Opel Corsa E 2015 1.3 cdti
Pozdrav svima,
Nadam se da ću dobiti neki koristan savet, pa hvala svima unapred.
Pre par meseci, kupio sam Corsu E 1.3 cdti, 2015. godište. Nekom nekog vremena počela je da se pali check engine lampica. Lampica se upali u trenutku kad je motor 'opterećen', odnosno kad ga vozim na nekom velikim I dugom usponu(planinski putevi), nakon dan dva gradske vožnje, lampica se sama ugasi. Što se tiče rada auta, kada je opterećen čuju se zvukovi šištanja/pištanja/zviždanja (nešto između svega), auto vuče normalno, nema gubitak snage, temperatura je takođe konstantna ~90°C. Pozajmio sam od drugara dijagnostiku, povezao I izbacuje mi kod P0101(Mass or Volume Air Flow A Circuit Range/Performance).
Konsultovao sam se sa par majstora, svako kaže različito: jedan EGR, drugi turbina, treći intercooler...
Pa me interesuje ako neko ima neku ideju, ili sličan problem, čisto da znam Šta mi je činiti.
Nadam se da ću dobiti neki koristan savet, pa hvala svima unapred.
Pre par meseci, kupio sam Corsu E 1.3 cdti, 2015. godište. Nekom nekog vremena počela je da se pali check engine lampica. Lampica se upali u trenutku kad je motor 'opterećen', odnosno kad ga vozim na nekom velikim I dugom usponu(planinski putevi), nakon dan dva gradske vožnje, lampica se sama ugasi. Što se tiče rada auta, kada je opterećen čuju se zvukovi šištanja/pištanja/zviždanja (nešto između svega), auto vuče normalno, nema gubitak snage, temperatura je takođe konstantna ~90°C. Pozajmio sam od drugara dijagnostiku, povezao I izbacuje mi kod P0101(Mass or Volume Air Flow A Circuit Range/Performance).
Konsultovao sam se sa par majstora, svako kaže različito: jedan EGR, drugi turbina, treći intercooler...
Pa me interesuje ako neko ima neku ideju, ili sličan problem, čisto da znam Šta mi je činiti.
- mitar1982
- Pridružio se: 11 Maj 2019, 14:45
- Garaža: Opel Insignia Sports Tourer SW 2.0 CDTI EDITION 110 hp
Re: Opel Corsa E 2015 1.3 cdti
Мени је приказивао сличну грешку на Инсигнији кад је пукло црево интеркулера. Исто ми мајстор просипао причу може да буде триста чуда, али ако је то, лако се види и једноставно и јефтино поправи. Провери да ли црево има пукотине, или је масно од уља.
“I should be sorry if I only entertained them, I wish to make them better.” – G.F. Handel
Za MAP senzor - Kodovi koji se generisu usled kvara na MAP senzoru su najcešće P0105 do P0109.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ako si iz Bga, mogu ti poslati kontakt pouzdanog coveka za Opel.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Na službenoj Astri je palio Check, kada je naprslo neko crevo, ali je odmah upadao i u sejf mod i nije hteo preko 2k obrtaja. Što kaže Walker, dobar majstor bi to trebao da reši.
TapaT
TapaT
U BG-u sam, bilo bi dobro ako imaš nekog pouzdanog da rešim ovo.Day Walker napisao: 08 Sep 2024, 14:52 Ako si iz Bga, mogu ti poslati kontakt pouzdanog coveka za Opel.
Na osnovu očitanog koda greške treba dovršiti dijagnostiku.
A prema opisu greške i zvuku kvar ukazuje da negde ne zaptiva usis, tj. curi vazduh negde. Crevo npr.
Može bilo koji.mehatroničar da pogleda, ne mora Opelaš jer je jednostavan problem.
A to je zapravo Fiat pa više neki majstor za njih zna iz iskustva gde gledati na uzrok.
A prema opisu greške i zvuku kvar ukazuje da negde ne zaptiva usis, tj. curi vazduh negde. Crevo npr.
Može bilo koji.mehatroničar da pogleda, ne mora Opelaš jer je jednostavan problem.
A to je zapravo Fiat pa više neki majstor za njih zna iz iskustva gde gledati na uzrok.
Obzirom da postoji zvuk sistanja ili kako vec vrlo moguce da je samo neko crevo napuklo inace ta greska je kod nekih fiata sa tim motorom ukazivala i na los MAF senzor pa se zamenom problem resavao.
Evo posle dužeg vremena... Puklo je crevo intercoolera, međutim nmg nigde da nađem zamenu, jel zna možda neko gde bih mogao da probam...?
gm13403239
vrb 315805007
gm13403239
vrb 315805007
- vitezkoja
- Pridružio se: 16 Nov 2012, 21:17
- Garaža: w202 C200 KOMPRESSOR
Probaj kod ovih
https://www.crevainterkulera.rs/porucivanje-proizvoda
Sent from my DN2103 using Tapatalk
https://www.crevainterkulera.rs/porucivanje-proizvoda
Sent from my DN2103 using Tapatalk
Ima firma u Inđiji, Pazovi, tako nešto koja pravi po uzorku, ako ne možeš naći original, probaj tu varijantu.
Edit:
Sad videh da je to to što je kolega iznad okačio.
Edit:
Sad videh da je to to što je kolega iznad okačio.
Имам једно потпитање...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Jesi li proverio da možda ne odgovara sa Fiat 1.3 MultiJet motora? To su u osnovi isti motori...
https://www.ural.rs/a/fiat-grande-punto ... nterkulera
https://www.ural.rs/a/fiat-grande-punto ... nterkulera
- mitar1982
- Pridružio se: 11 Maj 2019, 14:45
- Garaža: Opel Insignia Sports Tourer SW 2.0 CDTI EDITION 110 hp
Провери са GM Family у Рада Кончара у Земуну.Opel2015 napisao: 12 Nov 2024, 00:17 Evo posle dužeg vremena... Puklo je crevo intercoolera, međutim nmg nigde da nađem zamenu, jel zna možda neko gde bih mogao da probam...?
gm13403239
vrb 315805007
011 3166547
“I should be sorry if I only entertained them, I wish to make them better.” – G.F. Handel