Nissan Juke polovnjak - utisci

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
STrider90
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2017, 17:08

Re: Nissan Juke polovnjak - utisci

Post od STrider90 »

Imaš na jednom drugom domaćem forumu iskustva sa njim - ukratko je auto sranje i taj dizajn mu je jedina "svetla" tačka.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Nasmejala me tema jer upravo juce krenula ova moja da me "jase" kako joj se bas svidja Juke i da ga zamenimo za Alfu kada se vratimo posto se javio neki kupac.

Auto po meni zanimljiv koliko sam uspeo da vidim ali mi deluje kao neka nesrazmerna sklopocija. Unutra mi je bas bezveze...
Korisnikov avatar
chunga lunga
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2017, 01:22

Post od chunga lunga »

Pozdrav, usled neplaniranog gubitka zenomobila zbog udesa, pojavila se potreba za nabavkom alternativnog resenja. Kakvo je misljenje forumasa o Nissan-u Juke prve generacije, kakva su iskustva i preporuke. Na koju motorizaciju ici, 1.5 dci, 1.6 ili 1.6/1.2 turbo. Verujem da je 1.5 dci vec poznati i provereni motor iz Renault-a, dok o turbo benzincima nisam uspeo da pronadjem puno informacija. Na sta, pored uobicajenih stvari, obratiti paznju prilikom kupovine?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

1.2 turbo proveriti koja je serija/godište, može da se izgugla koji su za izbegavanje. Kod mene u okruženju 3 od 3 imala ozbiljne probleme.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Drugar ima 1.6 atmo. Po recima njegovog majstora, najbolji motor za juke. I stvarno, sem malo vece potrosnje nista vanredno nije imao za 4 godine kolko je kod njega.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Najbolji je 1.6 ali turbo

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Mislim da su retki na oglasima. Kao nov je bio skup sa tim motorom.

Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

1.6 turbo je ogroman potrosac, vozio sam svojevremeno kratko tu verziju sa automatskim menjacem i nije mi bilo dobro, a performanse spram toga skromne. Osetno je bio bolji takav manuelac. 1.6 atmosferac je bukvalno puz, ima manje od deklarisanih 117 KS, mada to verovatno nije presudno s obzirom da se auto kupuje za gospodju.
I da, uvek su me nervirale one ogromne rupe u donjem delu prednjeg branika koje su na izvol'te ostavljale hladnjak izlozen rizli i kamencicima sa puta.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nekadašnji kolega je imao 1.6atmo, stalno je kukao na potrošnju.

TapaT

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Pa da, taj motor trosi a ne ide. Sa druge strane prilicno pouzdan.

Korisnikov avatar
chunga lunga
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2017, 01:22

Post od chunga lunga »

Hvala ljudi :doubleup: ! 1.6 turbo sa manuelnim menjacem mi je prvi na listi zelja, posto cu auto cesto voziti i ja. Sa druge strane, ne znam koliko je pametno kupovati turbo benzinca starog 10+ godina, koji je sigurno presao ne bas mali broj kilometara. BTW, pominjali ste visoku potrosnju kod benzinskih motora, pa me zanima sta mogu da ocekujem po pitanju potrosnje u gradskim uslovima (90% voznje je po BG-u) i na autoputu?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Uzmi 1.5 dci i mani se benzinca. Taj 1.6 turbo sigurno nije mažen i pažen.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Boky89
Reactions:
Pridružio se: 22 Apr 2020, 23:14

Post od Boky89 »

Nisam odavno bio na forumu, naleteh slucajno na ovu temu. 🤣
chunga lunga napisao: 29 Sep 2024, 22:01 Hvala ljudi :doubleup: ! 1.6 turbo sa manuelnim menjacem mi je prvi na listi zelja, posto cu auto cesto voziti i ja. Sa druge strane, ne znam koliko je pametno kupovati turbo benzinca starog 10+ godina, koji je sigurno presao ne bas mali broj kilometara. BTW, pominjali ste visoku potrosnju kod benzinskih motora, pa me zanima sta mogu da ocekujem po pitanju potrosnje u gradskim uslovima (90% voznje je po BG-u) i na autoputu?
Evo da podelim moje mišljenje o Juku jer sam vlasnik istog nekih 9 meseci. Sto se tice dizajna, izgleda tu ne bih raspravljao, svako ima svoj ukus, ali definitivno ili ti se svidja ili ne, meni u obicnim verzijama nije nesto zapao za oko dok nisam video i probao Nismo Rs verziju i na kraju se odlučio da ga uzmem. Uglavnom najsigurnija kupovina ti je 1.6atmo.Kao sto su ti rekli jeste trom malo i da trosi vise ali prost i pouzdan motor,sa manuelnim menjačem obavezno, cvt zna da rikne... 1.5dci se otprilike zna kakav je, mala potrošnja, lakse se vozi itd, ima svoje prednosti. 1.6t verzija je dobar izbor ako nadjes dobar primerak koji je odrzavan, ali ako ce se voziti 90% po Bg mislim da je sulud izbor, veca potrosnja i nemas gde ni da iskoristis tu snagu. Kako god, manuelca bih ti pre preporucio nego cvt i 4x4 pogon ako nemaš potrebu da silaziš sa asfalta. Jos jedna razlika izmedju manuelaca i cvt verzija je u vesanju na zadnjoj osovini, manuelci imaju torzionu osovinu dok cvt 4x4 imaju multilink. Potrosnja u mom slučaju, po gradu je oko 10l,otvoren put magistrala zna biti ispod 6l, autoput od 7 do 7.5l na 130km/h. Prosek na nekih 4000km mi je 8l trenutno sa manuelnim menjačem 6 brzina, cvt može biti samo veća potrosnja.

Neke mane koje meni smetaju su manjak mesta za zadnjoj klupi, generalno kabina je skučena, tome doprinose nekako i mali prozori pa deluje klaustofobicno🤣 nema naslon za ruku pozadi, tvrda plastika na tapacirima.

Uglavnom ne mogu mnogo da poredim voznju u obicnom juku i nismo rs verziji, razlikuju se dosta, ali eto neka iskustva za koja znam iz prve ruke jer mi drugar ima nissanov servis.
Boky89
Reactions:
Pridružio se: 22 Apr 2020, 23:14

Post od Boky89 »

grujicd napisao: 27 Sep 2024, 20:57 1.2 turbo proveriti koja je serija/godište, može da se izgugla koji su za izbegavanje. Kod mene u okruženju 3 od 3 imala ozbiljne probleme.
Taj motor je definitivno za izbegavanje 1.2tce oznake H5FT. Industijska greska Renoa, mnogi prolupaju pre 100000km,vec na 30,40k lanac se istegne, imaju veliku potrosnju ulja, retko koji se pogodi da je dobar. Šteta sto je nije pouzdan jer se lepo vrti iz nižig obrtaja, ne troši mnogo goriva.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Juke je jedini moderan auto kome se vidi hauba iz kabine, kao kod zastave. Gepek je kriminalno mali za takav auto.

Odgovori