fluktuacije napona, sto je u neku ruku i logicno, imas dva potrosaca na jedan izvor, odjednom i drugi alternator pocinje da daje struju. Ne bih rizikovao, pridrzavao bih se uputstva.
Cini mi se da je skoro na drugom forumu neko pricao da mu se zeznuo auto nakon sto je palio drugi preko kabla.
Cini mi se da je skoro na drugom forumu neko pricao da mu se zeznuo auto nakon sto je palio drugi preko kabla.
Tako kako si opisao redosled korak po korak je baš tačna procedura.
Ne zavisi od auta, uvek se tako radi.
1500A je neka prevara, skupi debeli i kvalitetni kablovi mogu. 250 do 300 A radne struje da podnesu.
Ja bih zaobišao te što si našao sa takvim opisom.
Gledaj na štipaljke koje su najvažnije i koje su obično problem.
Spoj kabla i štipaljke.
Ne zavisi od auta, uvek se tako radi.
1500A je neka prevara, skupi debeli i kvalitetni kablovi mogu. 250 do 300 A radne struje da podnesu.
Ja bih zaobišao te što si našao sa takvim opisom.
Gledaj na štipaljke koje su najvažnije i koje su obično problem.
Spoj kabla i štipaljke.
Imaš u uputstvu šta treba da radiš, i gde da kačiš minus klemu. Ne bi pisalo u uputstvu da je nešto što ne sme da se radi.
Optimalno je da ne žuriš i da napuniš malo prazan akumulator uz pomoć drugog automobila dok mu radi motor. Ako baš imaš vremena raskačiš sve i startuješ, ali ja sam uvek startovao sa povezanim donor autom dok mu motor radi i ovaj drugi bi kresnuo ko mina.
Sve ovo važi ako je sigurno do akumulatora, a nije neki drugi problem.
Optimalno je da ne žuriš i da napuniš malo prazan akumulator uz pomoć drugog automobila dok mu radi motor. Ako baš imaš vremena raskačiš sve i startuješ, ali ja sam uvek startovao sa povezanim donor autom dok mu motor radi i ovaj drugi bi kresnuo ko mina.
Sve ovo važi ako je sigurno do akumulatora, a nije neki drugi problem.
Jel po regionalnim putevima po Madjarskoj treba vinjeta?
Sent from my 2211133G using Tapatalk
Sent from my 2211133G using Tapatalk
Imas mape, za koje puteve ne treba.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.