Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Servis - Razno

Post od A170T »

Kada sam skidao creva zbog filtera primetio sam nešto masnoće na EGR ventilu, ne nešto mnogo. Da li to može nekim cleanerom u spreju da se malo naprska? Da li bi dobio neki benefit time? Ili da prosto ne čačkam bez potrebe?

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
paliic
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2016, 09:33

Post od paliic »

Da li neko ima iskustva??
Na Suzuki Swiftu potrebno je da zamenim set kvačila, a od različitih proizvođača postoje dve izvedbe korpi i obe odgovaraju - razlika je u broju peraca, tj. pipaka (kako ih ko već zove). Naveću na slikama ispod kako to izgleda od Luka i Exedy.
Da li veći broj pipaka utiče na veću udobnost, mekoću i sl?
Isto kvačilo je u Opel Agili pa je Luk set u redovnoj ponudi. Luk je made in Nemačka, Exedy Mađarska, cene su gotovo iste.
U Luk setu druk lager je japanski Koyo, a u Exedy setu japanski NTN.
Ako dobro brojim Exedy korpa ima 12 peraca, Luk ima 18….

Slika

Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Zdrvorazumski veca je dodirna povrsina na ovom sa manje pera, ja bih to uzeo.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Verujem da je elastičnost ista, jer je potrebna ista sila pritiska na lamelu.
Širina u dodiru sa ležajem ne znam na šta bi mogla da utiče, eventualno u slučaju da se ležaj zablokira skroz. Mada nije od papira, od čelika je.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Luk i sachs su najbolji proizvođači za "fabriku". Tako da bih ja ipak išao na ono šta ima od ova dva proizvođača.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2016, 09:33

Post od paliic »

Sachs nisam tražio.. znam da su odlični.
Ko ih uvozi, prodaje???

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Vidi i kod https://setkvacila.rs sta imaju. Obicno imaju najbolje cena kvacila.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Proveri i na prodajadelova.rs.
Danas imaju 15% popust uz kod.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Exedy odličan, trebalo bi da bude.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

A170T
Reactions:

Post od A170T »

Sad se vratih sa zamene filtera goriva koja nije prošla baš idealno. Ko i sve na A klasi mora da ima komplikacija, pa tako i sa zamenom filtera. U mom slučaju filter mora da se zaspe gorivom da bi sistem povukao kako treba, i zbog toga što sam filter nije primao gorivo posumnjali smo na njega. Komentar mehaničara je bio , šta je sa ovim filterom kao da je papir previše gust i ne propušta. Pita me on odakle si poručio, ja kažem prodajadelova, momentalno se namrštio i pričao mi slučaj o nekim kočnicama koje je neka mušterija poručila sa tog sajta koje su bile katastrofalno loše. Uspeli su da reše nekim elektro pumpama, i valjda sada sve radi.
Moje prvo pitanje, da li je prodaja delova pouzdana za kupovinu? Ja mislim da jeste, ne bi trebalo da uvaljuju falš delove.
Drugo pitanje, da li je Mann pokvario kvalitet filtera? Identični filter sam kupio prošle god, isto preko prodaje delova, made in Tunisia i sa njim nije bilo problema.

A170T
Reactions:

Post od A170T »

Ovo je fotografija od prošle god. Levi filter je proizveden u South Africa, desni u Tunisu.
Slika

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Sve fabrike proizvode delove tamo gde je jeftinija radna snaga, mahom u aziji uglavnm kini, meni sad uz jedan auto stiglo dosta novih delova iz CH, covek spremio da odradi servise i jos neke stvari al morao da proda auto, uglavnom Bosch delovi i svi su made in china tj fabrique in china, tako da ako i Svajcarci uvoze kopije i lose delove onda otislo sve u qrac. Licno se ne obazirem na to gde je proizvedeno vec odakle je nabavljeno,treba kupovati od proverenih prodavnica i uvoznka kod nas i to je to.

Sto se tice korpe kvacila nema veze broj lepeza niti ce da utice nesto na pedalu to je samo razlika u dizajnu a sto je logicno jer su i razliciti proizvodjaci, svaka radi isti posao. Sto se proizvodjaca tice ja sam najvise ugradjivao Sachs po instrukcijama i iskustvu mog drugara majstora koji ih je takodje najvise ugradio i najbolje mu se pokazao taj set, u ovom slucaju ne bih bezao od tog madjarskog seta, iako nisam cuo za njega, ali obzirom da je svift sklapan u HU onda su vrv i ti delovi ok.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ako već može da se bira korpa, poređaš jednu do druge i prstima pritiskaš pipke. U nekim slučajevima može da se oseti koja je mekša i kupiš taj set. Ja imam dobra iskustva sa Sachs i MecArm kvačilima.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

A170T napisao: 31 Okt 2024, 11:06 filter mora da se zaspe gorivom da bi sistem povukao kako treba.

Da, pa?
Opšte poznato da je tako kod snabdevanja dizel gorivom, uz retke izuzetke sistem pre paljenja nakon zamene filtera (ili drugih radova na ubrizgavanju) treba da bude napunjen i bez vazduha.
Odgovori