Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Na polovnim automobilima. Uzeo ih prošle godine, dimenzija 205-60-16.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Ja uzeo Vredestein Wintrac Pro u dimenziji 235/45/17.
Bila ok cena na Ananasu, ispale me oko 16.000 komad.
Video sam testove, sad cekam shitstorm od komentara
Bila ok cena na Ananasu, ispale me oko 16.000 komad.
Video sam testove, sad cekam shitstorm od komentara

Сад му није ништа...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Mogao si dve Wintere da uzmeš po ceni te jedne.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Mogao si i neki premijum za te pare.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sestrine zimske gume vožene prošle zime, skinute i sad treba sa se montiraju na felne kupljene u međuvremenu. Odlučio sam da ih koliko toliko očistim od kamenčića kako eventualno ne bi bio narušen balans. I pogledajte koja količina kamena je bila u njima, najviše u zadnjoj desnoj.

Zar ne bi to samo poispadalo tokom voznje?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Neki bi, neki verovatno ne. Plašio sam se da bi ovolika količina kamena zavarala mašinu za balansiranje. Bilo je baš krupnih.
- mitar1982
- Pridružio se: 11 Maj 2019, 14:45
- Garaža: Opel Insignia Sports Tourer SW 2.0 CDTI EDITION 110 hp
Мене мрзи то да чистим, ионако се брзо поново напуне камењем, посебно задње. Балансирање је урађено са новим гумама, монтиране на точкове и стоје тако до следеће куповине без сувишног чачкања.
“I should be sorry if I only entertained them, I wish to make them better.” – G.F. Handel
I vrlo brzo se to posle napuni u vožnji.
Sve to stoji.
Ali ako balansiraš gumu zajedno sa kamenjem i neki veći posle ispadne, balans je odmah poremećen. Ovako balansiraš čistu gumu i u slučaju kasnijih problema samo povadiš krupnije kamenje.
Ali ako balansiraš gumu zajedno sa kamenjem i neki veći posle ispadne, balans je odmah poremećen. Ovako balansiraš čistu gumu i u slučaju kasnijih problema samo povadiš krupnije kamenje.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Jedan kolega me juče zvao da pogledam gume na njegovom C-Max-u jer se nešto čudno počelo dešavati, kad ono:

Otpadaju na sve strane pravougaoni kvadratići gume odnosno “lamelice” zimske gume. Vožene su celo leto i evo krenule da se raspadaju. Inače, pošto mu je letnji set bio jako loš rešio je da nastavi voziti na zimskim pa da sledeće godine batali oba kompleta (pošto i ovaj već ima godina) i uzme allseason… No moraće izgleda da kupi nove gume ranije nego što je planirao. Gume su inače Laufen.

Otpadaju na sve strane pravougaoni kvadratići gume odnosno “lamelice” zimske gume. Vožene su celo leto i evo krenule da se raspadaju. Inače, pošto mu je letnji set bio jako loš rešio je da nastavi voziti na zimskim pa da sledeće godine batali oba kompleta (pošto i ovaj već ima godina) i uzme allseason… No moraće izgleda da kupi nove gume ranije nego što je planirao. Gume su inače Laufen.
Ukoliko su se ovako potrošile sa obe strane samo po jednoj ivici — nek' proveri i trap, treba mu reglaža.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Lako moguće, čovek se ne razume nimalo u automobile. Pitanje je i da li kontroliše pritisak redovno. 

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Kakvo vam je leto bilo dobro se felne nisu istopile...