Slatkiši & čokolade & kremići :)
Re: Slatkiši & čokolade & kremići :)
Ja se ne secam tih nekih ukusa tipa euro krem i sl. slatkisa da bih mogao nesto precizno da ih uporedim sa danasnjim, sve mi je to slicno ne mogu sad da kazem da se danas ukus drasticno razlikuje.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ni ja ne bi mogao tako ukuse da uporedim.
E, al se sećam nečega iz devedesetih, mogli smo ga mešati s mlekom kao Nesquick recimo, ali u raznim nekim ukusima, tipa banana... To mi je bilo baš dobro!
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
E, al se sećam nečega iz devedesetih, mogli smo ga mešati s mlekom kao Nesquick recimo, ali u raznim nekim ukusima, tipa banana... To mi je bilo baš dobro!

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ma teško je to razlikovati kad godinama jedeš nešto drugo. Da postoji da se proba ukus iz 80-tih i da porediš sa ovim danas pitanje je šta bi ti se više dopalo.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Gazu napisao: 17 Okt 2024, 08:29
Ja sam '89-o, i baš sam primetio to kako se momci '85-o sećaju tako nekih stvari. Poput onoga da jedno vreme nije ni bilo Kinder jajeta kod nas. Ja se samo sećam da su mi od nekog doba kupovali Kinder jaja (posle sankcija), i kako sam tad imao neke igrače iz Kinder jaja iz doba kojeg se nisam ni sećao.
Ja se Kinder jaja sećam da je bilo kod nas još krajem osamdesetih da se kupe. Ni tada, kao ni danas ne volim ukus te čokoladice.

Ja sam voleo kinder kao dete a danas onako ... secam se jedne godine, recimo kraj 80ih pocetak 90ih, kumovi mi za rodjendan doneli celu onu kartonsku kutiju kinder jaja ne znam koliko je tu komada stajalo ali mnogo je bilo tipa 3-4 reda sa po 20 komada, ono pakovanje kao sad sto se nalazi u rafovima u prodavnicama, naravno pootvarao sam ih prvo sve zbog igrackica a posle lagano jeo 

Poslednja izmena od OMP u 17 Okt 2024, 11:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Sve te mlecne stvari cista secercina, to je bas problem. A kao stariji se to bas oseti.
Inače, igračkice iz Kinder-jaja '80-ih / početka '90-ih su bile mnogo bolje nego ove danas. Npr. mala "kamera" sa sve sočivom i ručicom, kroz koju kad prineseš oku možeš videti "crtani film" (okretanjem ručice). Pa onda, automobilčići i razna druga vozila koja su imala zamajac da se mogu "zaleteti". Generalno, bile su to kompleksnije igračke koje su zahtevale nekoliko koraka za sklapanje. Ovo danas su sve neke jednodelne figurice.
Pa onda npr. igračke uz PEZ bombone... "glava" je bila kabina kamiona, a "telo" (onaj deo gde su bombone) je taman izigravalo poluprikolicu. Ne sećam se, sigurno je bilo i nekih varijanti za devojčice, ali za dečake su kamioni bili vrh.
Pa onda npr. igračke uz PEZ bombone... "glava" je bila kabina kamiona, a "telo" (onaj deo gde su bombone) je taman izigravalo poluprikolicu. Ne sećam se, sigurno je bilo i nekih varijanti za devojčice, ali za dečake su kamioni bili vrh.

Ђенерал Јанковић
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Jednodelne figurice uz koje dobiješ QR kod pa ih povezuješ sa nekim aplikacijama i igricama na telefonu itd. Dovoljno da moje dete od 3 i po godine to ne interesuje, pojede čokoladu, a figuricu bacimo za dva-tri dana.
Tih kompleksnijih igračaka se ni ja ne sećam, prva asocijacija na igračke iz Kinder jajeta su mi upravo ove:

Lm, što se tiče promene ukusa za Euro krem ne treba trošiti reči.
A druga stvar gde se vidno promenio ukus je Kinder čokolada. I to tek shvatiš kad probaš ovu iz Nemačke. A takva je bila i u Srbiji devedesetih, ali su je sjebali posle. Ta srpska je postala bezukusna i uplastičena nekako.
Tih kompleksnijih igračaka se ni ja ne sećam, prva asocijacija na igračke iz Kinder jajeta su mi upravo ove:

Lm, što se tiče promene ukusa za Euro krem ne treba trošiti reči.
A druga stvar gde se vidno promenio ukus je Kinder čokolada. I to tek shvatiš kad probaš ovu iz Nemačke. A takva je bila i u Srbiji devedesetih, ali su je sjebali posle. Ta srpska je postala bezukusna i uplastičena nekako.
Figurice su jeftinije za proizvodnju - pretpostavljam, prilično sam siguran - a i generacije mlađe od recimo 1995. su se sve češće razočaravale kada NE DOBIJU figuricu. Tako da je to nekakav njihov vin-vin.snork napisao: 17 Okt 2024, 23:18 Inače, igračkice iz Kinder-jaja '80-ih / početka '90-ih su bile mnogo bolje nego ove danas. Npr. mala "kamera" sa sve sočivom i ručicom, kroz koju kad prineseš oku možeš videti "crtani film" (okretanjem ručice). Pa onda, automobilčići i razna druga vozila koja su imala zamajac da se mogu "zaleteti". Generalno, bile su to kompleksnije igračke koje su zahtevale nekoliko koraka za sklapanje. Ovo danas su sve neke jednodelne figurice.
Pa onda npr. igračke uz PEZ bombone... "glava" je bila kabina kamiona, a "telo" (onaj deo gde su bombone) je taman izigravalo poluprikolicu. Ne sećam se, sigurno je bilo i nekih varijanti za devojčice, ali za dečake su kamioni bili vrh.![]()

Ja sam voleo komplikovane, kao i cela moja generacija, ali se sećam kako su stariji imali i još mrvicu složenije igračkice iz kinder-jaja.
Ma da bre, 80tih bili aviončići, spejs šatl malecki iz bar desetak delova, itd. Ja sam imao srebrni mali klipni hidroavion, baš ga se dobro sećam, ali teško je to bilo za igranje, sitno i osetljivo. Ubrzo su prešli na debilarije koje su tu i dan danas.
Bilo je prica i da je bilo tuzbi da deca mogu da se uguse, pa je mozda zbog toga. Da su one stare igrackice, ja bih kupovao i sad.
Kinder-jaje je inače inspirisano - mislim argentinskim - čokoladicama koje su dolazile u kutiji gde je jedna polovina bila ostavljena za igračku na sklapanje. Čitao sam davno o njima i video slike, ali sada ništa ne mogu da izguglam.
Što se tužbi tiče, kinder-jaje je zabranjeno u SAD jer jestivi deo sadrži unutar sebe igračku (na neki način) koja je nejestiva.
Inače, da, stare igračkice su i za današnje pojmove bile zabavne i fine.
Što se tužbi tiče, kinder-jaje je zabranjeno u SAD jer jestivi deo sadrži unutar sebe igračku (na neki način) koja je nejestiva.
Inače, da, stare igračkice su i za današnje pojmove bile zabavne i fine.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja se bas secam tih starih figurica, i da su kolekcionarski bili jako cenjeni. Bas su bile dobro izradjene, onako teske za tu velicinu, mislim da su bili strumfovi, neki nilski konji itd...
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Pink Panter je isto bio i njega sam najviše voleo od figurica...
Strumfovi
Nisi konji su bili iz jednog dela.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Nisi konji su bili iz jednog dela.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk