Put u Austriju (Beč)

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Put u Austriju (Beč)

Post od pedja »

Čekaj da kupi i opremi apartman, ispitivanje tržišta je uspelo :D

TT

Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Ha,ha.Evo opremljen stan pa se sad javljam.Slika
Izvinite drugari ali obaveze oko slave juče i danas.
Evo linka.Tu su bili naši prijatelji i bas su bili zadovoljni.Treba napomenuti prilikom rezervisanja da je potreban pristup podzemnoj garaži
https://appartement-philadelphia.at/ueberblick.html

Volvo XC 90 II D4

Volvo XC90 II D4
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

300evra minimum sigurnosni depozit, 4 noćenja minimalno plaćanje, dodatna naplata takse 3,2%, rokovi otkazivanja i naplata istog.....
Manje sam plaćao pre nekoliko godina hotel (sobu 2+1 krevet, velika soba)u skupom delu Nemačke i ništa nisam imao od tih ograničenja.

Za Beč ne znam ali ovakva ponuda mene ne bi privukla. Ne vidim najbolje koliko blizu ide višekolosečna pruga, ima li buke od vozova??

Poslednji put kada sam bio u Beču bio sam lociran u Laxenburgu, posle u Strasshofu bilo je radi odmora pre svega.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Ti navodis neke stvari koje su sasvim normalne. Taksa se placa svuda, depozit, otkaz...
Ljudi su stavili svoje uslove, kome odgovara taj ce uzeti.
Druga stvar je ako nekom/tebi neodgovara cena.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Iskreno ni meni ovo nije neka "praznik za oci" ponuda, sem sto je lokacijski pozicionirano dobro.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Pa, realno je zakivanje :)

LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

@meidling

Hvala za link

Malo je problem što je minimum 4 dana, tesko da imam vremena preko 3 dana za takve izlete, ali dobro je znati za opciju.

Dobro to izgleda i AP ima aparat za kavu (meni dovoljno ).

Uvjeti su takvi kakvi jesu... ali da se tom Austrijancu (ili što je već) tako uvjetuje odlazak na more ili u BG mislim da bi pljuvao sve po tom pitanju.

Čtam uvjete otkazivanja... s djecom nikada ne znaš da li će pokupiti neku boleštinu u skoli, vrtiću, a ovaj praktički ne dozvoljava otkazivanje (jedina opcija je zamjena termina ukoliko 8 tjedana prije otkazeš , a unutar 1-2 tjedna se mozes slikati.

Sve u svemu, lokacija odlična

Možda je ovo bukirano godinu dana unaprijed , a mi ovdje džabe krečimo

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nije baš da se uvek plaća depozit i otkaz. Na bookingu imaš i ovo i ono u ponudi, normalno je da bude skuplje kad možeš da otkažeš koji dan ranije, pa biraš prema tome koliko si siguran u odlazak. A isto smeštaji mogu da definišu koji je minimum dana, pa onda takav smeštaj ni ne vidiš ako si stavio manji period.

Iskreno, nije mi ovo ni lokacijski ništa posebno. Doduše što si bliži centru to je parking veći i skuplji problem. Ali recimo ova garaža je prilično jeftina a bliže je centru, ako se nađe smeštaj u blizini to je dobra kombinacija.

https://maps.app.goo.gl/hbnTHWw7hy9J7A386
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Beč je zajeban. Nama se više isplatilo biti u hotelu sa doručkom i parkingom nego biti u nekom stanu. Javni prevoz je fantastičan, nisam pomerio kola do polaska.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

blaugrana napisao: 14 Nov 2024, 21:42 Ti navodis neke stvari koje su sasvim normalne. Taksa se placa svuda, depozit, otkaz...

NIkada nigde nisam plaćao niti dodatnu taksu (na već datu cenu sobe) niti depozit a za otkaz je promenljivo, uglavnom se ne naplaćuje kada daš 1 mesec ranije otkaz npr.

Ako se neka taksa lokalno plaća to je izdavalac regulisao- Kur tax (banjska taksa) npr u Wiesbadenu nisam ja dodatno plačao.

Tako da to što ti navodiš da je normalno po mom iskustvu nije, depozit nikada nisam platio već samo cenu usluge-sobe.
I niko me nigde nije uslovljavao dužinom boravka a ovde je uslov minimum 4 noćenja.

U pravu si, ponudjeno je nije obavezno. Cena nije upitna a naveo sam šta jeste.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Heinz napisao:Beč je zajeban. Nama se više isplatilo biti u hotelu sa doručkom i parkingom nego biti u nekom stanu. Javni prevoz je fantastičan, nisam pomerio kola do polaska.

Sent from my SM-S[emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]][emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]]Slika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]]]][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]][emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]]Slika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]]]][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]][emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]]Slika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]]]][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]]Slika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]]]]]]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]]][emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]][emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]]Slika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]]]][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]][emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]]Slika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]]]][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]][emoji[emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]]Slika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]]]][emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]Slika[emoji6SlikaSlika]][emojiSlikaSlika[emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika][emoji[emoji6SlikaSlika]SlikaSlika]]]]]]B using Tapatalk
Daj link za hotel Slika
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Ukusi su različiti zavisi kome sta treba i sa kojom namerom je dosao.Lokacijski je po meni bitno da ti je javni prevoz u blizini.Ovaj smestaj je provereno dobar zatosam ga i preporučio.Nisam ni znao da su u medju vremenu promenili uslove korišćenja.Dosta tih stanova su uzeli Ukrajinci tako da ponuda stan na dan ima ali ne tako kao nekada.
Drug je bio pre 2 nedelje u ovom hotelu
https://www.hotel-orangerie.at/

Volvo XC 90 II D4

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

ljubitelj napisao:
blaugrana napisao: 14 Nov 2024, 21:42 Ti navodis neke stvari koje su sasvim normalne. Taksa se placa svuda, depozit, otkaz...

NIkada nigde nisam plaćao niti dodatnu taksu (na već datu cenu sobe) niti depozit a za otkaz je promenljivo, uglavnom se ne naplaćuje kada daš 1 mesec ranije otkaz npr.

Ako se neka taksa lokalno plaća to je izdavalac regulisao- Kur tax (banjska taksa) npr u Wiesbadenu nisam ja dodatno plačao.

Tako da to što ti navodiš da je normalno po mom iskustvu nije, depozit nikada nisam platio već samo cenu usluge-sobe.
I niko me nigde nije uslovljavao dužinom boravka a ovde je uslov minimum 4 noćenja.

U pravu si, ponudjeno je nije obavezno. Cena nije upitna a naveo sam šta jeste.
Nemacki razumes, tako da ces lako sve procitati

Slika

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ja sad pogledao na booking-u, hotel blizu Marx Halle, gde sam bio 2019, tada kostalo 60 evra, sad oko 200 evra. Ala cene otisle.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

https://www.booking.com/hotel/at/pensio ... en-gb.html

Od mene preporuka za ovaj smeštaj kome je bitna dobra lokacija a pritom ima i parking u garaži u zgradi pored.
Odgovori