Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Problem je što ako staviš taj telefon u masku ili turiš neko staklo/foliju preko svega - ta zaobljenost i izgled telefona gubi smisao (skoro nestaje). I onda nosiš tako go telefon, prvi pad na nešto tvrdo i... ćao-zdravo...
nidza napisao:Ko je bangav pa često lomi telefone, možda je bolje da uzme ravan telefon.
Definitivno. iPhone 15 Pro je mama i tata sa ovim titanijumskim okvirom i normalnim ravnim displejem. :)

Ja ih lomim tako što mi redovno ispadnu iz krila ili plitkih džepova prilikom izlaska iz automobila (tri sam tako razbio do sada, uključujući i pomenuti S9 Plus). U drugim slučajevima se vrlo retko desi da mi ispadne telefon.

No jedan drugar je tek pravi baksuz - dva puta je automobilom uspeo da pregazi sopstveni telefon. :rofl:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Heinz napisao: 22 Okt 2024, 12:30 Nema na ajfonu.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Takoe, sto znaci da je nepotrebno.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Saša napisao:Problem je što ako staviš taj telefon u masku ili turiš neko staklo/foliju preko svega - ta zaobljenost i izgled telefona gubi smisao (skoro nestaje). I onda nosiš tako go telefon, prvi pad na nešto tvrdo i... ćao-zdravo...
nidza napisao:Ko je bangav pa često lomi telefone, možda je bolje da uzme ravan telefon.
Definitivno. iPhone 15 Pro je mama i tata sa ovim titanijumskim okvirom i normalnim ravnim displejem. :)

Ja ih lomim tako što mi redovno ispadnu iz krila ili plitkih džepova prilikom izlaska iz automobila (tri sam tako razbio do sada, uključujući i pomenuti S9 Plus). U drugim slučajevima se vrlo retko desi da mi ispadne telefon.

No jedan drugar je tek pravi baksuz - dva puta je automobilom uspeo da pregazi sopstveni telefon. :rofl:
Ovo prvo nije skroz tačno, može da se kupi staklo i dobra maska i onda se neće izgubiti forma.

Mislim da sam kacio ovde kako izgleda Oneplus "sa zaštitom."

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam odustao od stakala/folija preko ekrana. Za sada mi dobro ide.

Ne pazim telefone, tumbaju se po kolima, u džepu sa ključevima, ispadali su na razne načine, ćera ih je bacala. Da ne baksuziram....

Inače, nikada mi nije pukao ekran, čak ni kada je (davnih dana na Tari) Huawei P10 odlučio da poleti na padinu nasutu lomljenim kamenom i da se "otkotrlja" u skokovima.

Da, imam sreće. Ali, imam i teoriju da će pući sa ili bez folije, eventualno se možda manje ogrebe. Novi ekrani imaju dovoljno dobre zaštite i od grebanja, tako da...rizikovaću. Nije cilj ušteda, jer sam dao gomilu novca za razne zaštite, već je ipak bolji osećaj bez zaštite, kao i svuda :D

Letos uzeh nov telefon, nema zaštite, a saa starog s20 sam je odavno skinuo. Junački se drže. Sitne ogrebotine se ionako ne vide prilikom upotrebe telefona.

TapaT

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Saša napisao: 22 Okt 2024, 14:39 Definitivno. iPhone 15 Pro je mama i tata sa ovim titanijumskim okvirom i normalnim ravnim displejem. :)
Nismo ni sumnjali.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

U pravu je.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ja već treći telefon nosim bez maske i stakla, samo fabrička folija na ekranu. S10+ sa zakrivljenim ekranom mi je više puta ispadao na beton, pukla mu leđa, ekran čitav. Padala mi i motorola i za sada se drži.

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ma nema ta zakrivljenost nikakve veze sa pucanjem, niti slučajnim dodirima. Najveća mana tog ekrana je što je skup za zamenu ukoliko pukne.

Ni ja ne nosim folije, što je suđeno nek' se dogodi :kezo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Koji je ekran jeftin za zamenu? :D Nema takvog. Možda za neke jeftine telefone stare 6-7 godina ali ni tu nije opet takav slučaj, s obzirom na odnos vrednosti celog telefona i cene displeja..
Heinz napisao:
Saša napisao: 22 Okt 2024, 14:39 Definitivno. iPhone 15 Pro je mama i tata sa ovim titanijumskim okvirom i normalnim ravnim displejem. :)
Nismo ni sumnjali.
I nema šta da sumnjaš, napravili su odličan proizvod. Svi ti eksperimenti sa zakrivljenim ekranima su sviranje k. da prostiš. Takođe i ova aluminijumska kućišta kod većine modela, ona su razlog pucanja ekrana u 95% slučajeva jer se mekani metalni ćošak kućišta pokrivi (plastična deformacija) i zbog toga staklo puca. Dok su bila većinom plastična kućišta mnogo su ređe pucali ekrani. Titanijum je verovatno najbolje rešenje ali košta.

p.s Ja stavim zaštitno staklo jer sam se uverio da ipak pomaže. Recimo, telefon ti ekranom padne na tlo na kakav kamenčić i ćao-zdravo. Jednom sam recimo ispustio neki viljuškasti ključ/alat pravo na telefon i puklo je to zaštitno staklo - da ga nije bilo - otišao bi ekran.
Poslednja izmena od Saša u 23 Okt 2024, 08:59, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ja prešao na IOS, i šta znam, podeljeno mi je mišljenje negde.. Neke stvari mi odgovoraju, neke opet ne. Da li bih se vratio na Android? Što da ne, nemam problem.

Kad smo već kod Iphona.. Da li zna neko kako da isključim zvuk tipkanja po keypadu kada mi je ton uključen? I da li postoji fora da se izvuče neka prečica za paljenje/gašenje lokacije?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Nemam ni ja taj problem ali nemam razloga da to radim. Navikao sam se (nije bilo lako u početku, priznajem), sve mi odgovara, imam kvalitetan uređaj koji radi besprekorno u bukvalno svakom aspektu odnosno ne pravi nikakve probleme. Plus mogu da ga menjam na svake dve godine. I to je to, završena priča oko telefona.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Momčilo napisao: 23 Okt 2024, 08:58 Kad smo već kod Iphona.. Da li zna neko kako da isključim zvuk tipkanja po keypadu kada mi je ton uključen? I da li postoji fora da se izvuče neka prečica za paljenje/gašenje lokacije?
1. Change iPhone keyboard sounds or haptics
Open the Settings app.
Go to Sounds & Haptics > Keyboard Feedback.
Turn Sound on or off.

2. Shortcut to turn on/off location
Launch Apple Shortcuts.
Create new shortcut.
Add action "Open URL" (with Safari icon)
As URL put the "prefs:root=Privacy&path=LOCATION/LOCATION_SHARING" (without quotes)
Save.
Pin to Home screen.

Za ovo drugo verovatno moraš imati iOS 18 (nisam siguran)
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:

Post od Momčilo »

Ne, ne, za keyboard sam isključio, ali za keypad ne mogu. Na keypad se ukucava broj koga pozivaš (ili pretražuješ kontakte).

Probaću ovo za location, pa javljam da li radi :) Hvala.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Mobilne telekomunikacije

Post od ftj »

Koje budzenje da bi ugasio lokaciju. ajfon u fazonu ma sta ima to da gasis :)
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:

Post od Momčilo »

E to me nervira što nema shortcut, nego moram da zbudžim nešto.
Odgovori