Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Isto.. Meni je najlepši sokDukeNS napisao: 14 Nov 2024, 09:46 Mislim da sad prvi put čujem za slučaj da neko ne voli sok od zove...
Jbg, nema kajsija u Lici.
Istina, utice na pokretiljivost spermatozoida.TheWickerMan napisao: 14 Nov 2024, 10:14 I ja ga ne volim ( sok od zove ). Posebno što su nas plašili da ne valja baš mnogo da se pije jer utiče na plodnost kod muškaraca, ne znam da li je istina ali tako su nam stariji govorili.
Ne volim kad smokvu puste da raste kako hoce i napravi zbun, kad ima gomilu izdanaka iz zemlje, ja sam ostavio jedno stablo iz zemlje i formiram je kao drvo sa krosnjom, rezem kako mi odgovara, ne dozvoljavam da pored glavnog stabla izlaze novi izdanci.Saša napisao: 14 Nov 2024, 11:58 Ja ih imam 3 komada, od toga je jedna baš velika/razgranata i rađa kao blesava ali to uglavnom propada jer ne znam šta da radim sa time (skoro sam je morao i dobro okresati jer mi je zaklonila ulaz u dvorište). Jedan kolega sa posla (odnosno njegova supruga) to voli da jede pa dođu da beru.Inače rađa dva puta godišnje, ako se ne varam i vrlo je izdržljivo drvo. Možeš je recimo poseći do panja i opet će brzo izrasti kao da ništa nije bilo. Jedan drugi kolega je smatra maltene korovom, koliko je žilava i izdržljiva.