Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od Pulp Fiction »

Sta biste meni savetovali, vidite sta vozim do sada sam imao sava eskimo za zimske i michelin energy saver za letnje...i u sustini bi sve trebalo menjati jer su stare, znači ne toliko sto su potrosene koliko godine...

E pa sada mi se stvarno ne ulaze više, i mislim da neću nikad imati više dva seta dok god vozim ovako stare aute...ili makar stare i slabe :D

Dakle opcija je da kupim opet sava eskimo i furam ih stalno, i druga opcija su AS neke.

185 65 R15 Dimenzija.

Budžet je 6-7 hiljada....6 su sava zimske oko 7 su AS Barum, Sava, Fulda..na IPG sajtu, doduse mislim da je neki stariji DOT cim im ne pise na sajtu
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Conti AS2 9200, Michelin CC2 10600
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

U tom nižem cenovnom rangu ja bih birao Sava All Wather. Imao sam ih na Hondi, doduše nisam ih testirao u pravim zimskim uslovima jer ih nije ni bilo.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Nije usmereno samo :mrgreen: prema tebi: šta se postiže traženjem saveta ako se u zadatu svotu uklapa samo jedan, najjeftiniji model? Bez ljutnje. :)

Ja bih se raspitao za »Kleber Kvadrakser 3« (može i »2«) kao najjeftiniju zadovoljavajuću opciju, a povremeno (ali u konkretnom linku ne) se nađe dobra cena i za

https://www.internet-prodaja-guma.com/v ... 58142.html

Od samog dna bih pre ciljao »Tigar Ol sizon« (pod raznim imenima/markama) nego »Savu Ol vetr«, pošto obično zajedno ispadnu sa testiranja, ali »Sava« češće sa još gorim rezultatom.
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:

Post od Pulp Fiction »

Hahha nema ljutnje, prosto za te pare ima nekih jos ''brendova'' nisu samo tigar i sava nego neki rikeni, taursusi, oriumi, lasse, greenamx, linglong i sta znam sta sve.

Ali ovako generalno pitam da li biste tokom cele godine radje imali zimske neke srednjeg ranga ili najjeftinije AS...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Zar nisu zimske srednjeg ranga skuplje?

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Milan Milic
Reactions:
Pridružio se: 02 Apr 2023, 10:40

Post od Milan Milic »

Pulp Fiction napisao: 03 Nov 2024, 15:09 Sta biste meni savetovali, vidite sta vozim do sada sam imao sava eskimo za zimske i michelin energy saver za letnje...i u sustini bi sve trebalo menjati jer su stare, znači ne toliko sto su potrosene koliko godine...

E pa sada mi se stvarno ne ulaze više, i mislim da neću nikad imati više dva seta dok god vozim ovako stare aute...ili makar stare i slabe :D

Dakle opcija je da kupim opet sava eskimo i furam ih stalno, i druga opcija su AS neke.

185 65 R15 Dimenzija.

Budžet je 6-7 hiljada....6 su sava zimske oko 7 su AS Barum, Sava, Fulda..na IPG sajtu, doduse mislim da je neki stariji DOT cim im ne pise na sajtu
Univerzalne nisam nikada koristio pa ti tu neki savet ne mogu dati.
Sto se zimskih tice, ja bih Savu zaobišao, imao sam je, možda je medju najpovoljnijim gumama, ali ja sam sa njom bio bas nezadovoljan.
Ozbiljno razmisli o ovoj gumi
Hankook W462 WINTER I*CEPT RS3
Ja sam ih imao, da ne kažem još ih imam, do sutra, kada ih menjam. Sa njima sam ogulio 50-60.000km, i bio sam vise nego zadovoljan. Po kvalitetu su ti tik uz premium pneumatike, s cenovno značajno povoljnije. Ne retko na testovima ostavljaju iza sebe i premijum brendove.
Mislim da ih u tvojoj dimenziji možeš naći za nesto preko 7.000. Znam da je to nešto iznad tvog budžeta, ali ja sa niskobudžetnim gumama nikada ne bih rizikovao.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

185 65 R15 Dimenzija.
Jel voziš svaki dan i veće kilometraže godišnje ?
Ako da Tigar AS ako ne Sava Eskimo S3+.

Meni su se Eskimo odlično pokazale.

Sava bi trebalo da je ispod 6000, bliže 5500 ili manje za tu dimenziju.
Pogledaj ponudu i na Ananas-u.
Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

Još jedan glas za Sava Eskimo S3+, poslednja tura je već 4-5 godina na autu, sara i dalje dobra al uskoro cu da menjam zbog starosti.
Mekana, lepo drži, udobna, mana je sto je malo glasnija al brzo se čovek navikne.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:

Post od Pulp Fiction »

Milan Milic napisao: 03 Nov 2024, 19:12
Univerzalne nisam nikada koristio pa ti tu neki savet ne mogu dati.
Sto se zimskih tice, ja bih Savu zaobišao, imao sam je, možda je medju najpovoljnijim gumama, ali ja sam sa njom bio bas nezadovoljan.
Ozbiljno razmisli o ovoj gumi
Hankook W462 WINTER I*CEPT RS3
Ja sam ih imao, da ne kažem još ih imam, do sutra, kada ih menjam. Sa njima sam ogulio 50-60.000km, i bio sam vise nego zadovoljan. Po kvalitetu su ti tik uz premium pneumatike, s cenovno značajno povoljnije. Ne retko na testovima ostavljaju iza sebe i premijum brendove.
Mislim da ih u tvojoj dimenziji možeš naći za nesto preko 7.000. Znam da je to nešto iznad tvog budžeta, ali ja sa niskobudžetnim gumama nikada ne bih rizikovao.
Ok videh da su tu negde po ceni možda i uzmem te.
ljubitelj napisao: 03 Nov 2024, 21:29
Jel voziš svaki dan i veće kilometraže godišnje ?
Ako da Tigar AS ako ne Sava Eskimo S3+.

Meni su se Eskimo odlično pokazale.

Sava bi trebalo da je ispod 6000, bliže 5500 ili manje za tu dimenziju.
Pogledaj ponudu i na Ananas-u.
Vozim svaki radni dan 15 km, i vikendom recimo 180. Ukupno je to ajmo reci oko 10 do 12, hiljada.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Moj glas za Sava all weather. Matori je 8 godina vozio prethodnika Adapto. Za navedeni period presao je oko 50 hilj km, bar 5 hilj po makadamu i brdima. Sara se ravnomerno potrosila, skinuta guma nije bila plasticna.

Ne znam kakav je tigar sad, ali po nekom ranijem iskustvu ne bih nikada savu stavio u isti kos.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Ja za vikend stavih zimski set na Jazz-a. Ne zato što mislim da je nužno, već, tek radi ravnomernijeg trošenja letnjeg i zimskog seta.
Inače, da je u toj dimenziji ( 185/60 x 16 ) moguće naći premijum all season gumu ( zaista bilo koju iz te klase ), nikada ne bih ni kupovao posebno zimske gume i felne za njih.
Ali, pošto u toj dimenziji nema all season gume premijum brenda ( nije bilo početkom 2023, a ne postoji ni danas ), uzeh tada zimske.
Da je za neka službena kola, uzeo bih onaj all season koji ima u toj dimenziji ( Barum ). Ovako – jok.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

185/65?
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Ne, Jazz Crosstar „nosi“ 185/60x16 i za njega je ta situacija koja sam naveo. Letnje i zimske mogu da se nadju u bilo kom premijum brendu. All season ne mogu.
Običan/normalan Jazz istog godišta i sa istim motorom nosi 185/55x16 i za njega imaš all season premijum brendova kakve god poželiš.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Pulp Fiction napisao: 03 Nov 2024, 16:17Ali ovako generalno pitam da li biste tokom cele godine radje imali zimske neke srednjeg ranga ili najjeftinije AS...
»Kleber Kvadrakser 3«. I stvarno sam povremeno viđao odlične ponude za »Kvatrak« 6. generacije (aktuelne), te su već dobre.

Pulp Fiction napisao: 03 Nov 2024, 16:17Hahha nema ljutnje, prosto za te pare ima nekih jos ''brendova'' nisu samo tigar i sava nego neki rikeni, taursusi, oriumi, lasse, greenamx, linglong i sta znam sta sve.
»Tigar« = »Kormoran« = »Orium« = »Strial« = »Taurus« = ... nešto na "i", zaboravih... Sve su to tržišne marke istog modela. Ali poenta je da su sve nivoima sopstvenih svojstava tu poprilično tek da ispune formu.

Kao i »Lasine«, kineske, i slične.

Eto, možda je od tih bašbaš najjeftinijih »Tigrova« (»Kormoranova«, »Oriumova«, »Taurusova«) najmanje loša trenutno.
Odgovori