Kakvu sam situaciju imao večeras...
Krenuo ja nešto gore do Popovice i na Bulevaru Oslobođenja negde posle Futoške pijace spazim Kadjara zlatne boje i RU tablica (stariji model, prije restajla) ispred mene u srednjoj traci - potpuno neosvetljen pozadi (nema šanse sada da mi promakne ijedan Kadjar u krugu 200m oko mene

).
Odmah mi je bilo jasno šta se dešava - vozi samo sa dnevnim svetlima. Vozeći levom trakom stignem tog Kadjara, spustim suvozačev prozor (vidim tada da neko "pusto" žensko vozi

), svirnem par puta - ma kakvi, ta gleda samo pravo, još i nešto žvače/jede.
Rekoh sebi - na sledećem semaforu ću joj valjda skrenuti pažnju - kad hoću đavola, zeleno svetlo, otvoren semafor... Srećom onaj kod NIS-a je bio zatvoren, no u desnoj/njenoj traci je stajao već jedan auto i čekao a ispred mene nikog. Namerno zato stanem daleko od linije, da ženska tako dođe do mojih prozora... Hoćeš opet đavola, stade ona tako da sam je mogao videti samo kroz moj zadnji levi prozor.

A u rikverc da se vratim malo - ne mogu, stao već jedan auto iza mene.

Spustim zato taj zadnji prozor, svirnem opet par puta - ma kakvi, ne konta ona i dalje ništa oko sebe, kako tek onda da spazi mene dijagonalno kroz otvoren zadnji prozor i ceo auto, po mraku (tj. pod bulevarskim osvetljenjem)....
Ništa, ko je j... vozim dalje...

Odem ja daleko ispred nje i gore na mostu i u tunelu je gledam u retrovizorima - biju ona dnevna svetla na Kadjaru kao nenormalna, jača su nego kratka kod automobila levo i desno od nje...

Možda zato kukavica nije ni skontala da su svetla ugašena. Nekoliko auta joj je i blicalo - ništa. Što je najsmešnije, ja sam taj auto (zlatni Kadjar) već video ranije, isto tako bez svetala, i to pre jedno par meseci, na istom parčetu puta, u skoro isto vreme - da li je moguće da ta nesrećnica vozi tako već mesecima? I još tako ide noću kući do Rume...
Dok smo se vozili kroz tunel - sine mi ideja. Umesto da skrenem desno za Kamenicu kao što obično radim, produžim i ja pravo - vidim naravno da i ona ide za mnom (definitivno vozi za Rumu)... Na kraju onog parčeta "autoputa" skrenem i ja desno kao da ću za Rumu i na uključenju na glavni pravac od Petrovaradina prema Rumi stanem na tom uključenju (lepo tamo ima i obrnuti trougao) kao da ću da propustim neki auto pre nego što se uključim, stane i ona iza mene (dakle sve potpuno bezbedno), vidim da iza nas nema nikog pa upalim sva četiri migavca i izletim brzo iz auta prema njoj, usput joj davajući rukom signal da spusti prozor... Sva iznenađena i zabezeknuta to je i uradila i ja joj samo prozborih: "Gospođo, upalite svetla, potpuno ste neosvetljeni".
- "Jaoooooj" (uplaši se žena bogami dobro

, bilo mi je žao), "Gde, šta..."" gleda oko volana...
- "Evo ovde" - gurnem ruku unutra kroz prozor i okrenem joj onu "obrtaljku" na levoj polugi volana na "auto" položaj. U tom stiže jedan auto iza nje pa sam se u deliću sekunde posle toga samo okrenuo (bez ikakve dodatne priče), vratio brzo u svoj auto i nastavio vožnju prema Paragovu. Gledam je opet u retrovizoru kako vozi ponovo za mnom i... ne radi joj desno kratko svetlo (ima LED dnevna ali sve ostalo su obične sijalice)... Eeee, ženo luda....
Popnem se na Popovicu preko Paragova, obavim gore u kući šta sam imao i... Đavo mi nije dao mira, morao sam probati može li se zaista voziti noću samo sa tim dnevnim, pošto su stvarno jaka.

Pogasim sve, upalim samo dnevna (mrkli mrak, ulica mi nema ulično osvetljenje) - ma može đavola, sve ispred samog auta osvetljeno zaista dobro ali 10-20 metara dalje - ni tračka svetlosti. Kako li je ona vozila tako preko Iriškog venca, stvarno mi nije jasno...
Eto, odužih, ali morao sam vam ovo opisati.