RAV4 vs CX-5 vs Austral
Re: RAV4 vs CX-5 vs Austral
Ne znam kakav je austral al vozih se pre nekoliko dana u grand scenicu 2020. godiste(sa 7 sedista), ono je bukvalno kao uvecani klio, neverovatno da se danas pravi onakav infotejnment, auto bucan, na 140 bukvalno neprijatna buka.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
I šta si ti sad ovde rekao? Koja negativna iskustva imaš sa Renoom pa da tvrdiš tako nešto? Kakve dokaze imaš?joshica napisao: 15 Nov 2024, 18:18Pa tuzno je to sto generalno reno pravi po meni i lepe automobile ali su kvalitetom losi. Ja ne znam za austral da li je napokon dobar ili los ali ako savetujete coveku da uzme auto od brenda koji nije na glasu po pouzdanosti a jedino sto imate da kazete jeste zato sto je nov![]()
![]()
![]()
. Daciju bi pre od njih uzeo (ona jeste pouzdana a to je valjda prva stvar koja se gleda)
Bez da se raspravljam stvarno samo iznosim moje misljenje i iskustva.

Da me ne razumete pogrešno, CX-5 je odličan auto ali u konkurenciji pomenuta dva je za mene na poslednjem mestu.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
RAV4 vs CX-5 vs Austral
@sasa Nema sta ja da mislim. Misle oni koji brinu o tome: https://www.iihs.org/ratings/vehicle/ma ... r-suv/2023
Opet, necu nista da tvrdim a za Austral jer nisam bio za volanom istog. Jesam vozio druge SUV modele i kao najbitnija karakteristika CX-5 je upravo to kako se vozi. Generalno hvaljen auto za tu karateristuku.
To sto se tebi ne svidja je jedno, a najmanje dva bivsa vlasnika pisu sasvim suprotno. I verovatno smo imali slicne dileme kada smo kupovali i znamo zasto smo odabrali. Tako da tvoja opservacija da samo izgled ima kao plus, prosto nije tacna.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Opet, necu nista da tvrdim a za Austral jer nisam bio za volanom istog. Jesam vozio druge SUV modele i kao najbitnija karakteristika CX-5 je upravo to kako se vozi. Generalno hvaljen auto za tu karateristuku.
To sto se tebi ne svidja je jedno, a najmanje dva bivsa vlasnika pisu sasvim suprotno. I verovatno smo imali slicne dileme kada smo kupovali i znamo zasto smo odabrali. Tako da tvoja opservacija da samo izgled ima kao plus, prosto nije tacna.
Poslednja izmena od Dzoni_m u 15 Nov 2024, 18:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Dobre cene.Day Walker napisao: 15 Nov 2024, 14:29 Evo ih akcijski cenovnici.
Ovo je za vozila koja budu proizvedena do kraja godine.
Od 01.01. poskupljuju za nekih 550€ otprilike.
Karoq FL Selection Plus .pdf
Karoq FL Sportline Plus.pdf
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Pa "brinu", naravno... Jer nemaju druge podatke odnosno Mazda nije blesava kao što je bio Fiat blesav da isti auto pošalje ponovo na NCAP test posle x godina (Grande Punto - sa pet "pao" na nula zvezdica)...Dzoni_m napisao: 15 Nov 2024, 18:29 @sasa Nema sta ja da mislim. Misle oni koji brinu o tome: https://www.iihs.org/ratings/vehicle/ma ... r-suv/2023

- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Kao što sam već napisao, danas nema loših, ali nema ni dobrih auta. Da li su se jedni popravili, ili drugi pokvarili je već filozofsko pitanje
.
Razlike nisu tako velike kao što su nekada bile, i sve se svodi na to kome šta više odgovara. Malo idemo van teme, ali kolega kupio Kodiaq ove godine i za prvih 10.000 km dolio 2l ulja. I mi ovde preporučujemo škodu kao sigurnu kupovinu, a nije pojedinačni primer.
Važno je imati što dužu garanciju i ne robovati nekim predrasudama, nego znati šta ti je konkretno bitno kod auta i uzeti što veći broj modela u obzir.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Razlike nisu tako velike kao što su nekada bile, i sve se svodi na to kome šta više odgovara. Malo idemo van teme, ali kolega kupio Kodiaq ove godine i za prvih 10.000 km dolio 2l ulja. I mi ovde preporučujemo škodu kao sigurnu kupovinu, a nije pojedinačni primer.
Važno je imati što dužu garanciju i ne robovati nekim predrasudama, nego znati šta ti je konkretno bitno kod auta i uzeti što veći broj modela u obzir.
Poslednja izmena od 123456 u 15 Nov 2024, 18:52, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Saša
Bravo. Slažem se skoro od reči do reči (sem za garanciju - tu se kolebam koliko je to realno zaista dobra stvar)
Moji kriterijumi su recimo bili:
Budžet: 25.000 i ni evra više, poželjno manje.
1. Novo
2. Turbo benzinac
3. SUV/Crossover
4. LED svetla
5. Što više sigurnosnih sistema, must have AEBS (automatsko kočenje)
Sve ostalo što se dobije preko navedenog - šlag na tortu.
I... kupio auto u jednom danu. I srećan i prezadovoljan vozim ga već 2.5 godine... Da je ta Mazda CX-5 bila u budžetu - možda bih sada nju vozio umesto Kadjara... Renault mi takođe nije bio ni na "kraj pameti"...a eto završih sa njim.
Zaista nemam predrasuda. 

Moji kriterijumi su recimo bili:
Budžet: 25.000 i ni evra više, poželjno manje.
1. Novo
2. Turbo benzinac
3. SUV/Crossover
4. LED svetla
5. Što više sigurnosnih sistema, must have AEBS (automatsko kočenje)
Sve ostalo što se dobije preko navedenog - šlag na tortu.
I... kupio auto u jednom danu. I srećan i prezadovoljan vozim ga već 2.5 godine... Da je ta Mazda CX-5 bila u budžetu - možda bih sada nju vozio umesto Kadjara... Renault mi takođe nije bio ni na "kraj pameti"...a eto završih sa njim.

- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Moja je predrasuda da je taj 1.3 motor u Renaultu preslab za tu karoseriju.
Inače imam 1.0 stpeway sluzbeni koji često vozim. To sto je T ne znači da je svemoguć..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Inače imam 1.0 stpeway sluzbeni koji često vozim. To sto je T ne znači da je svemoguć..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Saša
160 konja nije uopšte malo, plus electro boost...
Ja sam prošle godine u Irskoj vozio nedelju dana iznajmljeni Jogger sa tim motorom (1.0) - iznenađujuće je dobro išao i povlačio, a pun unutra ljudi... Veoma su živahni ti turbo-benzinski motori... 1.3 je još daleko bolji i jači (160 konja), 4 cilindra...
Ja sam prošle godine u Irskoj vozio nedelju dana iznajmljeni Jogger sa tim motorom (1.0) - iznenađujuće je dobro išao i povlačio, a pun unutra ljudi... Veoma su živahni ti turbo-benzinski motori... 1.3 je još daleko bolji i jači (160 konja), 4 cilindra...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Jednom je Heroj Ogiju objasnio u dve reči sve. 
Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Sent from my SM-S916B using Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Kakve veze ima potrosnja ulja sa pouzdanoscu?123456 napisao:Kao što sam već napisao, danas nema loših, ali nema ni dobrih auta. Da li su se jedni popravili, ili drugi pokvarili je već filozofsko pitanje.
Svaki 2.0 tdi 200ks DSG trosi ulje.
Koriste se retka ulja i to je to.
2.0 tdi 150ks recimo nema potrosnju.
Brzine idu u H-a !!!

I ja se to pitam. Kakve veze ima skoda sa pouzdanoscu?
.
Da izvinite na izrazu, ali jebes auto u koga sipas ulje ko da je stara honda.

Da izvinite na izrazu, ali jebes auto u koga sipas ulje ko da je stara honda.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Saša napisao: 15 Nov 2024, 18:02 Već samo činjenica da ima moderan turbo-benzinski motor bi mene odvukla na njega (da su u svemu ostalom isti). Daleko se lepše i dinamičnije vozi nego sa atmosfercem pod haubom.
Baš sam ovih dana razmišljao na temu atmo vs. turbo i u tom kontekstu sam poredio Merivu i Mazdu 3. Obe poseduju 120 ks - Meriva turbo, a Mazda atmo. Jeste Meriva malo teža, ali ubrzanje ide prilično u korist Mazde: 8,9 naspram 10,5 sekundi. Ali nije ubrzanje ovde primarni benefit, već što je Mazdin atmo motor i vožnja istog nekoliko stepenika iznad Opela. Beš ovo što si gore naveo - lepše i dinamičnije.
@Day Walker , je l’ može da se dodaje oprema na ove predefinisane pakete ili je upitan samo izbor boje?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Moze, samo je bitno ne remetiti ove boldirane stavke.
Brzine idu u H-a !!!

Koliko vidim kod Mazdinih dilera ima dobar izbor novih CX-5 koje bi otišle po istoj ceni kao i Austral ~ 32000..