RAV4 vs CX-5 vs Austral

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: RAV4 vs CX-5 vs Austral

Post od ljubitelj »

Rekao da samo prodaje crni automobil. Drugo ne postoji za njega, tj Forda.
I još svašta nešto drugo je rekao ali, u kontekstu novi vs 2 polovna i to japanska po meni jasno odnosi pobedu novi auto- Austral,

Pogotovu ako se planira da se vozi i van grada, na duže puteve i jedini je auto.

Opisivao je čini mi se OMP horor iskustva sa održavanje Mazde kod nas, i neke sulude cene delova, kvaćilo beše....I na drugim mestima sam čuo da je problematično ponekad, čak i neke uobičajene sitne stvari ne mogu odmah /brzo da se reše.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

RAV4 vs CX-5 vs Austral

Post od Saša »

I Toyota je skupa kad se pokvari, recimo popravka hidraulike petih vrata na RAV-u - 2.500€ u ovlašćenom servisu.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

NIsam vozio Austral. MOžda @podvarak može da kaže nešto na tu temu.
Posetite www.garaza.rs !
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ako ti je pouzdanostna vrhu prioriteta onda znas odgovor, samo toyota.

Meni je posle 4 toyote ono, bas cudno kad neko ode na izvanredni servis, ali da ne ureknem :mrgreen:
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

Izbor novog auta su slatke muke

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

maniaxxx napisao: 14 Nov 2024, 22:34 Ako ti je pouzdanostna vrhu prioriteta onda znas odgovor, samo toyota.

Meni je posle 4 toyote ono, bas cudno kad neko ode na izvanredni servis, ali da ne ureknem :mrgreen:
Dobra je Toyota, naravno, ali nije Renault za potcenjivanje u tom smislu.
Zadnjih 10 i kusur godina su se mnogi modeli pokazali kao itekako pouzdani (i Dacia).

Ne znam za Austral, ali verujem da je ok.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Karoq u top opremi je na akciji ako je Skoda prihvatljiva.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

:plusone: @cikajowa idi baci pogled na Skodu i vidi sta @Day Walker moze da ti ponudi. Jbg Skoda je u Srb uvek dobra ponuda.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Day Walker napisao: 15 Nov 2024, 10:19 Karoq u top opremi je na akciji ako je Skoda prihvatljiva.

Imaš li neki link do detalja ( verzija, opciona oprema ... ) ?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Evo ih akcijski cenovnici.
Ovo je za vozila koja budu proizvedena do kraja godine.
Od 01.01. poskupljuju za nekih 550€ otprilike.
Karoq FL Sportline Plus.pdf
(181.64 KiB) Preuzet 97 puta
Karoq FL Sportline Plus.pdf
(181.64 KiB) Preuzet 97 puta

Prikačeni fajlovi
Karoq FL Selection Plus .pdf
(249.29 KiB) Preuzet 79 puta
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Koji je rok isporuke za 1.5 tsi DSG ?
Ako sam dobro shvatio za 31.400 se dobija sve ovo sa spiska uključujući

Parking pack
Virtuelna pedala
Travel assist
Climatronic

Sent from my Pixel 7a using Tapatalk

joshica
Reactions:
Pridružio se: 03 Maj 2017, 23:47
Garaža: Toyota RAV4 Elegant 2.5 HEV 4x4 2025 Tech/Winter
Kontakt:

Post od joshica »

Ja misim da ti je najbolja ponuda:
1. Skoda (i ako ne volim vagen koncern, super gepek za takav auto, dovoljan motor, meni izgled sranje ali delove mozes da biras odakle ces kada istekne garancija)
2. Toyota (sigurna, kvalitetna, stedljiva, prostrana i drzi cenu) po meni suv dzip kako treba da izgleda kockast i nabudzen
3. Mazda (imam je i prezadovoljan sam, 8-9 kombinovana ali grad 12L, prostrana dovoljno, udobna i 165ks sasvim dovoljno za tu karoseriju, imas borka u visnjickoj banji kao majstora - cela ekipa je top)
4. reno (meni su toliko tuzna ta francuska vozila da bolje da cutim- dizajn jos i ok ali sve ostalo tuga, izmedju ostalog tvoje iskustvo sve govori a nisi jedini)

Ono sto bi ja dodao jeste honda cr-v hibrid ili ne. Ima polovnih da se vide u delti za 30-35 soma sa 40-60soma km.
Mane honde su mi sto si u vecini slucajeva osudjen na ovlasceni (pricam iz iskustva)

Pozdrav
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

RAV4 vs CX-5 vs Austral

Post od Saša »

Šta je to toliko “tužno” kod Renaulta a konkretnije kod Australa, baš bih voleo da čujem?
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Austral je bolji od skode. Najveca mana mu je sto je suvise tehno. Inace super auto.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

joshica napisao: 15 Nov 2024, 16:22 Ja misim da ti je najbolja ponuda:
1. Skoda (i ako ne volim vagen koncern, super gepek za takav auto, dovoljan motor, meni izgled sranje ali delove mozes da biras odakle ces kada istekne garancija)
2. Toyota (sigurna, kvalitetna, stedljiva, prostrana i drzi cenu) po meni suv dzip kako treba da izgleda kockast i nabudzen
3. Mazda (imam je i prezadovoljan sam, 8-9 kombinovana ali grad 12L, prostrana dovoljno, udobna i 165ks sasvim dovoljno za tu karoseriju, imas borka u visnjickoj banji kao majstora - cela ekipa je top)
4. reno (meni su toliko tuzna ta francuska vozila da bolje da cutim- dizajn jos i ok ali sve ostalo tuga, izmedju ostalog tvoje iskustvo sve govori a nisi jedini)

Ono sto bi ja dodao jeste honda cr-v hibrid ili ne. Ima polovnih da se vide u delti za 30-35 soma sa 40-60soma km.
Mane honde su mi sto si u vecini slucajeva osudjen na ovlasceni (pricam iz iskustva)

Pozdrav

Šta je problem sa održavanjem Hondi u ovlašćenom servisu? To što na svaki treći redovan servis imaš popust od 50%?
Ja sam za redovno održavanje CRV-a koji sam uzeo u maju 2020. do danas platio „Delti“ 595 evra ( u proseku 149 evra po jednom godišnjem servisu ), a za dve godine redovnog održavanja za Jazz hibrid sam platio 383 evra.
Službeno na lizing imam Toyotu i znam pošto je njeno redovno održavanje u ovl. mreži, kao što sam plaćao oko 170.000 km redovno održavanje za Fabiju u ovl. mreži.
Cene redovnog održavanje Honde u Delti su smešne. Manje košta nego da Dačiju održavaš u ovlašćenoj mreži.

Naravno, ne mislim da čovek pri izboru vozila treba da presudjuje na bazi cena redovnog održavanja. Samo kažem koje su cene u ovl. mreži.
Odgovori